Re: Bogota
Helenko je nádherná gratuluji.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » cybister » Bogota
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Helenko je nádherná gratuluji.
Tak jsem se dočkala, jenže zase nekoření
Když jsem včera zjistila, že mi Temptation kvete a rostou mu listy,přesto, že nemá ani jediný kořínek,nedalo mi to a Bogotu jsem zvedla. Je na tom uplně stejně. Záměnu jsem teda neměla obě jsou od Royal colors.
Vůbec mi to není jasný, nejsou poškozené, nehnijí...tak proč.??? Loni jsem měla to samé u Evergreen a .Night Star. Kvetly , stvoly jsem nakonec odstříhala. Trvalo to velice dlouho než se zakořenily, letos obě zašly.
Karen,moc na ně spěcháš,mě některé zakoření třeba až po 3 měsících po odkvětu.Je to normální.
Jirko to jsem ráda, že jsi mi to řekl, a to necháš kvést nebo odřízneš?? Chtěla jsem i opylit jsou pro mně nové tak jsem se těšila na nějaké to semínko a teď si netroufám. Na pohmat nejsou nijak moc cibule měkké. Měla jsem kořeny s podpučím na hodku nebo dvě v Previcuru před oschnutím a zasazením. Nějak je to popohnalo nakvétají dál a zrychleně.
No pokud je stvolů moc,tak většinu odříznu,ale nejvíc stejně vysílí cibulku vytlačení stvolu,ztratí tím totiž vodu.Jinak látky potřebné jak pro vykvetení tak pro vytvoření plodu(semen) jsou v cibuli obsaženy z předchozí sezóny.Pokud je to ale nějak poškozená či nahnilá cibulka,tak semena nedělám.
Ne ,ne,obě cibule jsou na pohled zdravé docela tuhé na hmat. Tak já je opylím.
Karen, já je opýlím a nechám asi týden až 10dní a pak odřežu.semeníky nejsou obrovské,ale dá se to dopěstovat.Letos to dělám u skoro všech kupovaných cibulí a začali mi růst listy.To je jen má letošní skušenost.Třeba má někdo jiný lepší nápad.
A jinak loňská bogota mi teď začala dělat jeden lísteček v prostřed,jako by se dělila.Tak nevím.Kvist nebude určitě.Budu ráda když ji donutím růst.
Moc krásná
Karen, je nádherná!
Tvá skromnost není na místě, je krásná a moc!!
Diky Karen, oproti vam jsem teprve zacatecnik, kazdy uspech me potesi. Mate vsichni takovych krasnych odrud :rolleyes:
Bogota je nadherná!
Krása gratuluji
Dekuji vsem
Dneska jsem se dočkala i já prvních květů u nově koupené cibule Bogoty.
Snad dopadne lépe nežli ta minulá.
ta je ale výstavní! .)
Počkej teprve jaká to bude nádhera, až rozkvete druhý stvol.Ale co jen kdyby zakořenila a narostly listy. Bojím se aby nedopadla jako ta minulá. Taky tak krásně kvetla a pak už nic
Foto ze včera, kvetou dva stvoly najednou všechny budou opylené tak kdyby to dozrálo.... ale nevěřím že by se tolik zadařilo..
Co říc KRÁSA
Takova nadilka Karen, je nadherna!
Zrovna mi rozkvetla Bogota. Má nasazené dva stvoly, druhý je zavřený. Listy nemá ,žádný náznak. Opylila jsem všechny 4 květy a teprve mě napadlo sánout na cibuli.Vůbec mě to předtím nenapadlo. Byla na hmot uplně měká. Přišla mně jako zpráchnivělá. Kvetoucí stvol jsem dala do vody. Druhý je ještě docela zavřený,ten jsem nechala. Cibule byla přez zimu zasazená,ale jestli zakořenila nevím. Sloupla jsem povrchové suché suknice pak se ukázalo že není zpráchnivělá až do středu. Tak snad to zvládne. Druhý stvol jsem nechala. Pořád nemám ještě počítač, ale už se něco rysuje. Tak snad za tejden doplním fotky.Stejně mě to trápí. Taková krásná amka a pořád mě trápí.
Tak tohle je ten první stvol - nyní jen ve vodě. Jak jsem jej odřízla začal zrychlovat růst ten druhý. Dnes se začínají otevírat zelené lísty poupěte .
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » cybister » Bogota