Re: Pokec o všem-11
72 x překavapení, Evi to bude fuška všechny odrůdy rozpoznat.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-11
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
72 x překavapení, Evi to bude fuška všechny odrůdy rozpoznat.
Jj Edo, máš se s Jirkem a ostatními na co těšit Mezi nimi jsou i kupované, Evergreen, Tosca, President Johnson... tak snad to nějak zvládneme
jak to teda bylo, proc toho nechal?
Evi, to teda valím oči. :rolleyes: Ale vlastne si urobila dobrý skutok. Lepšie ako keby mali skončiť niekde v smetiach.
Mirku, nevím proč s tím skončil, opravdu to netuším :cool:
Pavle, ráda jsem se jich ujala... domluvili jsme se a já je odkoupila teď jen čekat co se z toho vyklube
Ja viem čo - veľmi veľa pekných kvetov amaryliek.
Pavle, možná je to i lepší že nevím která je která aspoň se mám na co těšit
Davide, zrovna teď už si tu prču užívám mám je na skříních a všude
No to by mě nenapadlo že se jmenuješ jinak Takže Dominiku... to musíš hlásit předem.. to víš, je pátek večer a mě už to za celý týden nemyslí dneska v práci jsem taky perlila... jsem zralá na dovolenou
jsem si to myslel, ze budes nekdo mladsi
Dominiku, tak to jsi zřejmě nejmladší člen tohoto fóra
Teda to valím kukadla jak nám to tu mládne. :rolleyes: :rolleyes:
no po pravde, vim jenom kolik je Karen,Pavlovi a Janče odhadem a ostatní si netroufnu ani odhadovat
No tak schválně Míro, kolik může být mě ??
no myslim, ze vsem tady muze byt odhadem do 40ti-aspon si to myslim, kdyz jste tak pocitacove zdatní
takze sem se strefil, ze to 40, v podstate i kdyz napisu do 90 tak se snad strefim, ale to ne, nesmim byt prece rozmazleny hoch
a Edovi to křeslo vazne sekne
Přicházím Vás pozdravit a přiznat že jsem velmi špatně amkoval,to kolem mých oken chodí paní moc se jí mé barvy amek líbí a dva roky se chlubila jak svou amku letní na záhoně pod oknem a Vy mnozí taky letníte amky a tak sem si tu svou sbírku taky vyletnil,většinu mi napadla narcizovka a z původních velkých mi zbyla jedna,jinak malý cibulky a tak se chystám na bývání s amkami v bytě jako je má sousedka celoročně na severním okně a asi se jejím amkám daří lépe ve stálém stínu než mým. UŽ NEJSOU. snad mi můj pád mezi málo amek vlastnící bude k něčemu.Rád bych tu pozdravil Ivana.Velmi Ivane na Tebe myslim a přiznám, že jsem pořídil tekutý hnojivo z ,,Agros cs.as Česká Skalice, pořídil sem v OBI ABextrakt pro zeleninu a ABextrakt pro pokojové rostliny a porovnáním zjištuju že je tam rozdíl v % obsahu prvků a nevim Ivane zda máš s tímto extraktem osobní zkušenost.mám amky hnojit tím na pokojový rostliny nebo tím na zeleninu.Oni na letáku píšou dost málo.Těší mě se dívat jak Vám to všem krásně kvete,ani se nepokouším fotit tunel který do amky vykousal plž a v tom tunelu nyní raší květní pupen.Ale hlavně že žije snad se mi podaří je zrenovovat tak zručně jako to ukazuješ Ty Karen.Přeju všem vše dobré Zdeněk
Ahoj Zdeňku To co píšeš moc dobře znám Dost podobnou situaci mám taky za sebou Určitě se k tobě amarylky zase nahrnou, uvidíš. Tak jako ke mě Pokud budu moct, také ti do budoucna nějaké ráda podaruji
Pro amarylis je vhodnější,AB Extrakt pro zeleninu,nebo muškáty.Pro pokojové rostliny je spíš určený pro ty co nekvetou.
Nejlepší výsledek dosáhneš kombinací Vitality koplexu a Symfonie a do substrátu ještě přidávám granulovaný kravský hnůj.Substrát doporučím Florie pro muškáty u tohoto substrátu je přidáno kokosové vlákno a složením odpovídá pro Amarylis.Zkoušel jsem loni na Zmijovci i Amarylisech a výsledky jsou vidět v galerii 2012.Amarylis mají 2 až 3 květní stvoly.
http://www.substraty.eu/galerie/2012/amarylis.php
Dominiku, to jsi měl určitě amarylky venku na dešti. Jak začne trochu delší deštivé období, začnou chytat červenou spálu anebo hnilobu.
Ahoj Zdeňku, taky mi kdysi napadla hvězdníky a že si uměly vybrat - Lemon Lime, Picotte i Bingo jsou v nenávratnu, nyní, když je tunel tak je to velká úleva a výhra
Substrát Floria pro muškáty už podle ceny by měl být kvalitní. Vyplatí se koupit rovnou 50l, alespoň je na množství trochu sleva. Škoda že už mám všechny amky nasázeny, vyzkoušel bych ho.
Když jsme tak u té narcisové mouchy ... není možné aby cibulky napadlo něco i od spodu?? Myslím jestli nemůžou být v zemi nějaké larvy co by je vyžíraly... mám strach je vysadit volně do země, přeci jen občas při okopávání najdu nějakého drátovce a tak... co myslíte?
Mně se to stalo u mladé cibulky Lemon Lime,ale o tom jsme spolu mluvily. Nezahynula, nasadila několim malých, jen jsem se nedočkala květu. Byla zasazená v celém tom velkém množství cibulí, pod textilií. Taky byla okousaná z venku cibule.Ovšem na to množství cibulí,ta jedna poškozená - to je škoda docela zanedbatelná, ve srovnání s tím co dovede moucha.
A ještě něco všechny kamarády a kamarádky prosím, držte nám zítra palce, jedeme kolem poledne na krytí s Džesinkou do Prahy. Tak aby nám to vyšlo!!
poskozeny mohou byt pripadne dratovci a lalokonosci..
jinak babička už mela strach, ze jsem podpálil barák - a já jen vykuřoval místnost s mečíkama
jinak jsme se bavili nedavno o hyacintech - dnes jsem je vyndal z kotelny a takto zatim vypadaji, venku uz zacaly rust na poli i tulipany, takze jaro je tu!
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-11