Re: narcisová moucha
To je mi moc líto, tak ráda bych ti něco oplatila, ale z těch co jsi o ně přišel sice 3 mám dospělé, ale ani u jedné nebyla na podzim cibulka.
Napsala jsem si tě,kdyby se časem něco ukázalo.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Škůdci » narcisová moucha
Stránky Předchozí 1 … 15 16 17
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
To je mi moc líto, tak ráda bych ti něco oplatila, ale z těch co jsi o ně přišel sice 3 mám dospělé, ale ani u jedné nebyla na podzim cibulka.
Napsala jsem si tě,kdyby se časem něco ukázalo.
U mě zatím ze 41 přesazených je nulový stav napadení. Ještě asi polovička cibulí spinká, letos na ně nespěchám.
Ani u mne jsem nenašla napadenou cibulku při sklizené v říjnu ani nyní při sázení.Jistě ještě jich většina spí. Jediné napadené jsem loni měla u těch co mi je předávala sousedka a ta je měla volně. Tam ovšem nepřežila dospělá ani jedna ,zato mám spoustu mladých - časem až největší rozkvete, bude co nabízet
Našel jsem ještě 3 napadené cibulky a to Purrple Breeze,škoda,šla na květ(ale těch má dost) a 2 ze 3 Splashů,naštěstí jen ty menší,dospělá je ok a pokvete.
docela by mě zajímalo, zda by mulč ochránil i hvězdníky, u Ismene to tak funguje
Ale to by ta vrstva musela být o dost vyšší vzhledem k tomu ,že Izmenie nemá cibulku nad zem.Na druhé straně kdo ví jestli by zase vlhkej mulč nevadil právě té cibuli nad zemí.
To by se muselo vyzkoušet.
obvykle se seká tráva když není mokro-tedy je pěkně, proto mulč velmi dobře uschne a nedělá paseku, je skoro hned jak seno, takže si myslím, že by to zafungovalo, amarylky dám do beden a tak nebudou ani trpět mokrem, vše odteče
no to jo, ale zasazené na zahradě se musí taky zalévat a to by se dělo přez ten mulč né???
jj, dělalo, myslím, že nejprve je lepší začít s mulčem asi v bedýnce a u větších cibulí
Cibulovka narcisová. Než jsem jí praštil, tak se nechala alespoň vyfotit. Už je druhá, v teplíčku se líhnou. Má hnědý kožíšek, potvora.
Krásné fotky škaredého hmyzáka. Před pár lety mi ji na zahradě chytil pejsek .To jsem ještě nevěděla co je to za potvoru a málem jsem pejskovi nadala že chytil čmeláčka.
U nás je jich tady docela dost. Narcisky tu z okolních zahrad docela vymizely. Už jsem si říkala jestli jsem to nezavinila já svými amarylkami. Mívala jsem jich na zahradě pod textilií hodně a tak mě napadlo, jestli se narcisovky za nimi neslétali z okolí podle vůně a když se pak na ně nemohly dostat vrhli se na okolní narcisky a tak.
No a jak pózuje, potvora! Moc hezké fotky, už vím, které hmyzáky bez lítosti likvidovat.
S cibulí jsem už sklidila skoro všechno listí. Včera a dnes jsem obhlížela uložené cibulky. Rukou jsem zkoušela jejich pevnost, zda nehnijí. Velké jsou v pohodě (tedy snad). Včera a dnes jsem našla v malém květníku na mladých cibulkách larvu mouchy! Dnes jsem došla pro foťák a zvěčnila ji. Snad to je jediná pohroma...
Teda fuj, to je hnusnej červ. Budu muset o víkendu zkontrolovat svoje cibulky, jestli se jim neděje nějaká naplecha.
Tedy to je ošklivá potvora, hned se budu muset jít podívat do sklepa, jestli tam také nemám nevítaného hosta
Stránky Předchozí 1 … 15 16 17
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Škůdci » narcisová moucha