Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Faro
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
To teda je !!
Tak amarylka z RC co měla být Apricot Parfait je pravděpodobně tedy také Faro:
Je škoda že to s ní zatím nikomu nevyšlo :o Držte mi pěstičky, Estella i Rosado během pár dní pokvetou tak snad aspoň tady to vyjde :cool:
Mně nakonec pokvetou Bogota a Temptation od Royal colors,ale ještě to potrvá.Ten druhý nasadil dokonce i druhý stvol.
Tak máme všichni stejnou záměnu
Je to sklamání, když pošlou něco jiného, ale tohle je přece krásná záměna. Aspoň mně se líbí. Je taková něžná.Hlavně ,když je cibule zdravá.
gratuluji, i tahle -světlejší je pěkná
je taková slaďoučká
Moooc pěkná.
Tak jsem zařadila tu mojí novou zaměněnou amarylku co byla kupovaná jako Rilona nyní sem jako Faro.
Doufám že bude zdravá je od firmy Osiva - semena která se nám tu moc zrovna nevyznamenala.
Je moc pěkná! Líbí se mi to žilkování. Cibulka je taky pěkná. Ještě prozraď, k čemu slouží ta malá ampulka u cibulky - s hnojivem, s dezinfekcí nebo jen tak pro ozdobu? :o)
Teda ty máš oči vůbec jsem si jí nevšimla. Je to malinká zkumavka na odběr krve,. Já ji používám na odběr a uskladnění sebraného pylu při zamražení. Ukazovala jsem Evě jak přímo s ní sbírám pyl odtrhnu prašník bez nitky a pak až oschne jej uzavřu víčkem.. před chvílí mi upadla a už jsem ji nenašla, ale mám ještě další a pyl seberu znovu.
Tak to mě moc mrzí, že´s ji kvůli mě brala do ruky! Snad ji ještě najdeš! Já konečně po letech vidím, jakou zkumavku na odběr pylu používáš!!! Těchto taky několik mám. Myslela jsem, že tu klasickou jako při odběru v laborce...
Taky čekám náhradní cibuli od "semen-osiv" náhradou za Ambianci se spálou. Doufám, že to bude taky tato pěkná "záměna".
A proč jsi se nezeptala? Evě jsem ji původně vyfotila ale nesehnala je nikde v okolí. Já je kdysi dostala od někoho poštou. Oni je prodávají v lékárně ale jen pry po 500 kusech. A neupadla mi kvůli tobě to pro moji nešikovnost. Snadno v ní lze poslat pyl i poštou . v normální té pevnější obálce ,jen tak jsem je hodila na poštu s prosbou o ruční orazitkování. Jen musí být pyl nechaný oschnout .
Musím napsat:
Řešila jsem s firmou "semena-osiva" reklamaci Ambiance napadenou spálou (víceméně jsem napsala jakési upozornění na tuto poškozenou sortu). Odpověď přišla obratem jako uznaná reklamace. Doplatila jsem si jen dopravné (měla jsem za to, že poštovné). Tak jsem včera peníze poslala. Dnes mi po ránu přišla zpráva od PPL, že mi doručují balík. Nechtěla jsem věřit, že by to byla nová cibulka. No a představte si - byla!!! Přišla cibulka pěkná zdravá, snad i s náznakem poupěte. Vzala jsem si náhradou Rilonu, tak věřím, že to bude taky záměna a že vykvete stejná jako ta vaše - Faro.
Myslím, že už cibule Ambiance napadené spálou koupili někde u prodejce/pěstitele, když je nás víc takto poškozených. Ostatní cibule od nich jsou pěkné a zásilka byla taky rychlá, téměř obratem. Tak ať se kytičky daří!
.
Karen ak by si v budúcnosti potrebovala tieto malé skumavky tak ich mám. Stačí napísať a ja ti ich pošlem koľko chceš. Kúpil som ich plnú krabicu. Je naozaj dobré v nich uchovávať peľ.
Pavle tak ještě jednou dík, zatím jich ještě tak asi 20 mám a nepokoušela jsem se je tady koupit, ale Eva je sháněla marně. Tak uvidíme na jaře, když mi budeš posílat to Papilko ....třeba nějakou přihoď. Skutečně na pyl jsou úžasné . Jsou šikovné jak na sběr a uchovávání ale i na posílání poštou .
Dneska mi rozkvetl druhý stvol ale má jen dva květy. Fotila jsem na dvorku tak jsou snímky pěkně ostré.
Krása, je to fešanda
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Faro