Re: Botanická hippeastra
Je nádherná gratuluji :rolleyes:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra
Stránky Předchozí 1 … 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Je nádherná gratuluji :rolleyes:
Teda ten se podařil moc ti gratuluji.Jak dlouo mu to trvalo do květu?
Karen, nie je to môj vlastný kríženec - je to kupovaná dospelá cibuľa. Mám aj vlastné cibuľky ale tieto sú príliš malé na kvitnutie. Ale raz sa snáď dočkám. Ide mi na kvet aj E.Star - na túto sa tiež veľmi teším. Ale to si ešte počkám, stvol máličko vyčumuje z cibule.
Semenáče H.aulicum pekne rastú, zato dospelé cibule spia. Rásť začali aj papilia - majú kopec nových listov - aj dospelé, aj semenáče.
Konečne sa prebúdzajú aj Graffiti. Rio Negro zatiaľ nič.
Celkovo som spokojný s letntním vo foliáku - teplo amkám robí dobre, hoci pri tropických teplotách minulý týždeň sa teploty v otvorenom foliáku šplhali poobede a k večeru k 45C. Amkám to vôbec nevadilo, práve naopak. Foliák nieje na priamom slnku celý deň, len tak cca 4-5 h. Myslím si že to absolutne stačí.
Aha, však až ti půjde na květ nějaké vlastní křížení to teprve budeš napjatý ,ale fakt se mi líbí. U mne nevím všechno mám tak zarostlé plevelem že poupě bych neviděla až by rozkvetlo. Nestihám měla jsem v plánu jak se zlepší počasí dát se do pletí,ale musela jsem to zatím odložit.Začal dozrávat rybíz a tak ráno trhám ,pak uvařit a ještě obrat. Rybíz obírám a zamrazím na táč, Děckám se zavděčím.
To ano, taký dobrý ríbezľoý koláč by som si dal.
Pavle ráda tě pozvu ,dneska dělám jahodové knedlíky
Jsou krásné ten tmavší se mi líbí víc. Nepoznala bych ,že je po Papilku. Opylil jsi je?
To je paráda, gratuluji Nádherné květy
Jasné že som ich opelil. Keď budú semienka (dúfam že áno) pošlem.
Bezva držám palce aby to vyšlo. Ještě mám místečko v truhlíku
Ty papilia jsou krásné.Pavle pokud bys měl semínko i pro mne potěšilo by.A pokud by si posílal Karen tak k ní přidej i semínko pro mne ona mi bude něco posílat tak by se to dalo spojit.Zdeněk
O.K. Keď budú semienka zrelé dám vedieť a určite pošlem. Je to však len na začiatku. Som ale rád že som ich ešte stihol opeliť, pretože budúci týždeň odchádzam na dovolenku na 12 dní.
Zdenku, jsi doma?, psala jsem ti SZ a ty jsi si ji neotevřel. CHtěla jsem ti poslat semínka od Pavla tak teď raději počkám až se ozveš,aby dopis někde neležel ve schránce.Karen
Pavle semínka od tebe už plavou
No som zvedavý na úspešnosť klíčenia.
Mimo Papilek jsem vzala dom i ostatní semenáčky ze společného nákupu semen z Brazilie. Nejhůř vypadá Calyptrátum.Zůstává mi jediná rostlinka,o které jsem si letos na jaře myslela že už je s ní konec. V červenci znovu vyrazila, ale je slabá a má jen dva lístečky.
Zbívající dva druhy semenáčků už vypadají lépe .Vyrazily ve stejnou dobu jako Calyptrátum - v červenci a nyní již jsou docela bohatě olistěné
Moje ubohoučké Caliptrátum se od včera vylepšilo, ten skloněný lístek se vzpřímil. Tak mám radost a novou naději že se třeba udrží.
Pavle je nádherná určitě máš velkou radost. Ta moje maličká od tebe má dva listy docela se snaží.
Kvet je to naozaj nádherný a veľký. Foťák túto krvavočervenú farbu v byte dobre nezachytí. Je to z cibuľky čo je foto vyššie s troma kvetmi. Teraz má dva.
Calyptratum je u mňa tiež biedne. Mám dve rastlinky, obe s jedným lístkom, no bieda.
Ten teda je, moc se Ti povedl a zdá se mi, že má i obří květy!
Tedy Pavle ta je nádherná moc se mi líbí blahopřeji
Opravdu nádhera líp se to říct nedá
Nevíte které například druhy rostou planě v Thajsku?
Žádné.Hvězdník (Hippeastrum), či také zornice je rod jednoděložných rostlin z čeledi amarylkovité obsahující asi 70 druhů. Jejich přirozený areál zahrnuje tropické a subtropické oblasti Ameriky, od Argentiny severně až po Mexiko a Karibik.
a já měl za to, že jsou některé druhy i v Asii :lol:
Viacmenej všetky botanické druhy mi rastú, resp. začínajú rásť v tomto jesenom období. Bohužiaľ počas leta som prišiel o cibuľku H.morelianum a aj o cibuľku H.evansiae. Tieto druhy ma teda naozaj mrzia, pretože nieje vôbec ľahké ich získať. Na druhú stranu sa mi podarilo v lete získať jeden z "vodných" druhov - H.harrisonii. Zatiaľ stále čakám na prebratie cibuľky z jej spánku. Cibuľka si však už vytvorila nejaké korene z čoho mám veľkú radosť. Prišla mi totiž úplne bez koreňov. Mám ju naozaj prakticky ponorenú vo vode.
To je teda velká ztráta a ohromná škoda. Že existuje nějaký vodní druh to jsem vůbec netušila. Máš představu jak jej pěstovat?? Myslím, že bych si do toho ani netroufla. A jak asi vypadá květ.????Google mi nic neukázal. To máš ponořenou i cibulku? nebo ji máš nad vodou jen ve vlhku a do vody dosahují jen kořínky?? Takhle jsem jednou dávala avokádo - pecku a vyrostla.
Pomýlil som sa v názve - mal som napísať dve písmena r. Už som to opravil.
Zdroj fotiek - internet
Podobne ako na fotke ju mám zasadenú aj ja, len s rozdielom že ja ju mám v kvetináči v perlite, ktorý je v druhom kvetináči s vodou. Cibuľka je cca 1/2 vo vode. Na začiatku som mal strach že cibuľka zhnije, ale pravda je taká že zhnila by v substráte. Vo vode je to zatiaľ O.K. Skúsenosti s takýmto pestovaním samozrejme žiadne nemám. Aj na internete je informácií o pestovaní tohoto druhu veľmi málo.
Stránky Předchozí 1 … 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra