Re: Opylování,šlechtění,semena-2
Karen, gratuluji. :o :o
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena-2
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 … 8 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Karen, gratuluji. :o :o
no a já pořád nevím k čemu :rolleyes:
Karen, byl tam napsán tento odkaz, mrkni:
http://abecedazahrady.dama.cz/
Jéé to jsem vůbec nevěděla . To oni sami. Asi se líbí fotky co jsem tam dala, mám radost
z loňska jsem měl semena z křížení PB X Sumatra a nakonec to klíčí, moc jsem ani nevěřil, to jsem zvědav co se z toho vykutálí
Koukněte na fotku vykvetlého semenáče jedné ruské pěstitelky žijící v německu,co vám připomíná
Je to semenáč z křížení Charisma x Nymph
K porovnání Joker od Edy :
Nemá někdo zájem o pyl? je v mrazáku a vypadá dobře.Já letos nemám kde ho použít. Je to Pamela,Ambiance,Ludwig Denz. a červený.
Jirko, podoba je, Nesouhlasí rozměry, něco je špatně. Ten můj Joker měl květ jen 10cm a už nevím už kde jsem sebral, že patří mezi kolibříky. 19cm (jak jsou uvedené rozměry vedle názvu) je trochu přerostlý kolibřík.
no ta Hawai se jí povedla opravdu moc, věřím však, že Karen bude ještě lepší
Miry já myslím, že to je Limona x Hawai a potomci jsou dole. Nebo to špatně chápu??
asi máš pravdu, že jsem tu odrůdu Hawaii nikde nezahlédl, to mi je divný, je kouzelná
A tady na pokochání další kříženci jiných nadšenců:
Dancing Queen X Exotica
Chico X Giraffe
Giraffe x Double White
Giraffe x Lima
Lima x Double Record
jsou krásní je na co se dívat.
to je hodně zajímavé, to tedy ano
hlavně co vzešlo z ChicoxGiraffe-to je teda kus!
Mně zase připomíná Dancing Queen X Exotica krásnou růžičku. Myslím,že vidět ji někde jinde než tady na tomto foru,ani by ně nenapadlo,že se jedná o amaryllis.
Jirko, když ty umíš najít takovéto poklady nevíš třeba i o nějakých křížencích amarylka + Izmenie? Vůbec si neumím představit jak takový kříženec může vypadat.
ten cybister Toscanu vidím prvně no a ten kříženec s Germou, to je kus, Jirka nám koukám přeje bezesné noci
ten poslední je nádhernej nemá chybu
Ta příroda umí ale kouza a moooc pěkný
Dneska jsem dala do vody všechny stvoly co ještě drží nějaké semeníky. Docela slušná kytka ,že?! Cibule si myslím,že už toho měly docela dost. Teď jen aby se ještě olistily. Všechny semeníky jistě nedojdou, ale co dozraje pak nabídnu najednou.
Mrzí mě Chico. Mělo dva stvoly vše jsem opylila, první stvol už je pryč ,zhodil všechny ,na druhém ještě 4 semeníky drží,ale jsou malé nezdá se že by rostly. Ty jediné jsem nedala do vody,nebo snad mám, třeba by to bylo lepší.24.3 ještě druhý stvol kvetl, tak to je nyní 18 dnů. to je ještě brzy .
Karen,pozor na hnilobu vody,je tam těch kytek v jedné váze moc a ve vodě se začnou hodně množit bakterie.Často měň,já tak teď přišel o stvol (Exotica x Novella) X Papilio.Semeník má už přes 2 cm průměr ale stvol posledních 10 cm na délku,takže semínka si nedojdou,škoda.
Jirko dík za upozornění, budu měnit vodu přez den.Taky většinou zakracuji stvol - když je dost dlouhý.
Hippeastrum Reticulatum x Papilio(Japonsko):
Hippeastrum (Ret x Pap) x Lima(Rusko)
Já bych teda zájem měla, loni jsem dostala docela dost a už jsou pryč. RYchle to ubejvá, zrovna jsem se chystala že se optám v lékárně jestli by mi je neobjednali
Na uskladnenie peľu sú naozaj neskutočne dobré - odporúčam.
Nejen na uskladnění, hlavně jsou bezva na opylení, mají tu správnou hloubku.
Karen, myslíš, že by se daly použít i na mečíky? - nevím jak bych to v tom množství označoval, plocha je malinká...na hvězdníky jsou však super
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 … 8 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena-2