Re: Pokec o všem-11
Babička má jen jeden bílý Phalaenopsis a kvete jí snad 3 roky v kuse.Má 3 květní stvoly a ještě se nestalo,že by alespoň jeden zrovna nekvetl.Zajímavé je,že znovu obraší i ty starší stvoly.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-11
Stránky Předchozí 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Babička má jen jeden bílý Phalaenopsis a kvete jí snad 3 roky v kuse.Má 3 květní stvoly a ještě se nestalo,že by alespoň jeden zrovna nekvetl.Zajímavé je,že znovu obraší i ty starší stvoly.
To je pěkný,trochu mi to chybí.Já měl jako kluk taky všemožnou havět od pakobylek a strašilek po křečky a morčata.Strašilky jsem dokonce dokázal úspěšně rozmnožit a můj ,,sameček,, křečka zlatého(teda pán ve zverimexu se dušoval,že je to samec na 100%) mi vrhnul(a) hned v prvním vrhu 18 mladých a tak jsem vydělal v 1 třídě svoje první peníze za velkoprodej křečků.Další 4 vrhy měla pak po 12 kusech a v posledním 8.Takže jsem měl pořád překřečkováno.Několik let jsem se věnoval taky akvaristice,Vyrobil jsem si sám 200l akvárium a asi po měsíci se mi začaly vytírat čichavci a rájovci i bety,a to o živorodkách ani nemluvě.No nakonec jsem měl 17 akvárek s potěrem a odrostem a vozil je po stovkách do zverimexů.Ale musel jsem se kvůli práci v Německu akvárek vzdát.Ale bylo to fajn.Teď mám čas jen na kytky,těm se člověk sice taky musí věnovat,ale 3,4 dny bez péče je nezabijí.
Dominiku,si hodnej ale ne.Benficu mám,a hlavně co se týče výsevu,tak si nechávám místo jen na specialitky.Ale já ti samosebou pošlu co bude.
Jirko, jak jsem četla tvoje chovatelské začátky ,koukám,že máme uplně stejné zkušenosti.Moje první zvířátko byl křeček, ale jen jeden a zašlápl mi jej jeden kluk za sousedství. Pak jsem začala s andulkama a to mně vydrželo celou základku ke konci jsem přešla na drobné exoty..Akvárka se stejným obyvatelstvem jako ty jsem měla pak.Rozmnožili se mi také čichavci,bata bojovnice ale jen modré no a jasně živorodky. Potom jsem byla na roční praxi v Brněnské ZOO.a pak na střední veterině. Při škole psejky NO a s těma jsem cvičila. Ke křečkům angorským jsem se vrátila v době kdy se ti dlouhosrstí u nás objevili jako novinka. Měla jsem ale 10 samiček a odchovy šly po celé republice.
Teprve teď na důchod jsem začala s kytkama, drůbeží a miláčkem krysaříčkem Džesinkou.
Příspěvky (dj.joop 256 a karelex 259) o tom co vše jste chovali, pěstovali a čím se zabývali v mimopracovní rovině, mě nesmírně potěšily. Sám jsem toho zkusil celou řadu, ale v ničem jsem nedosáhl úrovně, která by mě uspokojila. Skoro si připadám jako „cvok“, když jsem se na stará kolena pustil do pěstování amarylisů.
Vedle sportu (zejména košíková) v mládí jsem se věnoval fotografování (černobílé), když dcery byly dětmi, později pěstoval kaktusy (přes 10m2 na terase činžáku), zkoušel orchideje, (v kuchyni) dokonce v práci, po krátkou dobu, na okně i amarylisy. Choval jsem v činžáku králíky (za války), později akvarijní rybičky a andulky. Dokonce jsem i několik let pěstoval „alpínky“, před okny v okapových žlabech. Pokud to šlo, tak jsem o dovolené i rybařil, ale nakonec jsem v posledních 30ti letech skončil u pěstování jabloní a plodové zeleniny na zahrádce.
No a teď, jako těžce se pohybující důchodce, jsem se vrátil co nováček, začátečník, k pěstování amarylisů. A zase mi nestačí několik rostlinek a již jsem jimi zaplnil předokenní parapety v celém bytě. Něco jsem nakoupil i u firmy „Eurobulb“-Výsledky se snažím fotografovat a obrázky jsem pověsil na „rajče“ do souboru „Amarylisy 2012“
(http://joek.rajce.idnes.cz/)
Nyní se obávám, že budu otravovat začátečnickými dotazy zkušené pěstitele, protože se mi nedaří na stránkách „Diskusního fóra“ nalézt vždy všechny, mě zajímající odpovědi.
To ale až jindy. Myslím, že jsem již vyčerpal Vaši trpělivost. Všechny zdravím a přeji hezké dny.
Joek, prohlídl jsem si fotoalbum, všechny fotografie jsou nádherné. Je vidět, že máš s fotografováním zkušenosti. Věřím, že i amarylky budou příště pěkně kvést.
Také se Joeku přidávám k obdivovatelům i mě se líbí nejen focené amky ale i fotografie vše je rovnoměrně osvětlené,květy v maximálním rozpuku a svěžesti,krása krása.Nechť i nadále se tak daří.
Zdeněk
Děkuji za shovívavé hodnocení fotografií. S focením je to podstatě jednoduché, vše dělám u okna s bílým nebo černým pozadí na rámu. Ostatní je starost programu "Phoshop". Ten to dovede vylepšit a ani neni moc složité jej navigovat. Pokud tento software někdo má a měl by zájem, mohu se pokusit spáchat jednoduchou "kuchařku" jak postupovat..
