1

Téma: dotaz

Ahoj, zdravím všechny pěstitele. Moc jsem dnes obdivoval dvojice snímků od "Onky". Jsem úplný začátečník, mám jednu kytku "Kolibri", která odkvetla ( měla dva květní stvoly, klasickou červeň ), teď má 3 listy ( 1+2 ). Jeden zaschnul v průběhu kvetení.
Četl jsem zde na foru, že by rostliny měly mít aspoň 8 listů, aby kvetly. Ty moje tři listy se jen prodlužují - kde by měly vyrazit další, pokud je naděje - uprostřed, nebo někde mezi ? Dík za event. rady.

2

Re: dotaz

Ahoj Honzo,
především Tě vítám.K hvězdníku,je sice lepsí pokud má rostlina za sezónu více listů,ale bezproblémů kvetou i ty které jich měli jen 5 až 6.Nicméně listy nemusí vyrašit všechny naráz,ale jak je tomu u většiny,narůstají postupně ve vlnách.Při dobrých podmínkách,hnojení,světlo teplo ap. běhěm vegetace někdy vyroste i 15 a více listů.U cibulí nově koupených to někdy celkem v prvním roce nevyjde,většinou jsou díky rychlení vyčerpané,ale dalsí rok už se jejich rytmus ustálí a kvetou pravidelně.
K tvému dotazu,kde by měli vyrašit nové listy.Uprostřed cibule je růstový vrchol,je to v místě kde jsou 2 listy lícovou stranou proti sobě.

3

Re: dotaz

Dj.joop - díky za odpověď, která mne trochu uklidnila. Vynasnažím se, aby byla kytka se mnou spokojená.