Re: Alfresco
zdá se ,že i druhá cibulka z Hadeka bude odpovídat,zítra se uvidí
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Alfresco
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
zdá se ,že i druhá cibulka z Hadeka bude odpovídat,zítra se uvidí
už ted je skvostná, tesim se s Tebou!
no je jak lotos, skvost!
Karen krásný kvítek
Těším se ,až rozkvetou ještě ty dva další květy.Zajímalo by mě,jestli je Alfresko kolibřík nebo není. Mám totiž ještě jednu cibulku, kterou jsem získala jako kolibříka. Loni kvetla poprve a byla skutečně nízká, jen 16 cm ,kvet měřil 12,5 x 13 cm. Tenhle je ale čahoun. Odpoledne změřím,ale již od pohledu bych řekla že i květ je větší. První cibulka nebyla kupovená a tedy ani rychlená.Vychovala jsem ji z odebrané maličké.Ale tvarem květu si podobné jsou.Je možné,že by byly ve dvouch velikostech???????
Vypadájú skoro ako Pivónie - krásne plné kvety.
a co říkáš na tu velikost? Může to být kolibřík a druhý normální velikost.??
Karen tak to netuším. Alo mohlo by to tak byť.
Karen pěkný, mě kvetl pouze první rok ze tří. Neroste zrovna nejlíp.
No tak to jsi mě zrovna nepotěšil. Ten můj první ten kolibřík kvetl loni poprve, ale nebyl kupovaný, ale od kamošky ze Slovenska jako mimčo. Zatím spí, tak jsem teda zvědavá,jestli pokvete letos. Tento je velikej ,žádnej kolibřík, ale teda cibulka moc velká nebyla,zasadila jsem jej do malého květináčku a teď se mi pořád převrací a padá. Druhej stvol dohnal první a květy jsou veliké....
Edo mám u něj ten samej problem kvetl jen 1 rok dvěma stvoly a od té doby nic mám ho taky 3 rok.Kupovala jsem ho v Obi s dvěma dalšími ružovým a Amigem (oba kolibry ) a taky nic.Přitom cibulky nejsou špatný. :lol:
Mně se tohle stalo u několika kupovaných cibulí,že v druhém roce nevykvetly,ale pak už ano. Ony ty cibule co byly narychlený se z toho pak dlouho vzpamatovávají.Možná je to tím.Uvidím jak to bude vypadat letos a kolik z loňských kupovaných letos vykvete.Zatim všechno spí a kvetou jen ty letos nové.
Ta je krááásnááá, taková hedvábná, jemná. Fakt závidím(o:
hedvabna a je takova jemnounka...:-), dekuju za pochvalu...
Edo, dekuju za presunuti do spravne kategorie...jsem to soupla uplne jinam..., az ted si to uvedomuju... :o
Alresco je nádherný hvězdník, gratuluji.
dekuji Edo...
Tento hvězdník jsem koupila v Kauflandu. Po šmejdění po zdejších stránkách se mi zdá, že by to mohl být Alfresko. Snad se mi podařilo ho určit správně. Včerá se prvně pootevřel.
http://img.janforman.com/IMG9510vpr3.JPG
Fotka je špatná, asi se manželovi ráno na balkóně třásla ruka.
Karen, krásne ti to všetko kvitne. Je to nádhera.
Můj s otazníkem Alfresko, dolní květ dokvétá a horní květ vykvétá a je to jedna rostlina.
Letos mi páchá harakiri. Musela jsem je odstřihnout, protože z cibulky je jarní cibulka . Má ovšem ještě dvě mimča.
Mně se taky líbí. Mám ji dvakrát ale žádná se nebudí.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Alfresco