Re: Pokec o všem-14
Loni jsem protahovala a oddalovala zazimování amek co to jen šlo a teď kolem nich kroužím a jsem nervózní, že ještě nejdou do květu. Marně si zdůvodnňuji, že bych je neměla kam dál.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-14
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Loni jsem protahovala a oddalovala zazimování amek co to jen šlo a teď kolem nich kroužím a jsem nervózní, že ještě nejdou do květu. Marně si zdůvodnňuji, že bych je neměla kam dál.
Já v říjnu zazimovávala trochu dřív. 7.10 jsme čekali štěňátka a to už jsem je chtěla mít pod střechou,aby mě porod pak nezaskočil někde na zahradě. Všechno dobře dopadlo, ale taky mám strach aby jich nenakvetlo příliš moc.
Dneska se na zahradě objevily včelky, bylo jich tam spousta a sbírat měly co, krokusy, líska i talovíny jim košíčky plnily o sto šest.
krásná fotka tak už je to jaro opravdu jisté! Před tejdnem u nás ještě nic nebylo , měla bych se tam jít taky podívat.
U nás na zahradě nějak žádná sněženka nechce vykvést. Už si začínám říkat, jestli tam nějaká tu teplou zimu vůbec přečkala. Zato na chatě rozkvetly a taky jehnědy se ukázaly
Taky na skalce, kterou tam loni dcera budovala se cosi probudilo.
Celkový pohled na údolí ještě moc jarně nevypadá chtělo by to víc zelené.
aspoň kolem chaty se ty sněženky ukázaly.
Myško nádhera zvláště ty fotky ze zahrady mně udělaly radost. Jorky držím palce, mně připomíná ta první zbarvením Vittatum.
Karen myslíš? Já mám ještě další fotky, ale na všech mi příjde, že ta červená není taková zářivá. Ten pán jich má nahňahňáno v květináčích, že mu až praskají. Celkově to na mě působí, že by barvy měly být spíš žlutozelenovínové. okvětní listky jsou dost protáhlé a trochu jdou do vrtule. Tedy vůbec nevím co to vlastně dostanu. Čeká se, že to rozsadí a pak prý dostanu od každé nejméně deset. Má svůj systém pěstování. Podle všech pravidel by se mu neměli dařit, ale prý mu to kvete téměř nepřetržitě.
Ta druhá mi určitě nejakou zde z fóra připomíná, ale nedaří se mi pořád odhalit. Nemám na to oko.
Toho tvaru jsem si taky všimla.Listy jsou štíhlejší nežli u těch mých.Koukni já mám toho názvu tyhle tři.
Přijde mi že posoba je v tom zbarvení spíš jako v tipu zbarvení. Třeba ti někdo poradí lépe. Nejspíš to bude nějaký hybrid.
Jo a to jak píšeš ,že je má nacpaný v jednom květináči a že kvetou. Myslím,že to nemusí být špatnej způsob.Už jsem taky viděla podobné snímky kde je plno rostlin dohromady a daří se jim viditelně dobře. Já mám takto dohromady vysázené semenáčky z jednoho semeníku a taky se jim daří i když teda zatím nekvetou. Tu která kvetla jsem pak odsadila vedle.
Tak se mi povedlo najít další fotečky s Vittatem a opravdu....Karen, teď to už vidím i já, že tam ta podoba je. Když by to byl amarylis botanický, tak ten se pěstuje jinak? Ten pán se s tím prý nemaže. Zalévá až když hodně žízní a po odkvětu je prý seřízne, ale nezimuje. Přitom prý kvetou i několikrát do roka.
Karen , ten pohled do údolí je nádherný.Je to další pohlazení po duši. Dnes ráno jsem šla odkrýt pařeníčky a sečetla jsem zase škody , které napáchali kocouři cochodí za naší Mindinou. Je to děs. Těším se na další fotečky.
Karen přidávám se k Myšce, ten pohled do údolí nemá chybu moc se mi líbí. Máš chatu na krásném místě.
Holky máte uplně pravdu, údolí Jihlavy se skutečně kouzelné. Jezdím do těch míst od 17 roků a prožila jsem tam ty nejkrásnější chvíle. Nádherný je tam podzim .To ty smíšené lesy hrají všemi barvami. Dřív, když ještě nebyla nahoře přehrada, řeka na zimu zamrzala a z jara pak šly ledy .To se lámaly ohromné kry které pčed sebou tlačily masu vody . V rozšířeném místě (to je kousek za naší chajdou ) se pak rozložily kry na louku a všude se mrskalo spousta ryb. Místní obyvatelé z okolních vesnic tam tuhle událost vyhlíželi již řadu dnů .Čekali na ryby s kbelíkama.My tohle chytli jen ale dvakrát za ty roky,ale řeknu vám že to stálo za to. Zato potom už to tak krásný nebylo. Ryby které lidi nenašly tam pak zhnily a zápach lákal mouchy a taky psejky k vyválení se v této páchnoucí hmotě. Ani ti naši - tenkrát jsem měla německé ovčáky - nebyli vyjímka.
Fotky z té doby teda nemám, ale z posledních roků ano. http://karelex1.rajce.idnes.cz/E61_Temp … 08_-_2013/
Jorki tahle amka určitě zvláštní péči nepotřebuje. Některé ty botaniky chtějí zvláštní péči,ale tyhle naše Vittata už mají daleko k těm skutečným přírodním .Aspoň já si to tak myslím, ty moje normálně přez zimu spí .Zatím ještě pořád.
Karen děkuji, budu se k ní chovat jako k ostatním a bude přes zimu na suchu a ve tmě.
