31

Re: Založení organizace hvězdníků

Lidičky jenom to nééé. To by mě zničilo. Já vám budu pomáhat v pozadí, snad se nebudete kvůli tomu zlobit. Jestli někoho chcete navrhnout, tak bych se přimlouval ke Kopci. Je velice progresivní a obětavá.  Takovou vitalitu jako ona, já zdaleka nemám. Já jsem spokojen, jak to je nyní a úplně mě to stačí., víc bych ze sebe stejně nevyždímal i kdybych se snažil sebevíc.
Jinak budu rád, když se vám něco takového podaří, je to pěkná myšlenka, protože na hvězdníky se jaksi zapomíná a zasloužily by si určitě větší podporu, než jakou měly dosud.

eda

32

Souhlas s Edou   an  an  an  :cool:

33

Edo ani se Ti nedivím...asi  jsou to pořádné starosti  an

34

eda napsal:

Lidičky jenom to nééé. To by mě zničilo. Já vám budu pomáhat v pozadí, snad se nebudete kvůli tomu zlobit. Jestli někoho chcete navrhnout, tak bych se přimlouval ke Kopci. Je velice progresivní a obětavá.  Takovou vitalitu jako ona, já zdaleka nemám. Já jsem spokojen, jak to je nyní a úplně mě to stačí., víc bych ze sebe stejně nevyždímal i kdybych se snažil sebevíc.
Jinak budu rád, když se vám něco takového podaří, je to pěkná myšlenka, protože na hvězdníky se jaksi zapomíná a zasloužily by si určitě větší podporu, než jakou měly dosud.

Hihi, Edo, děkuju za důvěru....Já jsem ochotná se podílet na organizování některých věcí-např. ted jak se nám s Janou povedlo přemluvit pana Blažka.....Teda, přemlouvala ho ona, já jsem jí jen napovídala s touhle myšlenkou..... :-). Nicméně k tématu. Myšlenka je to krásná, moc by mě to bavilo, ale v současné době jsou mé kapacitní možnosti už na hranicí 100%. Ráda dělám věci zodpovědně a naplno a obávám se, že v tomhle případě by to už bylo nad moje síly. A taky nevím co přesně to obnáší.....Možná by mi mohl Mirek říct víc. Nemám v tomhle směru žádné zkušenosti. Mirku, prosím, jestli máš nějaké informace třeba nějaké směrnice nebo příručky (???) z jiných svazů či organizací, prosím pošli info.....Jak to probíhá, takové řízení svazu.....Díky.

35

ja jsem jen clenem meciku,jirin,lilii a tudiz do ridicich procesu cele organizace se bohuzel clovek nedostane
chtel bych, aby mely hvezdniky vice mista v clancich, protoze zatim je to velka bida, maximalne nejaky preklad od nakyho klacka z Britanie ci Holandska...ale chtelo by to spise zkontaktovat ČZS a optat se co je všchno k tomu potreba...

36

Miroslav napsal:

ja jsem jen clenem meciku,jirin,lilii a tudiz do ridicich procesu cele organizace se bohuzel clovek nedostane
chtel bych, aby mely hvezdniky vice mista v clancich, protoze zatim je to velka bida, maximalne nejaky preklad od nakyho klacka z Britanie ci Holandska...ale chtelo by to spise zkontaktovat ČZS a optat se co je všchno k tomu potreba...

No, pokud chceme vědět, zda by to mělo vůbec smysl zakládat tuhle organizaci, musíme vědět hlavně ten začátek-tzn. jak to vlastně funguje, co je na to třeba, kolik nás to bude stát peněz a úsilí a jestli to vůbec bude sloužit tomu účelu pro který to chceme. Aneb aby jsme s tím neměli víc práce jak užitku.....

37

kopci napsal:

No, pokud chceme vědět, zda by to mělo vůbec smysl zakládat tuhle organizaci, musíme vědět hlavně ten začátek-tzn. jak to vlastně funguje, co je na to třeba, kolik nás to bude stát peněz a úsilí a jestli to vůbec bude sloužit tomu účelu pro který to chceme. Aneb aby jsme s tím neměli víc práce jak užitku.....

S organizací nevím, ale sazbu časopisu nebo prospektu bych zajistila. Dělám v předtiskové přípravě tiskovin. Ještě by to chtělo najít nějakého do hvězdníků zapáleného majitele tiskárny   an

38

NENÍ NAD TO SE ZEPTAT....

