Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Sweet Nymph (Swenym)
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Martine, všechny fotografie máš nádherné.
jj to má Eda uplně pravdu - fotit fakt umíš!!
Děkuju všem. Trochu opožděně, ale ten čas pořád není. Ještě jednou díky. Však všem z nás to pěkně roste a kvete.
Jééé to bude pořádná kytka
to teda, je pěkně nabouchaný
Evi ten až rozvine to bude kytice
Jsem na něj moc zvědavá. Už zítra ,nebo pozítři se dočkáme. A mně rozkvéta Cherry Nymph .Zítra se dočkám taky.
Pri tejto odrode zvykne kvitnúť veľmi veľa kvetov a stvolov. Cibuľka sa tak dosť vyčerpáva a je aj na zvážení či stvoly neodrezať do vázy. Viem že to nieje ono, ale ja som takto takmer o túto nádhernú odrodu prišiel. Kvitla tromi stvolmi naraz a keď som si myslel že sa už začne vspamatovávať vyhnala ešte stvol štvrtý. Z cibule skoro nič neostalo, ale našťastie som ju zachránil. Tento rok zrejme kvitnúť nebude, ale som rád že ju ešte mám - kvety má naozaj úžasné.
Pavle,já na ní měl loni na jaře 4 stvoly,na podzim jeden a teď tlačí další dva.
Vďačná odroda. Cibuľka je síce menšia, ale možno ma predsa len prekvapí kvetom. Budem určite rád ak sa tak stane.
Evi blahoželám, bude to nádherná kytica.
Stvoly určitě odříznu, cibule je přece jen nová a ještě není ani pořádně zakořeněná... Moc se na ni těším, už dlouho jsem si ji přála
Mezi námi,odřezání rozkvetlých stvolů je naprostá utopie,tedy u plnokvětých a u těch,které nemáme v plánu opylovat.Veškeré látky potřebné pro vytvoření květu jim už cibule dala a naopak po odkvětu stahuje jak vodu tak některé zásobní látky zpět do cibule.A navíc se stává,že po řezu zateče tekutina dovnitř stvolu a tam způsobí někdy i hnilobu.Je to vlastňe jen estetická záležitost a cibuli nijak neprospěje.Já se snažím vždy řezat až stvoly seschlé,které už na řezu nekrvácí.Samozřejmě u stvolů opylených je to jiná,tak k vysilování cibulí dochází a proto se někteří pěstitelé uchylují k odřezání stvolu do vázy.
Když odříznu stvol, tak ten řez vždy vytírám ubrouskem, nebo tam ten ubrousek i nechávám... Myslela jsem že se té cibuli "uleví" když se stvol odřízne... Pořád se má člověk co učit
s Jirkou plně souhlasím a dělám to přesně stejně
Vidíš,já si taky myslela, že odřezáním stvolu cibuli pomáhám i když teda dělám to jen když je opylený a semeník se drží. A na zatíkání do cibule jsem teda opatrná.
Ja som to uz kedysi davno tiez niekde cital a tak stvoly odstranujem az ked su uplne zoschnute,samozrejme semenniky odlomim hned po odkvete,kedze sa nezaoberam krizenim a pestovanim amiek zo semena.Zoschnuty stvol jednoducho prudko trhnem a tak v cibuli nezostanu po nom ziadne zvysky...
krásná kytice!
Evi nádhera
Ta teda je nádherná a obrovská !!
Tak ta nemá chybu,nádhera.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Sweet Nymph (Swenym)