1

Téma: Nováček

Ahojky všichni!Dnes jsem se tu zaregistrovala!Proč?Protože jsem dostala jednu amarylisku. ag Chtěla bych jí poskytnout tu nejlepší péči a nechat si poradit od vás co je pěstujete,i když už jsem si něco na netu přečetla. an Děkuji moc za odpovědi

2

Re: Nováček

Dobrý den, asi jsem něco udělala špatně. Jsem zde nováček a potřebuji poradit. Amarinka mi rozkvetla, ale nevím si rady s cibulí, která má drolivou tu svrchní slupku a místy je vidět zelené části cibule. Nevím, zda jsem to nějak zavinila sama špatným pěstováním a jestli mi květinka neuhyne. Prosím o radu a předem moc děkuji.Jiřina

3

Jiřinko,to,že se svrchní suknice loupou je zcela normální proces.Jak postupně vysychají,tak se zmenšují a naopak vnitřní suknice nabývají na oběmu a tím se povrchové trhají .Problém je spíše když jsou suknice rozmočené.To by mohlo způsobit uvnitř hnilobu.

4

Moc děkuji moderátorovi dj.joop za uklidňující odpověď.Trvalo dva roky, než rostlinka vyrazila na květ a celou tu dobu se s cibulí nic podobného nedělo. Konečně jsem si vše o pěstování přečetla a budu se tím řídit. Ještě jednou moooc děkuji ! Jiřina :o