Téma: Zombie
Tahla cibulka byla koupená v Brně v Albertu.Výška stvolu je 27 a 30 cm.Květy mají v průměru 13 x 14 cm.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Zombie
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Tahla cibulka byla koupená v Brně v Albertu.Výška stvolu je 27 a 30 cm.Květy mají v průměru 13 x 14 cm.
Dnešní foto Zombie,moc se nepovedly,omlouvám se že nejsou pořádně zaostřené,asi mě zlobí foťák,ale chci ukázat to postavení květů
Karen je krásná. Ale nezkusila jsi ji trošku více zalít. Myslím si, jestli ty plnokvěté nepotřebují při kvetení více vody. Usuzuji tak podle mojí Aphrodite. Vykvetli ji dva květy a byly pěkně rovně, odkvetly a další dva byly také sklopené a když jsem jí zalila oproti ostatním trochu více, tak se trošku narovnali - tedy ne úplně ale trošku jim to pomohlo...... Možná to tak není - to jen co jsem vypozorovala. Faktem je že ty plnokvěté mají květy těžké oproti ostatním......
Andi nemyslím,že by potřebovala víc vody.Je koupená z obchodu, byla přelitá a hluboko zasazená.
Tady mám pár fotek z té doby http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … 02_....jpg Teď ji zalévám většinou jen spodem.Kořeny nějaké měla už nově vyrostlé,když jsem ji přesazovala.Cibule byla zdravá - bílá,ale ty 3 stvoly ji nejspíš dost vyčerpaly. Je mi líto je stříhat. První už odkvetl..tak snad ..
Aphrodite mi kvetla nedávno měla dokonce 6 květů na stvolu,všechny se zvedaly nahoru. Měla ještě nasazený druhý stvol ,ale ten zaschl.Teď je už bohatě olistěná.
Teď jsem se šla schválně podívat jestli Zombie není suchá a není ,zemina je docela vlhká.
Tak to zřejmě opravdu bude tou odrůdou a těžkými květy. Jsou ale i přes to všechno nádherné.......
nádhera, opravdu skvost!
Tak i letos mně tahle kráska rozkvetla,ale bohužel jen jediný stvol se dvěma květy,ty jsou aspoň oba větší o 3 cm proti loňsku. I letos jsou květy jako by svěšené dolů. To je škoda .Fotím je doslova směrem nahoru.
Nádherná !
Tak letos se tohoto krásného květu nedočkám. Zasáhli mšice a já si všimla pozdě. Takto chudinka dopadla
Tak přece jen jsem se jednoho květu dočkala. Vůbec jsem s tím už nepočítala. Vypadal tak zcvrkle a ubohoučce a nakonec se tak pěkně vypnul. Je jen jeden ,tak jsem jej vyfotila hned třiktát:)
Náádhera
Stejně, jako v předešlých letech i letos, bude kvést dvěma stvoly. Dneska rozkvétají první dva květy.
Dnešní, již zcela rozkvetlé dva květy. Doufala jsem ,že se tam přece jen nějaký pyl ukáže ale je to marné. Za ty tři roky co mně tahle krasavice kvetla se mi povedlo sebrat jedinkrát pyl .Mám z dřívějška jediného křížence kde je Zombie otec a to s Purple Breze. Ještě je naděje u dalších květů ale tahle amka je na pyl velice skoupá. Na záběru na celou rostlinu je dobře vidět jak má tahle rostlina sklopené květy. Připadá mně to zajímavé,že by podle toho bylo zvolené jmeno?!
Je krásny. Viac sa mi síce páčia amky jednoduché, ale táto je fešanda. Sklopené kvety sú u Zombie pravidlom. Ktohovie ako to dopadne s touto odrodou do budúcna u predajcov, pretože takýto sklopený vzhľad kvetov nieje pre nich žiadúci. Podľa mňa je to naopak zaujímavé.
Pavle asi máš pravdu ani si nevzpomínám,že by byla někde v nabídce. Jak už jsem psala ke mně se dostala uplně náhodně z prodeje v obchoďáku byla bez bližšího označení a dcera mi ji donesla jako dáreček k Vánocům,. Mně se líbí a na ty zklopené květy jsem si už zvykla i když je pravda že při prvním kvetení jsem si myslela že je to slabostí cibule.
já ji mám taky a taky z obchoďáku ,proto jsem ji poznala
Je moc pěkná
Je krásná
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Zombie