Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Sunny Nymph
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Tak já si tuhle krásku taky objednávala a to u Lukonu Glads
Vykvetla bez zakořenění na nižším stvolu a pak už jen pomaloučku umírala. Nikdy žádný lísteček , několikrát jsem ji koupala a snažila se jí přimnět k životu
Poslední pokus byl krájení, ale už je pryč. nemám nic. Jen těchto několik obrázků mi zůstalo na památku.
Cibule máme ze stejného zdroje, tak jsem honem šla a zkoušela cibuli zlehka za stvol ze země vyndat. Zvedala jsem i květináč, tak snad zakořeňuje. Lístky zatím ovšem nemá. Stvoly na květ má dva, snad ji to nevysílí.
Když vidím tu ořezanou cibulku, mám taky dvě takto ořezané a téměř nic z nich nebylo. I tak je mi líto je vyhodit - končí tedy Popov (loni LG) a Neonek (loni od Kamči!). Snad alespoň tobě vydrží!!!
Rozkrájených mám víc a nevyhazuji dokud mají šanci . Tato Sunny Nymph docela zahnila nebo co. Určitě nevyhazuj nic co je ještě živé. Popov jsem kdysi měla ale doplatil ještě na tu otravu je pryč již dávno. Neonek jsem vypěstovala již moc dávno z malinké cibulky a poprve kvetl ještě ve foliaku. Tenkrát mě to zaskočilo, vůbec jsem nevěděla že na květ jde. No nic kvetl ještě před otravou a jen jednou - otravu ve foliaku nepřežil. Nyní mám malinkou od tebe. Ta se drží. Naposledy jsem ji fotila letos v lednu. Tak snad mi ta tvoje zůstala.
To mrzí, Katen tahle dokumentace, velký smutek... Taky jsem si ji loni v LG koupila a taky jsem hned běžela se mrknout. Uf ...snad dobrý...u mě. Letos kolem nich chodím po špičkách a plácám se po rukou, abych nezalévala. U Evergreenu se objevila špičička lístku a tak snad dobrý. Teď už mě napíná Magical Touch, kvete druhým stvolem a zatím nekoření.
Tak mi konečně vykvetla taky, zdá se, že snad v květináči drží, tak snad.....
Moc pěkná
Mohu jen tiše závidět. Povedla se.
Fešanda! Moje amky začínají konečně taky kvést, tak je budu průběžně fotit.
Je krásná, radost pohledět, a dokonce i pyl tam má tak to využij. Tobě pořád něco kvete. Moje umřela. Byla špatná již od začátku, no třeba někdy v budoucnu.
Krásná , Včera jse si všimla, že po té mojí odumřelé tu mám pár semenáčků. Tak aspoň něco. mi zůstalo
Moc pěkná
Tak tahle mě překvapila. Kupovala jsem na podzim v LG. První stvol kvetl nic moc. Ne a ne se vypnout a cibulka se v květníku kymácela, nechtělo se jí zakořenit. Myslela jsem, že už víc nepokvete. Dala si, ale na čas a krásně teď kvete. Dnes ráno nevěřím vlastním očím, strká třetí poupátko. Hurá
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Sunny Nymph