Vážená paní, k Vašemu dotazu ohledně založení specializované organizace zahrádkářů Vám zasílám opis Stanov ČZS (mimochodem, najdete jej také na www.zahradkari.cz), kde jsou v § 7 uvedeny obecné zásady vzniku základních organizací ČZS. Konkrétně je třeba dodržet tento postup:
1/ Dohodnete se s dalšími zájemci (nejméně třemi) o zahrádkářskou činnost a vytvoříte tzv. přípravný výbor o počtu alespoň tří osob. Tito jeho členové podepíší a zašlou místně příslušnému územnímu sdružení ČZS písemný návrh na ustanovení nové specializované základní organizace ČZS, k němuž přiloží seznam zájemců, kteří se hodlají do činnosti organizace zapojit. Zároveň v tomto návrhu požádáte o zaslání přihlášek za členy ČZS a legitimací pro zájemce a dále o registraci nově založené organizace.
2/ Po registraci kterou zajistí a potvrdí Vám příslušná územní rada ČZS, která je orgánem zmíněného územního sdružení, požádáte příslušnou pobočku ČSÚ o IČO. Pak se stanete plnoprávnou organizační jednotkou Českého zahrádkářského svazu s vlastní právní subjektivitou a ve své činnosti se řídíte Stanovami ČZS.
3/ V rámci řádné činnosti svoláte ustavující členskou schůzi této nově vytvořené organizace, kde si zvolíte podle stanov výbor ZO a předsedu, který za vás pak vystupuje jako váš statutární zástupce.
4/ V ostatních organizačních záležitostech, jako je např. vybírání členských příspěvků, zastoupení v územní radě atp. je třeba tato projednat osobně na této územní radě, kde Vám jistě poskytnou potřebné informace. Protože z Vašeho meilu není zřejmé ze kterého jste okresu, adresu územního sdružení Vám rádi sdělíme na požádání po sdělení tohoto údaje.
5/ Pokud jde o finanční záležitosti, pak povinností každého člena je platit členské příspěvky ve výši 1000 Kč ročně. Z této částky se Vám 40 Kč vrací pro potřebu vlastní činnosti. Jiné finanční nároku se na vás nekladou, pokud se sami mezi sebou nedohodnete na tzv. účelových příspěvcích, jejichž výši si sami dohodnete a použijete pro činnost, event. krytí nákladů vlastní organizace.
S pozdravem
JUDr. Ladislav Labuta, tajemník RR Českého zahrádkářského svazu

39

Jsi šikovná, Jíťo. Taky mě to napadlo tam napsat, protože mi psal tajemník ČZS, že mi pošle toho Zahrádkáře s článkem p. Blažka.

40

Ano, ano Jani...jsem holt holka sikovna a snaziva.... :-))

41

Jitko, 1000 Kč ročně každý člen????

42

Evča napsal:

Jitko, 1000 Kč ročně každý člen????

Pokud jde o finanční záležitosti, pak povinností každého člena je platit členské příspěvky ve výši 1000 Kč ročně.
Takze odpoved je ANO...

43

kopci napsal:

Pokud jde o finanční záležitosti, pak povinností každého člena je platit členské příspěvky ve výši 1000 Kč ročně.
Takze odpoved je ANO...

Tý jo, manžel je u rybářů, platí kolem 400 Kč ročně, u zahrádkářů platí necelé dvě stovky... 1000 Kč to je už pěkná pálka  :o

44

No je to zajímavé u spolku sukulentů teď nevím přesný název je poplatek 100kč a v tom je ročenka jinak kdo dá víc je to dobrovolné je to spolek v Plzni já myslím že ti zahrádkáři jsou trošku vyděrači když se vezme kolik dají zpět 40kč super pak se mají dobře ..jen můj názor si myslím že to jde i jinak  :cool:

45

To trochu přehnali né  :o  :o

46

Taky se mi to zdá moc,  ac

47

Tak do toho já bohužel nepůjdu....

48

Macek napsal:

Tak do toho já bohužel nepůjdu....

Je to zlo...jina tady platí zahrádkáři,včelaři ajiní v průměru 500 za rok 1000 je dost nadsazené :cool:  :cool:

49

To je moc,já v ZKO (kynologie) platila 350,- ročně.... :rolleyes:

50

plati se od 120-250 za rok..

51

Tak jak to? Třeba se ta 1000 platí jen při zakládání.

52

karelex napsal:

Tak jak to? Třeba se ta 1000 platí jen při zakládání.

asi ne když nahoře pišou že vrací 40,-kč vrací na vlastní činost organizace :cool:

53

proi zakladani to nevim..ale jako clen v organizaci se plati tech 120-250kč..

54

To už by šlo, a kde teda vzali tu tisícovku? Byla jsem leta členem svazu chovatelů a tam to bylo podobný taky z příspěvků šlo 40 kč na ZO.

55

karelex napsal:

To už by šlo, a kde teda vzali tu tisícovku? Byla jsem leta členem svazu chovatelů a tam to bylo podobný taky z příspěvků šlo 40 kč na ZO.

Taťka byl u včelařů a platil 250,- an  :cool:

56 Naposledy upravil: kopci (16-03-2010 20:13:50)

JAK JSEM NAKOUPILA, TAK PRODÁVÁM.... :-)
Pokud si přečtete pozorně bod č. 5 je tu:

5/ Pokud jde o finanční záležitosti, pak povinností každého člena je platit členské příspěvky ve výši 1000 Kč ročně. Z této částky se Vám 40 Kč vrací pro potřebu vlastní činnosti.

Tzn. ne při zakládání, ale každoročně....a je to povinnost každého člena.

Proč to tak je, nevím, ale určitě by to zodpověděl JUDr. Labuta,  tajemník RR Českého zahrádkářského svazu, který mě tohle info poslal.....

57

Asi využívají situace dnešního trhu.Pojistku starou několik let budeš platit 300,- ale když si založíš novou,zaplatíš nejmíň 750,- (případ mého přítele).......Chceš něco mít,tak zaplať.....

58

a nebo to nedělat pod SZ ale samostatně jako jiné organizace schválit si svoje příspěvky á-100kč rok to se schvaluje na výroční schůzy...a necpat pantátům nahoru ročně 960kč a sami jen 40kč jde to jinde tak proč ne tady ? nemám zase takové vědomosti ale jen co si pamatuji

59

to je divny...nak to nechapu, anebo to ctu uz kdyz se mi chce spat :-) sem clenem ve 3organizacich a nikde neplatim vic jak tech 250...