Re: Neznámá Amarylka-4
Poslední dva květy u mojí letošní neznámé. Tentokrát trochu lepší zaostření. Obávám se že nic dalšího mi už nepokvete. Mám je všechny takové ubohé po té poslední "otravě"
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-4
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Poslední dva květy u mojí letošní neznámé. Tentokrát trochu lepší zaostření. Obávám se že nic dalšího mi už nepokvete. Mám je všechny takové ubohé po té poslední "otravě"
Ta bílá je nádherná . Červená taky i ta moje ještě stále je krásná . Tobě ještě pokvetou další ,že. U mne se nic neukazuje. Já se raduji, že vůbec něco roste. Tak snad příště. Nyní je již nechávám všechny jen na dvoře a tam jim nic už nemůže hrozit.
Určitě sis všimla, že ta červená stojí na židličce, aby byly květy blíž u sebe. Červená má stvol 30 cm a květ průměr 9 cm - to pro srovnání. "Ošmrdlala" jsem jim dnes vzájemně blizny (laicky)! Uvidíme, jestli se vytvoří semeníky.
Ve sklepě je ještě jedna tato červená na květ a pak velkokvětá dooranžova (dovoz z Holandska). Už pěkně vystrkují poupata. Ostatní zatím spinkají. Třeba se ještě něco objeví (a nejen mně, určitě se potěšíme i květy ostatních kytičkářů).
Teda ,že červená je na stoličce jsem si fakt nevšimla. Moje neznámá která kvetla u dcery má tyto míry .stvol 30 cm, květ šířka 17 cm hloubka 13cm to naměřila dcera. Hloubku jsem nikdy neměřila Ale že ty jsi naměřila takový minikvět to se mi snad ani nezdá. Já měřím největší vzdálenost dvouch protilehlých lístků. Druhý snímek je již focený u mne po přesazení .Listy sice už nějaké měla a docela dlouhé, bohužel vzaly za své cestou z Brna do Ivančic. Tak je takto zakrácená. Ještě mne napadlo, že možná nevíš, že když bys odřezávala odkvetlý stvol je nutné po seříznutí dát do dutinky papírový kapesník .Stvol hodně roní šťávu a zatéká to do cibule. Může začít zahnívat.
Pak jsem si všimla že tu bílou máš zasazenou do něčeho jako je kokosové vlákno. nebo se pletu?. Po koupení v obchodech je z toho přesazuji do normální zeminy.
Ta moje červená co kvetla již u mne a snímek je nahoře byla koupená jako mini amarylka a naměřila jsem u ní .stvol 28 cm květ 13 cm
Znovu jsem červenou přeměřila. Na šířku 9 a na výšku 12 cm. Letos mi připadá květ menší, než bývá jiné roky. Cibulka má v průměru 6 cm. Jen se přiznávám, že jsem možná v létě málo hnojila!
Bílou jsem včera opatrně vyklopila z květníku. Je zasazená do zeminy (asi s lignocelem). Je pěkně prokořeněná. Dala jsem ji zase zpět a navrch zase tu vrstvičku mechu, jako měla. Až pak jsem jí dala do misky trošku vody.
Stvol nechávám po odkvětu být (snad to není na závadu). Uřezávám ho postupně, jak zatahuje/usychá. Stalo se dceři, že se jí rozkvetlá amarylka převážila, spadla a květ se urazil. Hned do stvolu kousek savého ubrousku dala.
Jé, krásně vám kvetou Moje darovaná bílá se moc nevytáhla, byla ohnilá, vykvetl jen jeden květ a ještě ne moc hezky, ostatní poupata uschla, tak ani nebylo co fotit. Potěšilo mě, že je opravdu bílá, tu jsem neměla Ale už zakořenila a roste jí druhý stvol, tak bude mít druhý pokus, snad bude lepší Starší amky spinkají ve sklepě u babičky, už zatáhly většinu listů, ale do kvetení se tedy nehrnou.
