Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-14
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jo Karen, asi jsem v první fázi.
Tak tu první fazi hleď brzy opustit, nebo tě amky brzo vystěhují. Ovšem ta Samba je nádherná. Ještě ji nemám,
Samba je jako malovaná(o:
Závislost jsem zrušila hodně rychle, fakt by nebylo, kam je dávat. Z původních dvou, tří, čtyř je jich teď cca 40 plus nějaká mimina. Nevím, jak se to povedlo, ale jsou ve dvou truhlících. A až se dostanou do květuschopných velikostí tak jich většina po prvním květu poputuje jako dárek někam. Nechám si jen ty zajímavější, aby se pořád vešly do truhlíků.
To je právě to, i ty nezajímavé jsou moje miminka a jestliže poprve kvetly s cibulkou jen 4 cm jak asi budou kvést až cibulka zesílí, ??? Třeba budou lépe vybarvené ,nebo květy větší??''' No právě :lol: žádnou tu nezajímavou jsem nedala pryč. Vím jak rostly od semínka a nějak se mi nedaří se loučit. Jo a těch několik co kvetlo letos podruhé měly květ skutečně větší a s ostřejší krezbou. Ovšem nic se nedá dělat a budu se muset ještě i naučit jak to udělat abych se s něma rozloučila. Na podzim jsem měla štěňátka 2 pejsky a fenečku. Ta právě měla poraněné bříško. Kluci ji trápili a roztrhli jí jej. Nosila jsem ji pořád u sebe, krmila na klíně. .....Vyrostla z ní nádherna maličká holčička a když jsem ji měla prodávat. Jen při té představě jsem se rozbrečela. Jestli ještě není někomu jasný jak to dopadlo?? No jasně nechala jsem si ji. Jen s těma amkama se budu muset polepšit. Kdo mě vezme do učení ?????
Naše Jájina má epilepsii. Naštěstí jen slabou formu, zvládáme to bez léků, ale záchvaty trvají chvílí, jenže to roztřesené tělíčko toho mini pejska....příjde to člověku nekonečné. Rozhodla jsem, že štěňátka nebudou. Kdyby byli, tak si neumím představit to výběrové řízení , nikdo by nebyl dost dobrej.
Jo a krysaříci jsou k nám velikostí tak akorát, s nima kamárádíme. Naše princezna k sobě moc čuchat nenechává, hned se mění v pořádnou potvoru. Velmi jasně umí dát najevo svoji nelibost.
Z rajčete neumím vydolovat fotku
http://jork123.rajce.idnes.cz/Jorksirka_Jajina/
No tak to je nadělení zvláště u takového prcka. Někdy v 70.letech jsem měla psa NO taky s padoucnicí, dostával záchvat ale jen ze stresu. Byly mu ale 3 roky když jsem jej musela dát pryč a do té doby byl zdravý .Pak jsme mu našli nového majitele a potíže se už neoběvily. Já jsem tenkrát neměla kde bydlet.
Moje kamoška -jak jsem si myslela, že jsi její dcera - má zrovna mimi u jorků .Holku a klučíka. Mojí pejsci jsou celkem kamarádští. Asi je to tím, že naše děcka a to všechny tři mají mimo dětí nějakého toho pejska tak ti mojí jsou na psí návštěvy zvyklí.
Píšeš že neumíš vydolovat fotku z Rajčete. To musíš obrázek rozkliknou(zvětšit) a pravou myší klepni a fotku. V tabulce vybereš :''uložit obrázek jako'' Obrázek se ti někam uloží třeba jen na plochu a pak už postupuješ jako u jiného vkládání do fora.
Děkuji za radu, já pořád hledala nějakou ikonu.
Jde to i jednodušeji, pravým čudlíkem kliknout na fotku, vybrat Kopírovat adresu obrázku a pak u jen tady přes ikonku krajinky vložit mezi img a /img
ale takto je obrázek hodně velkej a zabírá moc místa. To co jsem psala prvně jsou obrázky menší a dají se rozkliknout na zvětšení.
