Re: Nemocnice-2
Vypadá, že je spálou prolezlá až do středu, oloupání by už asi nepomohlo.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice-2
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Vypadá, že je spálou prolezlá až do středu, oloupání by už asi nepomohlo.
Ja by som to asi riešil rozrezaním cibule na polovicu. Myslím si že túto cibuľu už nepôjde zachrániť. Aspoň sa ukáže aké rozsiahle je poškodenie spálou. Možno spodná - vnútorná časť cibule je bez spály, takže nové cibuľky by mali vačšiu šancu rásť bez tejto choroby. Navyše pre rast nových cibuliek je jedno či je stará cibuľa rozrezaná, alebo nie.
Pavle,zatím to nechávám na přírodě,v podpučí se vytvoří cibulky časem tak jako tak,pokud by teda matka už nebyla schopna regenerace.Mám velikou obavu s ní cokoliv udělat,protože v místě poškození okamžitě začíná spála bujet daleko víc a pokud jsem jen o trošku víc zalil,začínala ohnívat.Teď je ok,přísun vody má jako Reticulatum.
Tak to bude lepšie asi tak ako píšeš.
Obě cibule co jsem "načesnekovala" stále vypadají nadějně. Passadena roste listy se začínají rozevírat.Už jsem ji sundala z okna - musela udělat místo dalším a pak , na skříňce má stálou teplotu.
Ta druhá - Elvas jak jsem psala, že lísteček ze kterého jsem měla takovou radost uschnul ,bylo to možná tím, že jsem do něj strkala abych viděla jestli je skotečně novej a on pak uschnul, ale zasychal od zhora.Dneska se ukazuje další lísteček.Tak už se jej ani nedotknu.
.
Zajímalo by mě,jak dlouho mám nechat cibule v tom Perlitu. Používám jej poprve tak abych to nepřehnala. Jak by měly být ty listy dlouhé?
Teď jsem si všimla ještě něčeho. Když jsem naposledy ošetřovala RETICULATUM a použila jsem zbyte česneku na cibuli druhého Elvasu. Má spálu cibule jen rudě zářila.Letos sice nakvétal, ale druhý stvol zaschl, je taky bez listů. Potřela jsem tím zbytečkem česneku jen tu část cibule co je nad zemí a květináč pak odstavila na skříňku . To bylo před 9 dny.
Dneska jsem se koukla. Cibule je dočista zčernalá,povrchová suknice krásně uschla.
On ten česnek asi fakt dělá na spálu dobře.
Karen máš kouzelné ruce
Janko podle stavu kořenů má moc vody,měla by si ho pěstovat skoro jako kaktus či sukulent,prostě téměř bez vody.
mozna je cas vyzkouset patentovany Karenin zazracny elixir!
Tak tohle je ten Exotic Peacock Nevím jestli do něho vrtat ještě víc. Moc se mi už do toho nechce :cool:
Evi,pošli jim tyto fotografie na reklamaci a napiš,že si myslíš,že jsou to vyhozené peníze tuto cibulku posílat zpět.A myslím že ti pošlou novou.No a možná zachráníš i tuto.
Zkusím to Za to nic nedám
Jirko je v perlitu s drobným keramzitem a zalévám do misky nepatrně 1 za 3 týdny spíš dýl.Vyhníval zevnitř jen doufám že se to tam zastavilo.Budu zalévat ještě později.Mám skusit do vody trochu stimulátoru ?
Ale je vidět,že uhnívají konce kořínků,tak je možné že i nízkou teplotou,nebo přehnojením.
Ještě jsem nehnojila ale ta teplota by to mohla být.Byl v ložnici a tam je chladno stěhujeme se do kuchyně.Díky za rady.
Tak už som rezignoval (čo nemám vo zvyku) na záchranu malej cibuľky z tejto fantastickej odrody (SANTIAGO) Znova začali mokvať suknice, hoci cibuľka bola v suchu a v normálnej teplote. Po olúpaní namokvaných sukníc bola cibuľka znovu čistá bez akýchkoľvek poškodení. Rozkrájal som ju na plátky a uvidím, či sa podarí vypestovať nové cibuľky. Možno aj takýmto spôsobom už konečne začne rásť táto odroda.
Pavle, to je obrovská škoda :o ale věřím že se ti podaří zachránit
Pavle taky držím palce.Mně se to podařilo 2x .
V prvním případě to trvalo od 5.2. - 15.3. to řízky pustily kořínky. V druhém případě byl jen jeden řízek s velkým podpučím.8.3. jsem cibuli rozkrájela a 26.6. se ukázaly 3 nové cibulky.
Tak jen vydržať!!!!!!
Ak sa zadarí, tak ich bude asi viac. Musíme si počkať.
no mozna to bude blbe, ale takhle mi kdysi delala mInerva listy, kdyz byla postizena hodne spalou cibule a mela to hodne i na listech, pokud skudce tak tipuji třásněnku
Tak ještě mohu poreferovat jak se vede mým marodům.
Oba Elvasové na které jsem použila česnek vypadají dobře.
První má stále menší lísteček, ale aspoň něco, důležité je, že při rozhrnutí Perlitu jsem našla docela dlouhé bílé kořeny a to u obouch.
Takto vypadá dneska Pasadena
Tak jedině to nešťastné RETICULATUM stále nic.
Jirko, neřekl bych, že jsou to puklice, tyhle bouličky se někdy na listech udělají. Na druhým obrázku je špatně vidět jestli jsou na listě černý tečky, výtrusy od třásněnek, takže nevím, ale třásněnky bys určitě našel, to chce lupu.
JIRKO loni jsem ty puchyřky na 2 amkách taky měla .Někde tu jsou i fotky.Amky prospívaly bez problémů.
tak jsem to našla je to 78 přípěvek tady v nemocnici je tam i foto.Mrkni jestli je to ono.
Janko,to je něco jiného,já mám uvnitř každého puchýřku černou tečku,a spíš si myslím,že v cibuli pravděpodobně cestují nějaké asi kovové třísky ven z cibule pletivem listů.Už se mi jednou stalo,že dřevěné uhlí co jsem jím zasypával vyhnilou cibuli se ještě půl roku objevovalo na dorůstajících listech.Nejprve jsem panikařil,že je to nějaká potvora amkožravá ale asi to není nic tragického.
Tak to ty moje byly čisty.Snažila jsem se je rozpitvat a nic tam nebylo.Ani jsem nezjistila co to mohlo být.Po vysazení do skleníku a po květnovém zmrznutí listů už se to neobjevilo. :cool:
Kromě Reticuláta mi všechny amky zasazené do Perlitu rostou.Nevím ale jak dlouho je v tom mám nechat,aby třeba netrpěly nouzí. Nevím jestli je budu moct přesadit do zahrady, aspoň třeba Pasadena které zbylo jen ale půl cibule nejspíš zůstane doma.Mám ji přesadit pak do zeminy??? Poraďte mi někdo.Používám Perlit letos poprve tímto způsobem a osvědčil se moc dobře.
Mirečku zajímalo by mě jak se vede cibulce Double Roma....kterou jsem ti na podzim posílala. Je to cibulka vypěstovaná z řízkované cibule.Moje krásně roste.Letos byla poprve zimovaná na sucho a už má 3 pěkné listy asi 15 cm velkých. Rozesílala jsem jich ještě ale 5 ale už nevím komu.
Je zcela v poradku Karen, roste jakoby nebyla vubec rizkovana
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice-2