Re: Nemocnice
Karen, zatím se drží, snad poroste Mimčo se taky drží Květ ve váze zatím nic nedělá, nejsem si jistá jestli se rozvine :rolleyes: Snad ano
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 13 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Karen, zatím se drží, snad poroste Mimčo se taky drží Květ ve váze zatím nic nedělá, nejsem si jistá jestli se rozvine :rolleyes: Snad ano
Poradí mi někdo co mě to potkalo? Našla jsem na vzrostlých listech u Elvase, podezřelé skvrny. Jinak vypadá dobře.Dvakrát kvetl, a ty listy jsem měla v tu dobu stažený k tyčce obyčejnou červenou gumkou.A tak když jsem si poprve všimla na spodní straně krajnách listů toho červrnohnědýho pásku říkala jsem si ,že to možná udělala ta gumku.
Dneska jsem ji oddělala a ukázalo se že jednostlivé skvrnky jsou i jinde
Tak co mě to zase potkalo? Před chvílí jsem "ničila" další amarylku Double Roma ani se u mne moc neohřála - jen 5 dnů a teďka zase tohle. Pročítala jsem Edův článek o spále jak se šířila na listy ale nejsem si jistá.
Edo prosím o radu!!
mne to teda prijde, ze to je cervena spala, ktera se zde objevila i na listech...
No já z toho právě měla strach. Ale na cibuli se nic nerysuje, leda že by to zase bylo někde uvnitř. Co to udělá dál?
Karen, vypadá to na spálu, uvidíš co se bude dít dále. Preventivně mužeš postříkat rostlinu nějakým přípravkem na houbové choroby. Tím nic nezkazíš.
Nepotěšil jsi mě, ale co se dá dělat! Já s tím počítala, teď tam vařím odvar z přesličky,ale to je účiné na plísně, chci to použít na tu rozřezanou dnešní cibuli. Z přípravků mám Dithane a Novozir. Asi to první, že!! Zatím dík.
Dithane a Novozír jsou složením stejný. Jedna složka je jen nepatrně rozdílná v množství.
Dík Edo, za vysvětlení
Tak já dneska ráno tak kolem 10-11 hod rosila rozprašovačem ty postižený listy odvarem z přesličky ,dělala jsem odvar proti plísni na rozkrájenou cibuli a preventivně na rostoucí semenáčky - malé rostlinky a vysetá semena.Listy jsem porosila také i s cibulí. Po pár hodinách jsem zvlhlé suché suknice teda jen tu část nad zemí setřela a cibule je čistá-zelená.Když jsem ale koukla na listy, myslela jsem si ,že se mi to zdá, oproti ránu nebo včerejšku je krezba mnohem světlejší. Hned jsem šla hledat ty včerejší fotky,jestli se mi to nezdá, ale asi to tak skutečně je. Šla jsem to vyfotit, ale mám kytku v koupelně a brala jsem to bleskem a tak je základní barva světlejší nežli ve skutečnosti .Tak na fotce mi ta změna nepřijde tak výrazná. Zesvětlaly skvrny jen na rubu listů ,u těch z lícové strany kde netvořily souvislou plochu to zatím nevidím.
včerejší snímek a dnešní
Je to na 100% stejný list
Karen, je možné že list stejně uschne, ale nelekej se toho, vyrostou nové.
Dík, nebudu se bát, zatím na to nic neukazuje. Budu referovat, jak se to dál vyvíjí.
Karen , když chystáš odvar z přesličky , děláš to podle návodu 1 sáček do 1/2 litru vody - nebo větší koncentraci ? Děkuji za odpověď . Myška
Já to dělala odhadem, ale na původním foru ,kde mě ten návod daly to je napsaný nějak přesně je to ve vláknu -" plíseň na zemině"
http://forum.abecedazahrady.cz/viewtopi … 4b30ffdac6
je to někde víc v předu.Teď to nemám čas hledat
Dočetla jsem se v návodu pervicuru že se má sázet hned po máčení,nemám teda nechávat oschnout? :/ :lol:
Jani, já to nechávám pokaždé zaschnout, většinou namáčím večer a sázím až druhý den Nemůžeš tím podle mě nic zkazit
Jani, já to nechávám pokaždé zaschnout, většinou namáčím večer a sázím až druhý den Nemůžeš tím podle mě nic zkazit
díky budu postupovat podle tebe ono je to lepší máš to vyskoušený :lol:
pokud se u nove koupene cibule vyskytne spala tak si reknu, ze cibule nesmi delat drama, takze ji maximalne osetrim v kvetinaci fungicidem a pres leto pujde ven, kde spala dostane na frak a zadny osetrovani a vyndavani z kvetinacu nedelam...
