Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-4
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Já bych ji určitě Minervou pojmenoval. Nevidím žádný rozdíl.
Děkuji. Už má novou ceduličku...
Nesmutni,já si loni koupila papilio v obalu,garantované a vylezlo z toho Santa rosa,byla jsem naštvaná ale tuto odrůdu ještě nemám tak to bolelo míň
Teda ten je nádhernej a i kdyby byl i dále neznámej tak je nádhernej a moc bych jej chtěla,
Kájo, já jej koupila od Lukonu jako Spartacus. Jen jsem nenašla, kam bych ho dala. On je sice jednoduchý, ale dělá dojem mohutnosti, i když není docela rozevřený. Taky se mi moc líbí. Jen jsem se bála, abych při stěhování skupiny ZASE neurazila nějaké poupě.
Tuhle krasavici koupila moje kamarádka v Kroměříži v Tescu,s označením že je z Holandska a jako kolibří.
Mně se teda moc líbí. Už jsem ji napsala aby se mnou počítala s miminkem tak uvidíme ,jestli se zadaří.
Karen je moc pěkná, taková zvláštní má krásně vlnité okraje
Jani napadlo mě to samé, Zombí mám nebo jsem aspoň mšla taky a také z obchoďáku. I ta podobnost skloňěných květů mě napadla. Moéžná jde o nějaký další kříženec Zombí a něčeho. Kamoška mi kdyby měla mládě tak jej nechá , Přála bych si ji mít. Ona květy neopylovala ručně, ale kdyby náhodou nějaké semínko vytvořila nechá jej dozrát už se mě na to ptala.
Konečně se mi podařilo vložit fotku. Nevím proč mi to nešlo.
Tahle neznámá má šest květů na jediném stvolu. Kupovala jsem jí u větnamce jen proto, že byla v březnu venku na stojanu a bylo mi jí líto. A navíc tak velikou cibuly bych v květinářství kupovala za obrovskou cenu a on za ní chtěl jen 120,-, tak jsem neodolala a ona se mi takhle odvděčila. Sice už mám červených několik ale každá je maličko jiná
Andí, ta tedy je!!!
Odvděčila se Ti za to, že's ji koupila. No a za tu cenu, no nekup to... Opravdu je pěkná!
Páni, tak to je hotový pugét! Nádherná.
jj taky se mi líbí a to jak vytvořila uzavřenou kytici to je taky zvláštní.prostě jedním slovem krásná!!
Včera jsem dostala balíček a v něm tři cibulky neznámých amarylek od Jany . Ke dvěma i fotečku jak kvetly.
Pa první je mi povědomá myslím, že jsem ji už někde viděla . Nepatří do skupiny - botanické druhy. ?
Otočila jsem první snímek do správného směru. Podobu vidím jen u toho prvního . Ten druhý s tou zelenou hvězdou ? nemůžu si vzpomenoput kde jsem takový viděla.
Tak znalci raďte.!!!
Na Striatum jsem taky myslela .
Tak už jsem na to přišla co mi připomínala za zelená malá hvězda ve středu květu. Určitá podoba tu je, jen ta moje měla buclatější lístečky. Co myslíte, mohla by to bejt ta samá??? asi těžko,že !!
Karen, já bych to nevylučovala, moje neznámá červená si s tvarem květu dělá co chce. Loni měla okvětní lístky buclatější a letos užší, je to určitě pořád ta samá, se třema cibulema se nespletu. Koukala jsem na fotky a nechápu proč to dělá. Ale dělá. Každopádně jsou moc hezké, ať se jim u tebe daří.
Karen, můžeš porovnat, mám tady tu červenou vyfocenou 2x - poprvé na straně 10 a pak na straně 12, červená amka, ta samá, tvar květu po roce úplně jiný. Pečováno o ni bylo stejně
No tžak to máš pravdu, ani bych nepoznala že je to ta samá. Ta moje Cracker Jack byla ze Slovenska , už ji nemám, zašla při otravě.Proto jsem si nemohla vzpomenout, kde jsem viděla tu malou zelenou hvězdu.
jsem zvědavá jestli se ještě někdo k fotkám vyjádří. Ale co jsou pěkný ať se jmenují jakkoliv. Už jsem je dala na Rajče.
Že by ji nikdo neměl?
Možná podle červené linky kolem lístků by se dala poznat. Tosca je spíše bez linky. Charisma má také menší květ do 15 cm a Tosca do 20 cm. Třeba to pomůže.
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-4