Takovým nedopatřením jsem loni koupila cibuli Papilla. Nekvetlo, tak si říkám, že to je asi ono. Prostě se mi líbil obrázek. Teprve později jsem si začala něco o něm hledat. To mi teprv zatrnulo. Nechala jsem ho přes zimu na parapetu u jižního okna, je přistíněné lodžií. Zezačátku dobré, ale pak odešly všechny listy, celkem šest. Cibule je, ale pěkná tvrdá od jara se pěkně zvětšila. Teď mu zase začaly růst listy, ale květ žádný. Nevím jestli je můj postup správný?
Jo a chatička je parádní orlí hnízdo. To musí být oáza klidu.
No tak s Papilkem ti moc neporadím . Taky nějaké mám. Kvetlo mi jen po zakoupení a to bylo poupě narušené a květ neměl zrovna nejlepší tvar, ale aspoň vím ,že jej mám . Pěstování je jinačí. Patří mezi stálozelené a nezimuje. Tak že na okně přez zimu je v pořádku. Nechce přesazovat skoro vůbec. Když se podíváš na moje fotky ,mám tam jedno přesazení, ale to byl omyl. Sousedka mi jej vyklepla z květináče.Myslela si že jej chci sázet do volné půdy. Mělo by kvést koncem zimy ale nekvetlo mi pak už vůbec.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … terfly.jpg
Teď jsem ty fotky znovu prošla a koukám kolikrát jsem jej přesadila tak vlastně není divu, že mi nekvete. Vzpomínám si ,že jednu zimu jsem jej přelila na okně .Bylo přímo u skla a tam jsem na něj pořádně neviděla a vody bylo moc. HLavně že to přežilo.
Má typickou cibulku tvarem. Na druhém snímku je to vidět. Nyní jej mám krásně olistěné (má ale 8 listů ale květ zase nic. Až jej dám ven přez léto, přestává růst a postupně i nějaké listy opadají. Probírá se až v zimě a olistuje se. Podobně si vedou i jeho kříženci.
Takhle to teda dělám já, ale třeba dělám nějakou chybu a někdo opraví můj omyl.
Já tedy nemám tu cibulku podlouhlou, ale zde na fóru jsem četla, že to není podmínkou. Utěšuji se tím, že mi připadá jiná než ostatní cibule hvězdníků. Tak mu zatím dávám čas.
Karen,musím se pochlubit jakou jsem si dnes vyrobil prosvěcovačku vajec.
No bezvadný, jsi šikulka. Já mám taky doma dělanou, jen jsem ji dělala sama a tak není zdaleka tak krásná. Ta moje je jen lampička ,na kterou mám nasunutou rourku z izolačního materialu na obkládání kolerm kamen. funguje mi to již několik roků.
Před časem zde na fóru jsem četla příspěvek, kde někdo píše, že pracuje a pěstuje hvězdníky v nemocnici v Motole. Bohůžel i kdybych se rozkrájela, tak už se mi nedaří ho znovu vypátrat. Zajímalo by mne jestli je tam i zimoval. Pracuji tam taky. Daři se tam dobře ibiškům, kaktusům, ale přijde mi, že na zimování amek je tam moc teplo? Děkuji, Lenka
To byl Karel, poslední jeho příspěvek 24-05-2012 07:33:53
Jirko fakt super, já mám něco jak Karen .
Může mi někdo poradit čím pohnojit nyní krokusy , tulipány a narcisy ? Potřebovala bych ale hnojivo rozpustné ve vodě , protože moji pejsci všechno olizují. Děkuji všem.
Já teda nejsem určitě odborník na umělá hnojiva, ale myslím,že nic nepokazíš když si koupíš nějaké tekuté hnojivo určené na cibuloviny. Sama používám Cererit, ale ten je granulovanej. Cererit dávám doma do podmisek květináčů a zalejvám spodem .V podmisce se postupně rozpouští a cibulky ji odčerpávají při každé zálivce.Pod velkej květináč dávám polévkovou a pod malej kávovou lžičku. Trva tak většinou měsíc nežli všechno z podmisky zmizí. Jinak na zahradě jen rozhodím.
Včerá jsem se vydala na obhlídku prodejny se zahradním zbožím v Praze ve Francouzské ul. V tomto obchodu prodávají věci z Lukon Glads. No neodolala jsem a odnášela jsem si další dvě cibulky do sbírky Flamengo Queen a Bloosom Peacock. Paní se dušovala, že to jsou ty pravé a určitě je nepřehodili . No uvidíme. Loni jsem měla 10cibulí, do letoška jich mám už 34. A asi bude hůř :rolleyes:
Stejně jako všichni .Já začínala s dvěma od sousedky.Teď ani netuším kolik jich mám.
No v každém případě máš jednu hezčí než druhou. Když tady šmejdím po fóru po těch pěknejch fotečkách, tak propadám větší a větší chtivosti,
jork - nic si z toho nedělej. Té květinové mánii tady podlehli všichni. Je to krásné a z vlastní zkušenosti můžu říct, že mě to trošku pustilo ve chvíli, kdy jsem zjistila, že nemám v bytě ani kousíček místa kam by se ještě dala nějaká kytička. Přes to všechno ještě nějaké občas dostanu k různým oslavám a pak podléhám panice kam je dát Přes to všechno z nich mám stále stejnou radost a tajně doufám, že ty kytičky přijdou
Tak ,že by mě to trochu pustilo,to říc nemohu, ale víc si vybírám. Na začátku jsem chtěla všechno co kdo nabídl a pak ,při opylování jsem plácala na sebe cokoliv co zrovna kvetlo. Nyní u toho přemejšlím. K opylení vybírám jen ty zajímavé . Většinou jen cybistery nebo aspoň použijí jen pyl z plnokvětých.
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-14