Jani, tu svoji cibuli ještě ořež, až do zdravého, všechno nemocné musí pryč, potom namočit do Previcuru, nechat zaschnout, potom to někdo zasypává rozdrceným dřevěným uhlím (já ne) a podpůčí zasypej stimulátorem růstu a zasaď Musíš ořezat i to podpučí, protože nevypadá moc dobře :mad:
pokud se u nove koupene cibule vyskytne spala tak si reknu, ze cibule nesmi delat drama, takze ji maximalne osetrim v kvetinaci fungicidem a pres leto pujde ven, kde spala dostane na frak a zadny osetrovani a vyndavani z kvetinacu nedelam...
Mirku, to já ji raději několikrát vyndám z květináče a ujistím se že je zdravá, než abych čekala na léto a na sluníčko... u některých cibulí by už pak sluníčko nepomohlo protože by bylo po nich Asi záleží na tom jak moc je cibule napadená Zatím se mi to takto osvědčilo, hlavně u těch hodně nemocných
Jani, tu svoji cibuli ještě ořež, až do zdravého, všechno nemocné musí pryč, potom namočit do Previcuru, nechat zaschnout, potom to někdo zasypává rozdrceným dřevěným uhlím (já ne) a podpůčí zasypej stimulátorem růstu a zasaď Musíš ořezat i to podpučí, protože nevypadá moc dobře :mad:
kolik toho podpučí musím zachovat ono je to chycený docela dost-chudinka
Zachovej ho co nejvíc to půjde, ale to napadené musí jít pryč, nebo to bude pokračovat :o Zkus to nejhorší ořezat, dej to do Previcuru a uvidíš co to udělá
Zachovej ho co nejvíc to půjde, ale to napadené musí jít pryč, nebo to bude pokračovat :o Zkus to nejhorší ořezat, dej to do Previcuru a uvidíš co to udělá
tak jdu zase pro nůž aořežu ji chudáka ještě víc uvidím jestli jí zachráním :/ :lol:
http://www.agromanualshop.cz/?page=sear … GF0ZSdhbGw todle mnozstvi -to vetsi vyjde urcite levneji!
Mě by bohatě stačilo to množství 50 ml Budu se muset po tom někde povídat
no v praci samozrejme pouzivame to maxi baleni a davame to od oka :-) a vse je vzdy ok...hl.super i na zeleninu po vysevu ani prepichani nic nepada, urcite to pouziva i tvuj tata,ze? :-)
Mirku, teď se možná budeš divit, ale táto to vůbec nepoužívá Ptala jsem se ho včera, a on nic podobného nepoužívá a ani nikdy nepoužíval... všechno mu krásně klíčí, úbytky má minimální za celou sezónu Za ty roky má své fígly, tak nedostatky vychytal a obejde se bez chemie
http://www.agromanualshop.cz/?page=sear … GF0ZSdhbGw todle mnozstvi -to vetsi vyjde urcite levneji!
Tak jsem si dneska konečně koupila ten Previcur, je to to nejmenší balení a chci se tě zeptat, jak to dávkuješ když je třeba jen malé množství třeba na jednu cibuli tak litr počítáš na kapky.?Abych to neměla zase hnedka pryč.
Koupila jsem si do zásob i Merpan .Všecko mají pokaždý v jiném balení a tak musím vždycky znovu řešit dávkování.Jo, a u nás stálo každý 55 Kč.
Karen, já dávkuji Previcur pokaždé injekční stříkačkou Dneska jsem si dělala jen 1/4 l roztoku Žádný jiný způsob mě ani nenapadá A jaký je vůbec rozdíl mezi Previcurem a Merpanem???
ja driv taky nepouzival chemii az jeden rok mi zacaly padat sazencky raritnich paprik...a od te doby radsi davam...
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 13 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice