Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Kuriózní foto amarylisu
Stránky Předchozí 1 … 7 8 9 10 11 12 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
To teda jo, ale už jsem taky měla nakloněně rostoucí květ, ale tak moc ne jen trochu.
nektere druhy kvetin mi toto take delaji, ale nevim cim to je, nebo lepe receno co je to presne za poruchu
No to je nádhera, cibule se nejspíš rozdělí, ale nejdřív aby dvojmo rozkvetla.
Jirko máš štěstí, budeš mít dvě.
Jirko, rozte ti jak ananas
Jirko super! Je to veľmi zaujímavé.
no to jsou pekny trumpetky!
Tak mám ďalšiu zaujímavosť. Myslím si že nejde o variegizmus pretože je to len na jednom liste a z cibule vyrastá tak trochu nakrivo.Na spodu je list preložený (ako keby sa zložil po dĺžke na seba) čo asi spôsobilo túto zmenu farby. Alebo sa mýlim??? Neviem, moc sa v tomto nevyznám. Nové listy už rastú normálne.
Pavle,také je to forma variegace.Ale k mutaci buněk došlo jen lokálně.Ale i zde je možnost,že se například u vegetativního potomstva panašování projeví,ono to hlavně záleží na tom,kde se případná dceřinná cibulka vytvoří,a hlavně jestli budou tyto buňky v té době stále životaschopné.Ještě k tomu pootočení osy růstu,ta je právě touto mutací způsobena.Buňky,resp. pletivo jak je vidno na místě "odbarvení" rostlo pomaleji a z toho ta nesouuměrnost.
Ďakujem Jirko za vysvetlenie. Je to veľmi zaujímavé, musím si niečo o tom naštudovať, aby som bol zas o čosi múdrejší.
Ináč sa jedná o cibuľku Papilia č.2
Dvoubarevné listy se mi teda ještě neobjevily, ale s těmi potočenými listy jsem se opakovaně setkala u léčených cibulí.Většinou po hnilobě,když byla vykrojená trochu víc. Později se to skrovnalo.Zřejmě ze stejného důvodu jak píše nahoře - pletivo rostlo nestejně rychle.
Karen kdo si hraje nezlobí a noci jsou dlouhé. To jen pro pobavení.
z čeho jsi to vytvořila? typuju modurit?
no vidim v tom jistě Minervu!
Karen je to Modelářská pasta tvrdne na vzduchu.
Míro to se ti jen zdá je to H.GIPSUM raritka velká vzácnost.
to nepochybně
Nevím,zda si toho někdo všiml,ale u odrůdy Sweet Nymph je květ nejen double ve smyslu částečné přeměny pestíku a tyčinek v okvětní lístky,ale došlo u této odrůdy i k zdvojení pohlavních orgánů.Ve květu je obsaženo 12 tyčinek a 2 pestíky,ať už přeměněných či nikoliv.Viz obr.:
U mého Hvězdníku došlo navíc ještě ke zdvojení jednoho z květů a tak obsahuje 4 pestíky a 24 tyčinek.
Květ je tak velice bohatý:
bohuzel tuto odrudu nemam, je krasna a to, co pises je zajimavy postreh!
Také tuhle nemám, už mi jednou unikla ale je moc nádherná.
Já ji mám a ještě spinká
Mám 2 mimina,ale ulomila se z mateřské cibule při pádu pod tíhou květů.Jinak cibule již zakořenila,tak je ok,ale ty mimča nevím no.Pokud zakoření na podzim daruji.
tak když si vzpomenes budu rád
Jinak za chvíli budou nakvétat semence tak sem hodim taky nabidku
Stránky Předchozí 1 … 7 8 9 10 11 12 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Kuriózní foto amarylisu