Re: Neznámá Amarylka-4
Pškná. Červené mám vlastně moc ráda. Vůbec mi nevadí, že patří k těm častějším.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-4
Stránky Předchozí 1 … 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pškná. Červené mám vlastně moc ráda. Vůbec mi nevadí, že patří k těm častějším.
Taky se mi líbí,a mám červené taky moc ráda. Jsou za oknem nejvíc vidět!!
Dobré ráno, amky se mi letos činí. Tuhle krásku jsem loni dostala od kamarádky jako dárek. Byla chudinka ohnilá a hniloba se jí šíříla poměrně hluboko zespodu do cibule. Vydloubala jsem jí jako klíček z brambor, do rány nasypala skořici... A takhle se mi odvděčila a bude mít ještě i druhý stvol. Květy jsou obrovské, jeden má v průměru 21 cm a okraje jsou mírně zvlněné. Vzhledem k velikosti květů a zvlněnému okraji jsem si říkala, že by to mohl být Christmas gift, co myslíte?
Anor je moc hezká, to je prima, že skořice takhle výborně funguje. Radost je veliká, když se podaří amku zachránit a o to větší když takhle krásně vykvete Po tvém způsobu jsem teď zasypala hodně vykrájenou cibuli, také jsem jí musela dlabat a do díry jsem nasypala hodně skořice je to z té poslední objednávky z tohoto týdne doufám, že skořice zabere, věřím ji!!!!!
Karen, je opravdu hodně podobná. A čím jsou květy starší, tím střed jakoby víc žloutne. Asi jí dám cedulku Christmas gift a budu se tvářit, že je čistokrevná. A má malou dceřinou cibulku, příští rok budu amky přesazovat, tak pokud už bude cibulka dost velká, tak na tebe budu myslet. Beztak za to můžeš ty, že jsem je začala pěstovat.
Ilonko, budu držet palce, aby ta skořice zabrala tak dobře jako u mě. Dva stvoly jsem od ní teda nečekala, ale o to větší mám teď radost. Stejně je to takové zadostiučinění, že se o ně člověk celý rok stará a cibulky mu pak takhle nádherně poděkují.
anor dík že na mne myslíš. Budu ráda, když mi cibulku necháš.
Jani je pěkná a ten růžový nádech uvidíéme co udělá příště na snímku se mi to zdá spíš jako začervenalá šmouha. S něčím takovým jsem se ještě nepotkala.
to je tedy monstrum, ale pěkná
Anor,
myslím, že Ch. G. to je určitě, ta moje se už před nějakou dobou poroučela, ale když si na ni vzpomenu, tak mně vždycky dostala nádherná bělost a velikost květů, jako talíře. Asi Ti ji budu chvíli závidět
Jé, tak to mě těší, že se líbí. A děkuju za potvrzení, že jsem si ji určitě správně. Hned zítra si k ní píchnu ceduličku.
Tuhle amku a dvě další jsem dostala od souseda. Ten je dostal nevím od koho, ale vzal si ji, protože si vzpomněl, že je pěstuji. Což je od něj pěkné i přes to, že se nedá sníst Dokonce mi ji zasadil a důkladně zalil...
Jé, to je od souseda moc hezké. Jen mi není jasné, kdo se nedá sníst? Cibulky, nebo soused?
Taky bych chtěla takového souseda, co by mi cibulky nosil. V každém případě je květ moc hezký!!!
Opuštěná, ale krásná, červené začínám mít čím dál raději
Mně se taky moc líbí. To nevadí že je červených nejvíc, jsou takové nápadné a já je mám ráda . No uvidím zrovna dneska mně psala dcera od jedné sousedky jestli nechci převzít její amarylky že se stěhuje pryč. To jsou samé takové ty "babičkovské" ještě jsem je neviděla ale beru všechny!!! Ovšem letos již asi nepokvetou . I když kdo ví v jakém jsou stavu. Já již jednou od ní nějaké měla ale to byly cibulky které zapomněla dva roky ve sklepě. Z dospělých cibulí které již dávno několik roků kvetly zbyla hrstka malých dceřiných cibulek .-...prej na ně tenkrát zapomněla.
Jdu se pochlubit s dalším dárečkem... Rodinka zjistila, že mám tyhle cibulky ráda a že se jim u mě daří a já neprotestuju. Když je to dárek, tak mi další květináč nemůže přítel zakázat (ale stejně ho podezřívám, že se mu amarylky taky líbí). Tohle je dáreček od jeho nevlastní mamky. Červená je asi ještě trochu temnější než na fotce a taková sametová. Moc se mi líbí
Taky se mi ty tmavo červené líbí i víc nežli ty světlé, Ale krásné jsou všechny!:)
Tmavě červené jsou nádherné, taky se mi moc líbí a manželovi také i když kytky nemusí, tak těch si i všimne
Určitě bude taky krásná. Ale jsou to darebáci, že takto si rozšiřují nabídku !!
Karen určitě bude pěkná, ale zklamání to je
Na tuhle firmu jsem nečetla hezké recenze. Pokud přišla zdravá cibule, tak většinou to byla záměna! Držím palce, aby pěkně vykvetla!
Já ještě obhlížím, jestli si na balkoně některá nevzpomene, že by vykvetla a ... nic! Kvetly mi od konce listopadu a ještě na okně dvě poupátka jsou, tak jim to vydrželo dost dlouho.
U mne tohle letní kvetení byla vždy jen velká vyjímka. Vzpomínám si na dva případy a to byla vždy mladá rostlinka na prvním kvetení . To jsem je ještě měla ve foliaku na zahradě - tedy před otravou a jedna z nich bylo papilko a já jej docela přehlédla. Do dneska mě to mrzí. No jsou pryč při otravě. ta třetí co kvetla v létě venku, byla obyčejná taková ta babičkovská zdejší místní.
Tak už vykvetla je čistě bílá, ale Charisma to není
Jani, objednávala jsem u nich 4 cibule a tři souhlasily až na tuto jednu. Je pravda, že dvě byly nahnilé, jedna z nich byla v děsném stavu myslela jsem, že o ní přijdu, ale snad pomocí skořice to přežila a snad jsou všechny v pořádku, všechny cibule vykvetly.
Letos poprvé mi takhle venku kvetou žádný rok se jim tak nedařilo a nikdy mi v létě nekvetly.
Poraďte myslela jsem na Mont Blanc Koukám na příspěvek Anor na této stránce a zdá se mi hodně podobná, že by Christmas gift? Co myslíte, nebo má zůstat bezejmenná ?
Onko, já bych jí tu ceduličku Chrismas gift klidně dala. Je moc pěkná, já z té své byla nadšená... Ale chápu, že záměna zamrzí. Já takhle mám místo Papilka Minervu. A těch šest malých cvrčků se zatím pěkně činí, poupátka už jsou z cibulek venku a zatím rostou. Napínají mě příšerky, napínají
Anor děkuji, hned jí dám cedulku je opravdu moc pěkná. Ta tvoje výměna je horší Papilko za Minervu je dost velký rozdíl, ale na druhou stranu s tím musíme počítat je to sázka do loterie moc se těším na tvé překvapení jakmile jsou z cibulek venku teď pojedou rychle už aby se ukázaly příšerky
Stránky Předchozí 1 … 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-4