Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Graffiti
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Blahopřeji, krásná zkusíš ji opylovat Germou ?
Nebudem ich opeľovať vôbec. Na jar keď kvitli som opelil snáď 20 kvetov a ani jedno opelenie nebolo úspešné. Pri tejto odrode je opelenie problematické.
Peľ mi zatiaľ aj tak ešte neprišiel.
Jsou ale nádherné škoda, a jako otec pyl taky nefunguje?
Ako otec by mal fungovať, resp. funguje. Určite je však viac vyberavý.
no a už jsi jej takto vyzkoušel?
Pavle počítám, že ho dostaneš v pondělí, posílala jsem ho ve čtvrtek.
tuším mám kríženie s Graffiti, ale nie vlastné. Od niekoho som dostal semienka. Musím sa pozrieť do foliáka.
Karen, to se máš na co těšit, přeji ti aby pěkně kvetl.
To som rád. A dva stvoly naraz - to bude pekné predstavenie.
jj taky se těším a moc.
Tak už jsem se skoro docela dočkala.Květy sice ještě nejsou vypnuté ale i tak se mi líbí. I když....jak je vidět nepovedly se dle očekáváni. Zelené lístky které kryjí poupata začala nevím proč zasychat.Když jsem si toho všimla už bylo poupě celé nakřivo. Zelené lístky jsem otevřela ručně,poupata se rozložilaale už nejspíš nedorostla a nedobarvila se.
Jak by měl být vůbec ten květ velký?
To je škoda že sa kvety nevypli tak ako by sa mali. Podobný problém som mal po zakúpení cibuliek. Vo foliáku ale kvety pekne kvitli.
Sfarbenie je tiež zvláštne - máš ho úplne zelený, bez červených škvŕn. Pritom mi táto cibuľka už kvitla aj s červenými kvrnami. Veľkosť kvetu je skôr menšia - šírka 8cm, výška 10cm. Kvet môže byť aj menší.
Já myslím,že se ještě vypnou a ta velikost nakonec celkem asi sedí.Změřím až se vypnou,jen to vybarvení teda není správné. Fakt si myslím, že k tomu došlo kvůli tomu zaschnutí zeleného pouzdra,ale proč to udělalo to teda nechápu. Asi je to hodně citlivá rostlina. Na zahradě byla zasazená volně a rostla pěkně ,v říjnu jsem ji pak vzala do květináče a zimovala zasazenou ve špajzu.Tak nejspíš ji už nebudu sázet volně, možná vadí to přesazování .
Tady si můžeš projít fotky z doby co ji mám.Zvláště dobře je vidět jak jí prospěla doba na zahradě .Nové fotky tam dám až odpolko.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … 00_....jpg
Tak květ jsem jedno ráno našla skloněný dolů, stonek se začal scvrkávat . Květ se nestihl vypnout ani ve vázičce. Druhý stvol vyrostl do výšky přibližně jako ten první, jen má 4 květy (první měl jen 3). Zbarvení květů je ale stejné celozelené. Jestlipak se aspoň květy vypnou.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Graffiti