Re: Pokec o všem-13
Ilonko, pokud by ti zůstalo semínko tak bych taky ráda adoptovala... a nebo semenáčka později, pokud samozřejmě budeš mít navíc
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-13
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ilonko, pokud by ti zůstalo semínko tak bych taky ráda adoptovala... a nebo semenáčka později, pokud samozřejmě budeš mít navíc
Onko , je to parádní květ.
Myška
Ilonko,pokud by zbyla semínka tak bych taky měla zájem.Děkuji
Karen ke tvému dotazu skusila jsem to poprvé a žádná jiná nekvetla dostala jsem jí k narozeninám, ale to už jsem tu psala je opylena vlastním pylem, opylovala jsem dva květy, ale uzrál jenom jeden semeník, teď ještě jestly z nich něco bude?
Je mi líto, hned jsem je do vody nedávala což mě teď moc mrzí a zdají se mi suché jdu je dát plavat a pak dám vědět
Ilonko na nějakém tom dnu nesejde. Naopak to, že se ti nyní zdají suchá nic neznamená, aspoň lepší plavou. Já teda semínka po vysypání ze semeníku nechávám tak nějak dojít v kelímku. Je důležité, aby křidélko bylo suché lépe pak plave na hladině.Některá semena jsou po vysypání už docela suchá - šustí na dotek, ale jindy jsou ještě vlhká, a ne zcela černá. V kelímku pak dojdou.
Kolik se jich ti urodilo? A posílala jsi nějaká?
Karen je jich odhadem asi 40ks neposílala jsem nikomu, právě proto, že se mi zdály suchý. Sklidila jsem semeník v neděli a dneska ráno jsem dala všechny do vody zatím plavou všechny, ale stále na omak mi přijdou prázdné, tak uvidíme co bude dál.
V prostředku toho křidélka by měla být maličká plochá kulička.Ta ve vodě nabobtná. Co když ti porostou všechny ? Lépe se posílají semínka nežli sazeničky no teď už na tom nic nezměníš. Jestli vzejde většina budeš potřebovat výsevní substrát. Na sázení pouážívám spodní část z petlahví, propaluji do nich dírky a tam je sázím. Tak držím palce a neplaš se někdy jim to trvá i 14 .Jestli plavou čekej
Jsem sice úplný začátečník, ale připojuji svou zkušenost. Loni v červnu jsem na ulici na řeckém ostrově Lefkas sebral semena Amarylis ( barvu neznám - byla už odkvetlá). Myslel jsem, že se vysévají až na jaře příštího roku. Objevil jsem ale toto forum, poslal dotaz a někdo ( myslím Eda ), mi odpověděl, že je sice pozdě, ale že to mám zkusit. Vysel jsem na zkoušku v prosinci 8 semen do zeminy. Po 7 dnech vyklíčily 3 kousky. Pak ale zde někdo napsal, že je dobré vysévat semena do vody v PETCE, to jsem udělal - vyklíčilo téměř 100% semen. Po 15 dnech jsem je přepíchal spolu s těmi třemi do vaničky. Je sice pravda, že ty první 3, jako starší, byly určitou dobu větší, ale časem se ten rozdíl setřel. Pokud bych tedy ještě někdy vyséval, tak už jen do PETKY.
Mám teď asi 15 ročních semenáčků, pro nedostatek místa si ponechám tak asi 2. Měl-li by někdo zájem, zkusit na jaře pěstovat "zajíce z pytle", jsou k dispozici. Buď výměnou za jinou barvu, než červenou (mám červeného "kolibříka"), nebo za jinou cibulovinu ( např. Scadoxus, Ornithogalus a j.).
Docela bych to zkusila a na výměnu mohu nabídnout stejně staré nebo i snad již kvetoucí semenáče. Několik mých kříženců již letos pokvete, tak na jaře bychom se mohli domluvit. Nic jiného na výměnu nemám.
