Téma: Reticulatum křížení
Lahůdka pro nadšence:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Reticulatum křížení
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Lahůdka pro nadšence:
Nádhera, líbí se mi, že ten světlý pruh v listě je jak je vidět dominantní
Oliq - píše Áno, zabudol povedať, že Garfield sterilné ako mulica, semená nedávaj, bohužiaľ. :rolleyes:
Nebo to mluvil o nějakém jiném?
No Karen,tak podle tohoto to asi až taková pravda není.
To je dobře, a jsem ráda, že jsem si to dobře pamatovala :mad:
H. x Parkeri (hybrid of H. Reticulatum var. Striatifolium and H.Striatum)
no nadhera!! :rolleyes:
Je to velka ruznice (rozdíl):
co je mul, a co je mulice. )
No pokud mulice má být sterilní jako mateřská rostlina,tak to v tomto případě neplatí.
Sorry, že jsem neměl tak pochopit čestinu, porozumět plně a eufemizmy. Mohu požádat o vysvětlení k výše uvedenému a přinést proof ?
Oliq možná jsem nedorozumění zavinila já citováním tvojí věty : píše Áno, zabudol povedať, že Garfield sterilné ako mulica, semená nedávaj, bohužiaľ.
Brala jsem tvoji větu : sterilné ako mulica,za pouhé přirovnání. Mulica - mula je česky kříženec mezi koněm a oslem a je pro něj právě typická další neplodnost.
Kdežto mul to je obvazový material teda takovej fášek používaný na rány.
Oliq,pokud by byla jak Ty říkáš Hippeastrum 'Mr's Garfield' sterilní jako,,mulica",nemohlo by dojít k opylení Hippeastrum 'Mr's Garfield' x H. 'Gracilis,v tomto křížení je mateřskou rostlinou právě Hippeastrum 'Mr's Garfield'.Na obrázku Tě může mást tvar semeníku,ale semeník Hippeastrum 'Mr's Garfield' je spíše podobný Hippeastrum Defiance,jak Hippeastrum Reticulatum.Je to totiž kříženec těchto dvou druhů.
Myslím že H.reticulatum či už striatofolium, defiance, bangkok rose, alebo garfield asi nebudú mať nikdy veľký počet semienok v semenníku. Je to asi geneticky dané tomuto druhu. Môžem to len potvrdiť pri svojom opeľovaní kde semienok bolo naozaj minimum. Semienka sú omnoho menšie ako z iných krížení amaryliek. Zato sú však viac mäsitejšie. Tak držte palce aby niečo vyklíčilo.
A myslím si, že Oliq má tak trochu pravdu s opeľovaním Mrs.Garfield. Opelenie je veľmi ťažké, ale nie nemožné.
Ještě k H.Defiance,je to jeden z prvních hybridů 2n,potomků H.Vittatum,velké sytě karmínové květy s bílými proužky uprostřed okvětních plátků,celý květ má bílou picotee linku.Pravděpodobně se nedochoval.
Máte tak hluboké znalosti, stále vás musím obdivovat. :cool:
Sweet lilian x H.reticulatum B.Rose
Z 11 semeníků jediný,který se chytil.
Držím palce, aby zůstal
Je to len na začiatku, kedy sa nedá povedať či to vyjde. Samozrejme že držím všetky palce, aj keď si osobne myslím že nič z tohoto kríženia nebude. Sám som robil spústu krížení s reticulatami kde u pár krížení to vypadalo ešte v 3 týždňoch nádejne a nakoniec z toho nič nebolo. Treba sa však stále pokúšať a ak to vyjde bude to naozaj zaslúžená odmena.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Reticulatum křížení