Re: Amarylis-skupinka 3
Opět nádherná skupinka, není co dodat
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Amarylis-skupinka 3
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Opět nádherná skupinka, není co dodat
Jani, opravdu poslední skupinka , že by si ještě nějakým květem nepřekvapila ?
Vítám tě na fóru. Amky máš krásné, myslím, že mám ty samé. Bílá by mohla být Chrismas gift, ale chtělo by to lepší fotku, tenhle půlprofil není na určení úplně ideální. Červená se bohužel určit nedá, je jich moc a nedají se věrně vyfotit Kupujeme tady vesměs všichni na internetu, některé obchody jsou tu uvedené, ale nabídka se každý rok mění. Většinou je nejlepší nabídka na podzim, před Vánoci a pak brzo na jaře, teď už je docela pozdě. Cibule jsou buď vyprodané nebo hodně přebrané, kvalita je horší a záměny častější. Další možnost jsou hobby markety - Obi, Hornbach, ale je to taky sezónní. No a pak jsou cibule občas k sehnání za pár peněz v supermarketech a to je většinou totální překvápko, co vykvete.
Vítám tě na foru . Anor ti to krásně popsala a věřím, že za chvíli této vášni propadneš jako všichni z nás je to moc krásný koníček
Děkuju za uvítání. Já už tomu propadla. :-D Je to totiž krása a navíc su zahradnice. Mám balkon plný bylinek, letos nově i jahůdky, nějaké truhlíkovky a pokojovky. Hvězdníky se mi vždy líbily, měla moje máma, bílý je vlastně dceřiná cibulka od ní,mám už pár let, cibule je pěkný obr a kvete každý rok. Červenou mám od loňska a bylo to překvápko, nevěděla jsem barvu. Letos jsem rozsazovala a napadlo mě vyměnit malé cibulky za něco, co nemám. zatím jsem malou bílou prodala a jednu malou červenou mám vyměňovat. Ještěmám jednu a mikroška, co se oddělil něchtěně. Nemámoc kořínků, taknevím, zda poroste.
Jinak už mám odkveteno, takže lepší foto neudělám, škoda. Tak příště.
A mám asi smůlu, moc je vnabídkách nevídám. Asi se špatně dívám..
A ta bílá je čistě bílá, žádné žilkování, jen sv. žlutý-zelenkavý střed. Červená je taková cihlová.
Zachráněnci z práce....válely se tam kdo ví jak dlouho a podle toho vypadaly, jeden chudák utopenej v substrátu, druhej s oválenými listy. Ale za pade oba dva,no neberte to. Ale kořeny krásné. Jeden by měl být Royal red, druhý překvápko Hip. mix, ale už má 2 miminka.
Co byste kromě přesazení doporučili? V substrátu přídavek org.hnojiva Býček a hnojicí tyčinka.
Pěkný úlovek a za ty peníze... krása. Cibule vypadají dobře. Ať ti dělají radost.
Už teď z nich radost mám. Snad porostou. Kdy mám začít hnojit?
Po přesazení dej kořínkům chvíli, aby se vzpamatovaly. Já čekám tak 14 dní a pak hnojím jednou za týden. Do 2,5l konvičky dávám půlku odměrky Kristalonu, mezitím zalívám obyč vodou z vodovou. I když se přiznám, že u mě mají kytičky docela suchý odchov, ale zdá se, že zrovna amkám to neva.
Ale pěkná!
Malinka sice je, ale ohromně jim to sluší. Barevně se k sobě moc hodí!! Máš 1+
I malá se počítá. Je krásná.
Nádhera! Musíš mít radost, když ti tak pěkně kvetou!
Já dnes ošetřovala taky malou skupinku. Přišly mi nové kousky...
Jani, tak to je pěkná skupina to máš radost viď a ještě prozraď kam je všechny na zimu dáš nevím, nevím jestli si to nevyměníte, ty na balkon a kytičky do bytu
Ilonko, jsi dobrá pěstitelka , je vidět, že se jim daří
Moc pěkná, líbí se mi.
Docela to vypadá, jako by byly oba květy z jedné cibule, než mi došlo, že to je skupinka!!!
Jak jsou pekne barevne sladene, moc hezke!
Pěkné, Onko.
Pěkné pokoukáníčko!
Bezejmené, ale krásné. U mne zatím se budí jen první dvě cibulky. Ještě se načekám.
Moc pěkná skupinka, vůbec nevadí, že jsou bezejmenné i tak jsou moc pěkné a potěší v tomto pochmurném počasí
Moje řeč, hlavně, že kvetou
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Amarylis-skupinka 3