Ahoj Karen - dík za nabídku. Na jaře se domluvíme
Samá krásná přání , ráda se na ně dívám .Velmi mě zajímá , jak se daří vytvořit přáníčko od Joek - myslím psaní rozmístěné na pohlednici.
Myška
Dá se použít program malování Myško.Nebo ještě používám Picaso ten se ale musí stáhnout.
Myško, zdravím Tě.
Pro popis fotek i pro jejich zpracování používám software Photoshop. Dají se samozřejmě použít i jiné softwary na zpracování fotek, ale s nimi nemám žádnou zkušenost.
Přeji všem na fóru příjemné Vánoce, dobré zdraví v novém roce a hodně rozkvetlých hvězdníků.
Pěkné svátky všem přeju.
Tobě taky Rituš,
Na vánoce spoustu sněhu,
na Nový rok lásku, něhu,
hodně zdraví, smůly málo,
štěstí, co by za to stálo.
Hodně sladkostí a ovoce,
prostě nejkrásnější Vánoce
Vám všem přeje Evča s rodinou
Všetkím prajem krásne a veselé vianoce a šťastný Nový rok 2013, veľa darčekov, zdravia a tiež mnoho pestovateľských úspechov.
Pavel
Také přeji všem klidné prožití svátků
do nového roku jen to nejlepší a hodně radostí z rozkvetlých amarylek.
Připojuji se, a přeji všem hodně štěstí a zdraví, a nádherné a zdravé rostliny (nejen amarylky)
Hmm ahoj vespolek a ahoj Karen právě o těchto obrázkách či fotkách nyní spolu uvažujeme meilově, to je mi kouzelný a když semTi psal přišel mi 4letý vnuk a vše co jsem Ti odpovídal mi vymazal a nevim zda znáš, když už jednou myšlenku vyjádřím, je ta druhá už jistě jiná a tak tato je prvotní myslím že chápeš.Zdravím všechny z vás kteří v tento čas čtete tyto řádky a je milý když s Váma můžu komunikovat ,zdravit Karen i Mirka a Edu Helenku, Pavla, Evču,Jirku do Olomouce, i Joek který mě navedl abych si stáhl ADOBE a jejich nabídku a toto s Karen nyní meilově řešíme, je ADOBE nutné pro tu krásu ci Joek asi vyrobil.Ano moc se mi Joeku líbí když vidím ty nádherný obrázky s Amkama.Je to krása nádehra,Nebetyčné nej nej nej.Jé jak by bylo mě milý kdybych takový obrázek uměl udělat, vždyť jej udělal člověk jako já, ale.... ...jední tvoří a jiní nemají život jednoduchý ani dnes v krásném čase demokracie.AŤ nám krásné amky i dále svobodně dle jejich genetických daností mile kvetou a nechť Pavel i dále mi přináší otvírání jeho milých obzorů do druhů amek,snad šok z druhovosti brzy překonám, pochopím i aplikuju do svého myšlení a žití.Mě s Amkama je hezky jsou kouzelný.A to vše přeju i Vám kdo toto čtete.Mnoho úspěchů s soužitím s amkama nám milýma.ZdeněkTakové jsou mý amky v zimní mé zahradě.
.Byly tu celé vegetační období a tak jistě narcizovku nepotkaly
Zdenku tak to je dělaný na jiným prográmku. Musíš mít k tomu pouze vlastní foto uložené někde třeba i jen na ploše.
http://www.loonapix.com/cz/
Tohle otevři a v druhém okénku je nápis FOTO RÁMEČEK
na to klikni a otevře se ti řada rámečků na jeden z nich klikni. Mimo ty co vidíš,máš ještě seznam dalších temat po levé straně.Jak si vybereš určitý rámeček a klikneš na na něj ,máš tam řádek s nápisem procházet. pak vybereš ze svých fotek a nahraješ si ji. Nahraný obrázek skočí do vybraného rámečku přidáš nápis a klikneš vytvořit. Na hotový výtvor musíš ještě jednou kliknout levou myší a dát uložit.
No a je to
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-13