241

Re: Pokec o všem-13

Myško, máš je úžasné :rolleyes: , tolik květů  ad   ag

242

dnes jsem přidala ještě amarylky , jsou na stejné adrese jako orchideje , ale to je tedy bída. Rok 2011 byl ,mnohem zdařilejší ale ten jsem omylem smazala a nemohu se vychystat udělat to znovu.  Myška

243

Začaly mi zasychat konce listů u amarylky co kvetla v prosinci. Po odkvětu vyrašilo 7 listů a nyní všechny zasychají na koncích . Nevím , co to způsobuje.Totéž se děje u Papília.

Myška

244

Myško možná nemá kořeny. Někdy se to stane, že vykvete, ale kořeny nerostou. Nebo se chystá na zimní odpočinek. Já bych se koukla na kořeny a pokud jsou v pořádku, tak bych je přestala zalévat a udělala bych zimní pauzu.....

245

No když mu narostlo 7 listům tak tam kořeny budou,leda že by nějaká nemoc? Taky mi odchází listy od konců, ale to je u cibulí co jsem od koupení léčila z hniloby. Uzdravily se a nyní jsou odstavené od okna  a čekám co udělají dál.Měly by zazimovat,ale nedala jsem je do chladna  aspoň zatím. Nejsou totiž většinou v zemině ale jen Perlitu  nebo aspoň hodně namíchaném písku , zeminy aPerlitu.  U dvouch začaly listy žloutnout taky od špiček.Papilko ale je zelené.

246

Dělá to i přílišné vysychání díky nízké vzdušné vlhkosti a nebo pokud hnijí kořeny.

247

No jo, jestli že se topí ustředním topením tak ta vzdušná vlhkost by jít dolů mohla, zvlášt v pokoji,  a když se ubírá zálivka.Tak co radíš Jirko, víc zalít  nebo snad rosit listy?

248

Prvně vyklopit z květníku a zkontrolovat kořeny a pokud není problém tam,umístit amky dále od topení.V žádném případě nerosit,vlhkost lze zvednout umístěním nadoby z vodou na topení.

249

jj já si to tak myslela, jen ta voda na topení  by mi tu dlouho nevydržela .Máme takové to uzoučké nevejde se tam  ab  ab  ab  většinou tam dávám mokrej ručník na trubky.

250

Tady mrzne a mrzne, už mě ta zima štve já chci TEPLOOOOO!!!!    ac  ac

251

a má být ještě hůř.  ac

eda

252

Mně zas tak moc ten mráz nevadí, jen musím pořád rozpouštět vodu pro slepice a kočky.Vadí mně to množství sněhu.Pořád je co odhrabovat  ac  ac  ac

253

U nás zatím moc ani nemrzne a sněhu jen poprašek .
                                                                                   Myška

254

Dobrý den,
jsem tu nová. Chtěla bych se zeptat. Mám odrůdu Lady Jane, sadila jsem trochu dříve a již mám po odkvětu, takže teď pěstuji jen listy,(nerostou další nové), cibule velká zdravá, před zasazením jsem mořila v rovralu. Listy se mi začly malinko kroudit a ukazály se na nich pupínky (jak když popícháte jehlou), sem tam se mi dělají lesklé skvrny na listech a nad cibulí na listech nahoře, ne zespod, jsou malinké bílé fleky(mšice?). Mohl by mi někdo poradit, co je to za škůdce a jak se proti tomu bránit?

Byla bych moc vděčná

255

Radko, já myslím, že by to mohly být třásněnky. Pod lupou jsou k nalezení na listech. Je vidět jak se pohybují. Na ně funguje insekticid, ale použít ho někde mimo byt a nechat přípravek zaschnout, nejlépe do druhého dne. Ekologické přípravky jako je Biool, skoro vůbec nezabírají. Dobrá by byla fotografie.

eda

256

Také jsem s touhle potvůrkou zápasila.Předloni venku na mečíkách to jsem stříkala postřikem na mandelinku.Loni v bytě také na amkách  a to jsem měla zbytek postřiku na mšici. Zabralo to.

257

Kdopak nám to doplnil velikost květů ??? Moc šikovné, věřím že i ostatní ocení .Já teda  děkuji, moc dobrej nápad.

258

Děkuji za rady, včera jsem zkusila mýdlovou vodu, jak to nezabere, zkusím nějaký ten isekticid, mohli byste něco doporučit, co je odzkoušené?  nebo zkusím koupit ten postřik na mandelinku :-) Pročítala jsem si to tady a líbí se mi "babské recepty" na naše hvězdníčky, jako je třeba léčba česnekem nebo vývar z přesliček na houbové choroby.

259

Na třásněnky používám Reldan. Podle přiloženého letáku by neměl být tak mnoho zdraví škodlivý.

eda

260

Vím, že sem k nám občas nahlíží ze Slovenska   Beata  Matová.  Nemohu se k ní dostat, mailiky se mi vrací.
BEATO  JESTLI TO TADY ČTEŠ, NAPIŠ MI!!!!   Karen

261

Edo, vyzkouším Reldan. Mám zatím jen 3  dospělé cibule(Orange, Lady Jane a Susan) a jedno miminko od Orange. Pořád je pozoruju, škoda, že jsou tak náchylné :-( Letos se chystám do Třeboně pro další cibulky, doufám, že se mi bude v pěstování dařit. :-)

262 Naposledy upravil: Tychi (20-01-2013 09:25:48)

Provedla jsem průzkum spáčů a nikde nic)o: Já už se tak těším, že začnou kvést a oni nic..
Nějak jsem na místní fórum zapomněla, zkusím se polepšit.

263

Při poslední kontrole jsem už několik rašících cibulek našla, ale byly to všechno mladé ,poprve jdoucí na květ. Ze starých ani jedna.

264

Ilonko, všechno nejlepší k tvému svátku, hlavně hodně štěstíčka a zdravíčka ti přeje Evča  ad  http://www.celysvet.cz/skin/smile/s10451.gif

265

Já také přeji Ilonce všechno nej  a pěknou oslavu 
http://www.celysvet.cz/skin/smile/s12163.gif

266

Děvčata moc děkuji  ab   ab   ab

267

Ilonko, taky přeji hodně štěstí,zdraví  an    an

268

Taky přeji Ilonce  hodně štěstí,zdraví a krásné a zdravé rostliny. A to přeji i všem, jejichž svátek či narozeniny jsem prošvihla.Teď už se sem snad zase dostanu častěji, i když se často nepřihlašuji a jen si přečtu, co nového.

269 Naposledy upravil: myska (22-01-2013 19:21:31)

Přeji všem Zdeňkům k zítřejšímu svátku jen to nejlepší : Nůši zdraví , pytel štěstí a moře láskyhttp://www.celysvet.cz/skin/smile/s11757.gif
.

270

Tak u mě začíná sezóna,probouzí se mi cca 40 druhů.Dnes jsem jich asi 25 už zasadil.Už se těším až to začne naplno.