Re: H.parodii "Germa"
Karen moc pěkná ta barvička je úžasná gratuluji
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » H.parodii "Germa"
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Karen moc pěkná ta barvička je úžasná gratuluji
Tak už se co nevidět rozevře i ten poslední květ. Taky jsem zkusila opylit a uvidíme jestli se něco chytne. Pyl mám jen mraženej.
Karen krásná a to má jenom dva listy? Ta moje má plno listů a květ nikde
Ba né, lístek má jen jediný!! To druhé je mládě
Dnešní ráno se pootevřelo už i to třetí poupě. Tak už jsem si Germu zažadila mezi dospělé cibule. Zatím byla v dorostu . Loni měla listů taky víc. Vlastně ještě když jsem ji dávala na zahradu jich měla několik.
Tady je ještě v dorostu http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31b_Ama … .jpg.Nevím to jistě, ale myslím že byla zazimovaná ve špajzu .Do toho sklepa nešla určitě.
Karen to je skutočne nádhera. Veľká gratulácia. A čím si skúsila opeliť?
Nic z toho nebude, nevěřím, Hned první noc po otevření posledního květu se lodyha zlomila. Sama od sebe a byla uvázaná. Jako naschvál se zlomila jen ale 10 cm pod květy .Mám jej ve vázičce, ale nevěřím,že by to s tak krátkým stvolem vyživilo až do dozrání i kdyby se to opylení chytlo. Zkoušela jsem jeden Dancing, pak Ismenii, a to třetí byl můj kříženec,lákal mě bílej plnokvětý ale ten nemám.
Je to škoda, ale i ve vázičce potěší
To víš ,že ano, vypadá tam pěkně. První dva květy už vadnou a to se mi zdá i docela brzo.Většinou tak brzo odkvétají květy které byly opyleny úspěšně.
Karen to nevadí. Je to krásná amka, škoda že ti tak skoro vadne.
No jo co nadělám. Teď zrovna jsem jí byla vyměnit vodu ve váze a už je to jasný, zbytek stvolu docela zhnil. Tak jen doufám ,že cibulce nic není, takovou rychlost jsem ještě neměla. Už vůbec to jak se ten stvol sám od sebe zlomil je podezřelé, po zalomení se začaly ukazovat na zbytku stvolu co zbyla u cibule červené skvrny které se rychle rozpadaly. Jako by hnily zvnitřku. Ještě jsem něco takového neměla . Stvol jsem od cibule odloupla . Mám ji nyní na dvoře pod střechou. Slunko by na ni dosáhlo, ale nesvítí . Mám tam s ní ještě jednu cibulku mladou a vzácnější,stojí kus od sebe. Snad to není viroza . Ze začátku jsem si myslela že jde jen o poranění na stvolu. Cibule zatím nevyrazila další listy.
ale je přece jen nádherná silná
Tak ta moje odkvetlá cibule vypadá jako by spala.Žádný lísteček se neukázal .Na pohmat je cibule tvrdá, aspoň ta část na kterou dosáhnu i když samotný krček je suchý jako vyschlý . Pořád je venku ,skoro nezalévám .
Perfektné, páči sa jej u teba.
Pavle, hodně dlouho nekvetla o to mám větší radost už má asi 10cm vysoký stvol.
Radost pohledět. Já o svojí přišla moc mě to mrzelo ale co nadělám . Aspoň že tu krásu tady předvedeš ty!!!!
Karen děkuji za pochvalu, třeba vyrazí nějaké mimi
No to by mne potěšilo
Je nádherná, moc se mi líbí.
Ilonko, ta Germa je nádherná. Obrovská gratulace.
Děkuji
Je moc krásná, žluté se mi líbí.
Kamčo napsala jsem ti SZ
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » H.parodii "Germa"