1

Téma: Kříženci

Dobrý den všem, protože se tu množí nabídky na výměnu kříženců ( i já mám nějaké navíc) měla bych pro všechny jeden návrh....Protože smyslem našeho "snažení" a křížení je hlavně ten výsledek (co z toho bude)a bohužel se ho dočkáme až za pár let, jsme těch "několik let" plni očekávání a pořád čekáme co z toho bude (můj případ). Jenže pak máme z domu botanickou a to taky úplně nejde.....(nová odrůda je velké pokušení...). Navrhuju proto, pro ty, kdo bude mít zájem, jestli by jsme neudělali nějaký "zájmový kroužek" (pro notorické křížitele) a že by jsme si pak mezi sebou měnili ty své výpěstky pod podmínkou, že každý by pak poslal fotku autorovi křížence, jak mu vykvetl jeho výpěstek-aby měl i autor nějakou zpětnou vazbu, aby mohl se ze své práce radovat.... Taková adopce amarylisů na dálku....:-)). Podle mého názoru je to výhodné pro obě strany. Křířitel nadšenec získá po několika letech fotku svého "výtvoru" a pro nového majitele to bude o to větší potěšení a překvapení co z toho vykvete a získá tak zajímavý kousek do sbírky..... Chce to ale nějaký organizovaný systém....Napište mi prosím své názory....Kopci

2 Naposledy upravil: karelex (17-10-2009 08:53:45)

Re: Kříženci

Zdravím,přemýšlela jsem nad tvým nápadem a říkala jsem si,
že by jsi možná měla oslovit ty kteří se ještě k vlastním křížencům neodhodlaly,nebo prostě ještě neměli co křížit a tím pádem nemají doma "botanickou zahradu" a proto taky víc místa :lol:  jako třeba já. Nevím ,ale jak by se takové mladé rostlinky daly přemístit,cibulky jsme si posílaly poštou,ale takové malé nemám zkušenost jestli to taky jde. Osobně bych se mohla ujmout takových 10-30 amarilčích dětiček.
Na Rajčeti najdeš veškerou mojí zájmovou činnost a take kytky co pěstuji. Amarilek moc nemám ,ale nyní mně nějaké přibyly a tak mi jich bude v dalším roce už kvést víc - aspoň doufám. Pokut se rozhodneš nějaké tvé mi svěřit do péče slibuji, že ti  budu pravidelně referovat jak se jim daří.Moc ráda fotím  :lol: Tak zatím ahoj
zapoměla jsem vložit odkaz  http://karelex1.rajce.idnes.cz/

3

Re: Kříženci

mas moc pekne fotky! jinak take chovam araukany-cerne..