Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Gold Shine
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
No ten teda je!! Kde pořád bereš tyhle krásky. ?Skoušíš opylovat?
Tyhle krásky beru v Japonsku. Opylovat nezkouším, možná časem. Schovávám nějaký pyl, ale nemám ještě rozmyšlené, co bych s tím opyloval.
T.
Nemám moc představu s čím by se to dalo kombinovat. U mne nejvíc podobná je Germa. Loni kvetla až na zahradě a to v srpnu. Je to mladá rostlina kvetla poprve ,na kvetení jsem ji brala dom. Nyní ještě spí ani nevím kde. http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … _Germa.jpg
Nyní mi pokvetou jen dvě plnokvěté amky tak že to nic. Zatím nevím o ničem jiném, taky už toho mám všude plno,tím pádem vybírám co ještě zkusit. ale ta tvoje by zato stála. Máš nějakou vědomost o tom s čím by se dala spojit?
Jak jsem psal, moc mě nenapadá, k jakému křížení to použít. Nevím, jestli někdo křížil "žluté" hvězdníky mezi sebou a jestli by to mělo cenu. Skoro si myslím, že už se to vyzkoušelo a ukázalo se, že to ke zlepšení barvy nevede (co si budeme povídat, tzv. "žluté" hvězdníky jsou spíš krémové než žluté, s pár výjimkami - ale Piyo-piyo jsem nabízet zatím nikde neviděl, jinak bych ho už asi měl ). Germa je pěkná, ale je dost podobná tomuhle Gold Shine - nevím, co by vzniklo zkřížením dvou malých světlých hvězdníků - asi další malý světlý...
No nějak si s tím poradím, v nejhorším to oselfuju. Někde jsem četl, že tyhle malé žluté nejsou ve skutečnosti hybridy, ale vybrané klony druhu H. evansiae, což by právě dopěstování rostlin vzniklých samosprášením mohlo potvrdit nebo vyvrátit...
T.
Máš určitě pravdu. Tak pak dej vědět pro co jsi se rozhodl.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Gold Shine