Zdraví Josef.
Edo, medzi botanické druhy by si mohol presunúť aj H.papilio a H.germa (parodii) Inak urobil si to perfektne.
Joeku, mě by docela zajímalo jak program na úpravu fotek používáš. Taky používám PhotoScape je to to samé? Hlavně mi šlo o možnost spojení dvou nebo i více fotek .To dovedu ale vylepšit ? dovedu foto zesvětlit ,víc ani ne. Doostření dělám v prohlížeči. Ten používám FastStone Image Viewer. Dík.
Edo tvoje rozdělení se mi taky zdá velice šikovné. Hledání je snadnější
Pro Joek: nádherné fotky, přidávám se k ostatním a gratuluji ke krásné sbírce amarylek
Karen, byl to Pavlův nápad. Asi časem bude potřeba rozdělit jednoduché, je a bude jich v téhle skupině hodně, např. oddělit kolibříci.
Edo, máš to dobře udělané
Děkuji, hlavně, že jste spokojený.
OK, jenom jsem tě upozornil, že píšeš (více příspěvků) na nesprávné místo. Už jsi na to přišel.
Pro Joek: to by mě zajímalo, jestli to krásné pozadí kvetoucích sakur (?) za amarylkami je opravdové nebo taky dodělané v PC:-)
Kvetoucí stromy jsou určitě pravé. Nádhera.
Pro japa: Bohužel takové pozadí v počítači udělat nedovedu. Kvete nám to před oknem zhruba 1 týden v roce. V létě to ale příjemně stíní.
Jsem z těch kvetoucích stromů celá unešená. I z těch krásných amarylek samozřejmě:-)
Dobré ráno vespolek ahoj ,,Japa"pokec o všem je prostor povídat o všem,momentálně ve sluchátku zní,,buď pořád se mnou Lásko sladká Tvůj úsměv je mé bázně štít a tak tu stojím bez pozlátka a snad k našemu úsměvu přispívá krásná ,,Amka".Vejdi ale neubliž pak zpívá Pan Janda vejdi,něžně si to rozdáme zas,něžně si to rozdáme zas"Toto je strmý výstřižek z ČR2a ze sluchátek pro iAmarilis od 7Kenedz dobré Ráno!!!!!,,Vejdi ale neubliž"Také jaše krásné ,,Amky" umí potěšit a Vám všem přeji potěšení té nejkrásnější mě známé květiny ,,Jara"Sláva Amkám,v nadhledu velké květy se rodí z krásných cibulek.Hurá" jsou.
Dneska jsem objevila další čtyři amarylky od Radka co jdou na květ, tak se těšte společně se mnou
Evi už se těším
Já taky Ilonko To bude napnelismus
Evi rád i já budu s Tebou očekávat milý květ amky.Obdivuju vše kolem amek a držím palce.Mé amky se probudily a snad svých 40dnů od startu do rozkvětu v +20°C dodrží.Start byl v období klesajícího měsíce,tedy v období kdy vše na zemi provlhá v den ,,Květu" pro který sem vše započal a poznávám empericky zda je tomu skutečně tak, ale neprovádím jiné experimenty,tedy ta opačné, ale znám také kteří je provádějí a potvrzují smysluplnost takové činnosti.Zdeněk
Pro karelex.
Omlouvám se, že reaguji opožděně. Bohužej jsem jen málo zkušený amatér, který se v softwarech moc nevyzná a jen je užívá. "PhotoScape" neznám, spojování fotek v Photoshopu urřitě jde, ale nemám s tím zkušenost, budu to muset prozkoumat. Taky mě to již napadlo. V Photoshopu většinou jen doostřuji, je-li to třeba, automaticky nechám většinou jen upravit úrovně, barvy, kontrast a jas. Někdy používám i jednoduchou retuš, pokud se potřebuji zbavit a jde to, nějaké rušící podpěry a pod.
Bohužel ani FastStone Image Viewer neznám. Těch softwarů na úpravu fotek je celá řada, nemám přehled.
Moc zdravím a přeji úspěch jak s pěstováním Tvých krásných amarylek, tak s focením.
Joek, říkej mi stejně jako všichni Karen tak se jmenuji. Já rozhodně nejsem odborník , a kolem počítačů to co umím mě naučily moje děcka .Kolem amarylek zase tady
Oboje mě baví a to je hlavní.
Byla jsem se s holkama kouknout na chatě,jak to tam po zimě vypadá. Čekalo mě tam velice špatné překvápko. Nějaká s...ě mi ukradla mnou vypěstované keříčky panašovaného buxusu. Měla jsem je vysazené do plotu a bylo by jim bývalo na jaře 5 roků. Jsou pryč.Bylo jich ale 10 ale to mu nestačilo, tak si ještě zloděj zlodějská nastříhal řízky z dospělého keře.
Dominiku,pokud cibulku přesadíš,musíš počítat s tím,že někdy listy zavadnou.Ze začátku se ale musí zalévat velice málo,než pořádně prokoření a hnojit nejdříve za 2 měsíce po přesazení.Jinak na nic nesmíš spěchat,vše v přírodě chce svůj čas.Někdy se rozhodne prostě zakořenit hned a někdy třeba až za 2 měsíce.To je individuální.Co se týká substrátu,stačí i běžný na pokojovky,jen vážně pozor na moc vláhy.
No spíš by mohly uhnívat nově narůstající kořínky a viíc než spála by spíš hrozila hniloba podpučí a kořenů.
Stránky Předchozí 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-11