Krysaříci jsou perfektní čamrdy. Dřív jsem Jájinu venčila na Letné a často jsme se scházeli s paní, která měla dva. Jeden byl milovník celého širokého okolí. Paní bydlela někde na Praze 1. Naložila pejsky do auta dojeli na Letnou. Jo a paní měla vždy tak 10cm podpadky, ve kterých bych došla tak k taxiku. Ona za Filípkem přeběhla tu Letnou několikrát. Ten její výkon byl obdivuhodný.
Zdravím všechny , co milují pejsky. Já mám půjčené 2 od mé dcery každý den. Jsou to jezevčí holčička Sisinka a pejsek Rekoušek. Jsou to nejlepší LIDI na světě.
krásná a asi ji tu nikdo nemá, tak založ novou skupinku s touhle krasavicí.
Velmi něžná a krásná.
Takhle krásně vítá jaro v Brně Kamenný vrch
Nádherný koniklec. Dlouho jsem ho měla ve skalce, ale pak se postupně vytratil.
Holky krásně vám to na zahrádkách kvete.
Krasny koniklec, ten mam take rada. Vam uz nakvetaji i tulipany? Nam zatim zdobi zahradku jen narcisky a plicnik.
Tulipány kvetou jen skalkové , ostatní teprve lezou. A ty fotky z Kamenného vrchu jsou pastva pro oči a pohlazení na duši.Dnes začíná jaro , tak ať je pro nás pro všechny hezké a v dobré pohodě prožité.
No u mne nekvetou tulipány žádné, jen jsem viděla jedno popátko u toho skalkového. Včera jsem je okopávala.
Tak nám jaro krásně pokračuje , já si ho snážím užít , poprvé po 2 letech neležím v nemocnici. Doplnila jsem zahrádku o kdoulovec a mandloň trojlaločnou. Pěkně kvetou a doufám , že se chytí. Blíží se Velikonoce a zahájila jsem konečně jarní gruntování.Hlavně , že je venku ošklivo a neláká mě to na zahradu.
Kdybych to bejval věděl ......... :o teď už vážně budu všechny nudit, ale nemůžu si pomoct....neznalá věci, ale plná nadšení jsem si loni objednala u Rostlinek Nymph, tak už jsem obdržela po reklamaci 2x DQ a teď
Ta zelinkavá barva žilkování na fotkách celkem odpovídá.
Zajímalo by mě, čím mě obdarovali tentokrát. V nabídce mají Alasku, ale podle zdejších fotek mi nepřišlo, že byť na úplném začátku květu, byla takhle zelená. Ta moje nemá ani náznak nějakého lemu. Ještě úplně nerozkvetla tak nemůžu změřit květ. :rolleyes: :rolleyes:
Jork a není tohle Arctic Nymph??? Ono s tím objednáváním je to těžké, vždycky kupuješ zajíce v pytli..... Od rostlinek jsem předloni v jedne facebookové akci získala za minimální cenu 5 cibulek - měla být každá jiná a čtyři z toho byly DQ - asi jich mají velkou zásobu... Ale přes to všechno také objednávám a mám ráda to nadšení z očekávání - co že to zase vykvete
Andi děkuji, on to je už teď jen takový sport. Teď už to beru velmi sportovně. Objednala jsem a zaplatila jednu cibuli. No a dostala tři pěkné. 2x DQ a tuhle neznámou. Beru to jako vcelku dobrý obchod v můj prospěch. Rostlinky mají v nabídce totiž jen jednu plnou a to tu Alasku, tak jsem si myslela, že to zaměnili za ni, ale podle zdejších fotek se mi to až tak nezdá. Jenže na to asi nemám zrovna oko. Dnes už kvete třetí den a je pořád hodně zelená. Doufala jsem, že někdo kdo ji má, tak mi napíše jestli to je nebo není ona.
Určitě se mrknu podrobněji na AN. Když kupuji v Kauflandu, tak to beru, ale Rostlinky proháním reklamací
Že by jim DQ došel a teď budou posílat tuhle? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-14