Re: Rio Negro
Já se hlásím taky
Děkuji
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » cybister » Rio Negro
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Helenko, pokud se zadaří tak ráda pošlu
Evi to je nádherná kytica!!! Cibuľka teda dostane zabrať. Alebo odrežeš stvoly s kvetmi do vázy?
Já nevím jestli je odřezat... rostou tři stvoly naráz a vím že to cibuli vysiluje... ale zároveň bych ráda semínka a ve váze to není takové... Málokdy mi semeníky ve váze dozrály...
Evi,stvoly ponechej na cibuli jen do doby kdy uvidíš,že semeníky začínají bytnět.Potom je odřež a dej do vázy, v této fázi to je pro ně menší šok než ihned po opylení.To už nepotřebuje semeník čerpat z cibule tolik zásobních látek,ale především vodu(cibule nemá vytvořený dostatečný kořenový systém a tak ji dodává do stvolu na úkor svého růstu) a uhlovodany pro energii a fotosyntézu.Stvol sám o sobě je schopen se o semínka postarat.Vše co pro dozrání mu dodáš tím,že svaříš vodu s cukrem(desinfekce,pomaleji se budou množit bakterie a hnilobné procesy) a do roztoku přidej kristalon cca v poloviční koncentraci než je doporučená.Mám s tímto postupem už celkem dost zkušeností u více druhů kytek.A zatím všechny stvoly kromě reticulata mi takto donosily životaschopná semínka.Letos jsem takto množil i tulipány a narcisy na zkoušku.Jo a ještě co největší část stvolu by měla být vystavena světlu(ne přímé slunce) - více látkové výměny.Cukru dávám cca 1 polévkovou lžíci na litr vody.
Jirko, díky moc za rady, určitě to tak udělám
jasmine nemusíš mít obavy, odříznutý stvol s nedozrálým semeníkem když dáš do vázy dozraje. Také jsem to už vyzkoušela. Když použiješ do vázy převařenou cukrovou vodu je to lepší.
je to nádhera
Ten teda je!!!! Už aby jsi jej uvázal.
Je to čahoun Tá moja cibuľa už kvitne tretím stvolom. Krásne si to načasovala, pretože stvoly kvitnú až keď predošlý odkvitne, takže kvety už mám nepretržite 1 mesiac čo je úžasné a nevšedné. Pre mňa je to jedna z najkrajších amiek vôbec.
krásná opravdu je to krasavice. Tuhle nemám, ale obdobně postupně mně kvete CHico
Moc krásná gratuluji tu také nemám
Len sa chcem opýtať či vám rastie (listy) tento kultivar. Od jari kedy kvitol je cibuľka v kvetináči a nič nerobí. Pravdupovediac sa ju bojím nejako viac poliať aby nezhnila. Nerád by som o ňu prišiel, je to nádherná odroda. Podobne je to aj s Graffiti, kde cibuľky len sedia v kvetináči a užívajú si teplúčko foliovníka.
Grafiti mně taky neroste .
Karen taky nic
že by tak dlouho odpočívaly?!
????????????????????
Mne sa konečne prebúdzajú.
No jooo taky parádní!!
Pavle krásně ti to kvete koukám většinou kvetou ve skleníku je vidět, že se jim tam daří.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » cybister » Rio Negro