Téma: Donau
Takto mi letos rozkvetlo Donau. Loni měla na stvolu po 4 květech, nyní se pochlapila a má 6 poupat a už se ukazuje dvuhý stvol.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Donau
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Takto mi letos rozkvetlo Donau. Loni měla na stvolu po 4 květech, nyní se pochlapila a má 6 poupat a už se ukazuje dvuhý stvol.
ma kráné pravidelné květy, moc pěkná, už ani nevím jak velké je má, je asi malokvětá, že?
Tohle jsou loňské míry : výška stvolu 43 cm, květ 12x12 cm.Letos jsem ji neměřila, stvol je trochu nižší, ale květy jsou stejné. Ta barva je mnohem víc zářivá.
Karen,to na Donau Rose nevypadá.
proc Donau rose, Jirko?
Kultivar Donau či Donau Rose jsou jeden a tentýž,stejně jako Rosado a Cybister Rose.Barva však má být nikoli sytě rudá ale karmínově červěná až červeno růžová,podobně jako u Hercules či Amigo,jen bez středové hvězdy a květ je drobnější.Do 14 cm v průměru.
Tak já nevím, jako Donau byla koupená už loni a Eda ji schválil.To Rose ale u jmena psané nebylo.
V seznamu ji mám pod č. 33 koukni se na loňskou fotku .Odkaz mám v podpisu.
Je moc pěkná.
Jirko, všechny, které ti zrovna kvetou, jsou parádní, gratuluji.
pěkné foto!!!
M.
Letošní Donau je uplný chudáček.Oba stvoly vyrostly najednou na každém je 5 květů, ale jsou dočista maličké vypadají jako maličké zvonečky.Průměr je tak 3 cm, květy se totiž ani docela nerozevřely. Pořád jsem čekala s focením až rozkvetou a ony zatím začaly vadnout
Pro porovnání je tu květ z loňského roku.
Květináč má teda plastovej. Teď jsem se dívala do fotek z min. roků v plastu je poprve dva předešlé roky byl v páleném!!
Tak příště snad nezapomenu a dám zase ten kameninový.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Donau