S tím označováním to dělám podobně, aspoň mne potěšilo, že je tak tmavě červená,tahle má poměrně malý květ i když se mi líbí tvarem. Pokud jde o zazimování mám podobnou zkušenost. Několik roků jsem vysazovala cibule do volné půdy pod foliak. Bylo to bezva olistění bylo přímo ukázkové ale vedlo to k tomu, že jsem je zimovala zabalené do novin. Ale po třech letech jsem si všimla, že se cibule zmenšují a co navíc ubejvalo kořenů. U několika kousků jsem nacházela jediný kořen který se pak úžasně větvil. Došla jsem k závěru , že každoročné vytváření nových kořenů cibulku příliš vyčerpává a tak jsem se vrátila ke květináčům .Pak bohužel přišla ta otrava a bylo po všem. Vysazené rostliny do truhlíků mám poze mladé semenáče a nebo pak nyní ještě ty co přežily otravu. Tyto ovšem nezimují ale rostou celou zimu v pokoji.
Zimování společně zasazených rostlin - ale taky jen mladších jsem vyzkoušela před pár lety taky a to ve sklepě. Mívali jsme tam brambory i řepu a dobrý. S amkama jsem zapoměla na jednu důležitou věc. Nebylo tam větrání a to jim vadilo. Rozjela se mi tam hniloba od krčků . Naštěstí jsem na to přišla asi tak to týdnu a vypomohla jsem si ventilátorem., pomohlo to celou zimu jsem tam po ránu pouštěla ventilátor. Aspoň tam vzduch rozproudil a cibulky oschly a hniloba se zastavila ovšem ztráty byly . Většinu zkušeností mám zachycených na fotkách tady https://karelex1.rajce.idnes.cz/B31k_Am … 2010-2017/
Nyní zimuji to co přežilo nebo nově získané ty co loni již rostly naskládané zasazené do květináčů a seskládané do bedniček (takové ty ze zeleniny )ve špajzu . Je to skladné a bedničky mám na sobě a ty bedničky jsou vzdušné.No a občas trochu zavlažím aby nepřeschly kořeny a zůstaly živé. Jo v tom špajzu mi teplota při velkých mrazech klesla na nejnižší teplotu +5C.