Re: Pokec o všem-13
dnes jsem viděl letět čápa-chudák, já vím, že z tohoto počasí byl jistě také zhnusen :lol:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-13
Stránky Předchozí 1 … 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
dnes jsem viděl letět čápa-chudák, já vím, že z tohoto počasí byl jistě také zhnusen :lol:
Já je slyšela klapat, doufám, že pochytají myši(o:
asi jim nic jiného nezbyde, žab moc nenajdou.
Myško jsi šikulka
Blahopřejeme k dovolené forumchan.
Naše zimní. Sněhové závěje.
Takže myslíte, že si, že zima a nikdy neskončí?
Oliq určitě se dočkáme, u nás celej den svítilo sluníčko
Dole se objevil šílený odkaz "Studené počasí zůstane zřejmě až do léta" Snad to nemyslí vážně.
Edo,vždyť je dnes už apríl.
Nemá prosím někdo kontakt na GORETKU?
Karen odpovídám na naší diskusi ze stránky Ilonky abychom jí tam nepřenesli diskující.
Jestli tam byla larva to fakt nevím vubec mě nenapadlo že by tam mohla být.A zavlažit jsem měla strach při letošních mrazech ,mám sklep v místě že tam bylo některé dny až -10 st.Byly pod dekou.No už s tím nic nenadělám jsou pryč. Příště pujdou zase pod postel ,podělíme se zase o ložnici.
No tak to jsi tam měla fakt už moc zimu. Já je mám ve špajzu a jeden rok tam klesala teplota k +5C a to už mě polekalo a vytahovala jsem je ven.Jenže to jich nebylo tolik, co nyní.To se nedá nic dělat, pořád se učíme z vlastních chyb. Já určitě.
Jani, jak je to pod bodem mrazu,tak o cibule přijdeš.Je to na ně moc.Snesou tak do 0.To už si myslím že je na hraně.
Je to s něma těžké
No něco přežilo ,vypadá to že cibestry všechny a pár cibulí k tomu .Jen jak jsem je stěhovala v tom zmatku se mi pomíchaly tak nevím které zustaly.Bude to napnelismus až se rozhodnou kvést.
A zustaly mi loňské semenáčky od Helenky .Jak říkáš Karen chybama se člověk učí. :cool:
a ani vlhký sklep se mi neosvědčil.. :lol:
Tohtoročné zimovanie bolo pre mňa osobne najhoršie zo všetkých. Prišiel som o dosť semenáčkov a aj asi o dve či tri dospelé cibule.
Niektoré cibuľky sa doslova pri zimovaní zmenili na prach - stratili sa ako keby vyschli, niektoré naopak totálne zhnili, pričom vrchná suknica zostala suchá - zhnili zvnútra. Ja som len pozeral a nechápal som.(boli v rovnakých podmienkach) Zimujem v pivnici kde teplota nikdy neklesne pod 6 C, ani v tých najvačších mrazoch. Vačšinou je tam teplota v zime okolo 8 C.
Botanické druhy mám časť doma a časť u rodičov v baráku. Tu som tiež o niektoré semenáčky prišiel, hoci teplota nikdy neklesla pod 12 C. Čo som sa naučil pri botanických druhoch je, že počas zimných mesiacov kedy sú svetelné podmienka zlé je omnoho lepšie držať ich na sucho. Občasná zálievka je potrebná - od spodu a tak aby sa korene len mierne ovlažili. Stačí jedna "prehnaná" zálievka a tieto botanické druhy uhnívajú a to rýchlo. Nehovoriac o tom že niektoré botanické druhy sa pestujú úplne odlišne ako ostatné.
Všetci sa stále učíme a skúšame niečo nové v pestovaní. Aj keď sa niekedy nedarí, znova príde aj to dobré čo nás znovu povzbudí a znova sa pustíme do tejto záľuby na plný plyn. Je to ako v živote - raz sme hore, raz dole - ale nakoniec prejdeme cez všetko a ideme ďalej. Najpodstatnejšie je však to, že nás pestovanie amiek baví a robí nám nesmiernu radosť ...
já jsem měl zas špatný rok vloni, sázel jsem pozdě a dle toho to také dopadlo
Karen děkuji.
Jani,gratuluji je nádherný
Helenko děkuji.
tady sněží hrůza to jaro nejde a nejde
Loňská cibulka se probudila, lístečky jsou asi tak 3cm a raší jí už sedmý lísteček, ale pupen žádný nechápu, kde se loudá :rolleyes: nemůžete mi poradit?
Jani blahopřeji krásný chlapeček ať vám roste jak z vody a dělá jenom radost a jakpak se jmenuje?
Radko, jak vypadala cibulka loni? Myslím jak byla velká? a kvetla už loni? Možná jsi to už někde psala, ale už si to nepamatuji.Jestli je to mladá cibulka kvetete prve až dosáhne průměr cibule min. 4 cm. Jestli je to starší cibulka záleží na výživě v minulém roce .Potřebuje aby jí narostlo co nejvíc listů Květní puk se zakládá za každým 3 listem.Píšeš loňská cibulka, jestli je to loni odebrané mládě, nejspíš je na kvetení ještě brzy., ale velké množství nasazených listů je dobré znamení, že je cibulka zdravá.
Ilonko jmenuje se Sebastian.
Velká gratulace Jani!
Stránky Předchozí 1 … 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-13