Konečně sezóna začíná také jsem donesla 3 pouštějící Amarylky ale nemám je popsané tak bude překvapení
To je dobře, že už se začínají pomalu probouzet! Přinesla jsem další 2 cibule - třetí obyč červenou a třetí "Holanďanku". Možná budou ještě další...
Sezóna pomaly začína. To je super. Potom pridaj fotky, potešia.
Gratuluju a taky těším se na fotečky. Já musím o víkendu na kontrolu k babičce, ale spíš se bojím, jesli ty velké mrazy nenapáchaly nějakou škodu. Ale snad ne...
To se tak někdo má já nic ,no co nadělám jsem ráda že aspoň něco mi zůstalo na okně ty nejmladší pěkně rostou.
Kájo, musíme věřit, že teď už bude s Tvými cibulkami jenom líp!!! Moc Ti držím všechny palečky!
Ještě mám ve sklepě jednu dost velkou cibuli, která by tedy mohla kvést, ale zatím nic nedělá. Jinak všechny ostatní připravují "jen" lístky.
Už je taky objednáno Papillio! Na doporučeného prodejce (Sie) jsem přišla tady na stránkách. Budu objednávat i další cibulky, ale čekám ještě na doplnění nabídky (Pl.). Třeba se objeví nějaké volné mladé cibulky zjara při přesazování i zde...
Můžu se zeptat, kde jsi to papilko objednávala? Taky už po něm chvíli pošilhávám, ale asi se neumím googlu správně zeptat...
Nevím, jestli se smí tady na stránkách uvádět prodejce, aby se to nebralo jako reklama. Napsala jsem do "zpráv". J
Edo. kdysi jsme tady měli přímo seznam prodejců amarylisů.Už to tady není? Nemůžu to najít.
Karen, ten seznam tady pořád je. Má vlastní složku "Prodej hvězdníků", jen už není moc aktuální.
Jani, díky moc za zprávu. Už mám taky objednáno, ale jenom papilko. Sice mám od přítele slíbenou poličku na balkon, abych měla kytičky kam dávat, ale nesmím to přehánět No jsem zvědavá, co nám z toho vykvete. A doufám, že v těhle mrazech nepřijdou cibule namrzlé...
Není zač!
Píšou - dodání v době výsadby - Doba výsadby: Únor konec - Prosinec střed.
Mám za to, že je pošlou nejdřív koncem února, pokud už nebude mrznout! Jinak bych asi byla na mrtvici
Já mám na balkoně na jedné straně regál (gloxinie, fuchsie, begonie...) a loni mi na druhou stranu zeť přidělal další 3 police právě na amarylky
jj dík Anor já si nemohla vzpomenout .kde jsem to viděla.
Já našla v Ikea takový žebříček se zavěšenými obaly na květináče. Nezabere moc místa, vypadá pěkně a mých pět amarylek (počítám i papilko) se tam pohodlně vejde.
Uvidíme kdy, jak a co nám přijde... Jsem hrozně zvědavá
To je nádhera, červené mám moc ráda. Moje amky ještě spinkají, zrovna o víkendu jsem je kontrolovala a nikde nic. Tak jsem je aspoň trošku zalila, třeba je to popostrčí. No a bílé amce poupě zaschlo. Dostala jsem jí od kamarádky a byla ohnilá, tak jsem jí léčila. Zrovna včera jsem jí kontrolovala, krásně se rány zatáhly a pustila spoustu kořenů, tak jsem jí přesadila, ale z květů už nic nebude Musím si počkat do jara...
Anor, květu je sice škoda, ale hlavně aby cibulka vydržela! Sama si rozhodla, že dá sílu raději do kořenů. Držím palce, aby se pěkně zotavila a rostla. Časem určitě pěkný květ udělá.
Krásné vosičko, mně jedna nakvétá, zítra snad už bude vypnutá. Sluší jí to jako minule(o:
Moje s rozbalováním poupat nikterak nepospíchá. Stvol má 45 cm vysoký. Když opatrně odkloním nejhořejší okvětní lístek, vidím stejnou kresbu i zabarvení, jako má ta tvoje. Takže taky žádné Papilio !
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-4