Téma: Barbados
Nenašla jsem ji, tak zakládám nové téma. Koupila jsem ji loni na podzim u Chládka. Je krásná....jak jinak....dost temně červená...kontrast s tou světlou...paráda
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Barbados
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nenašla jsem ji, tak zakládám nové téma. Koupila jsem ji loni na podzim u Chládka. Je krásná....jak jinak....dost temně červená...kontrast s tou světlou...paráda
Jork, je nádherná sama o sobě. A s tou phalou - není co dodat!!!
Měla jsem za to, že u Chládka dělají jen řezané kytice. Nikde jsem tam amky ani nenašla... Fakt se povedla!
Taky se mi líbí, ten kontrast barev je krásný . Tak ji opatruj myslím, že ji tu nikdo ještě neměl.
Nikdy nemívájí velké množství cibulí. Před vánoci mívají maximálně do pětí druhů, které nejsou v květináči. Musí to člověk vychytat Více mívají v květináči, ke kterým se chovají podobně jako v márketech...
Jojo, člověk se s nimi nerad loučí, když odkvétají. Ta phala je taky pěkná, ty vydrží kvést hodně dlouho. Taky jich "pár" mám. Tu amku měl Chládek v nabídce nebo jste u něj byla osobně? Už ji mám napsanou, že ji taky "nutně potřebuju".
LOni na podzim jsem na ni narazila u nich v obchodě na Veleslávíně.
Tato amka mi dělá radost. Má mimi , vyrašil už 20cm list
To je fakt čipera !
Taky se mi líbí . Tuto jsem neměla ani dřív.
U krčku cibule mi listy začaly mít tohle spálově červené zabarvení. Dokonce i přesto, že stvol vlastně odešel sám. Ten jsem jej jen vyvyklala a vytáhla. Dnes jsem to začala zkoumat a přišla jsem na to, že zbyteček stvolu tam asi zůstal a začal mokvat. Nožem jsem to trochu preparovala a pak všude kam jsem se dostala, tak jsem nasypala skořici. "Hyn sa ukáže."
Nechtělo se mi cibuli vyndavat z květináče.
Takhle dlouhý listí jsem snad ještě u žádného amarylisu neměla.
To teda jsou dlouháni!!
Ilonko, ta se ti moc povedla! Je nádherná! A jaké má již druhé poupě - ta se fakt činí! Máš moc pěkné zákoutí i s omladinou. Bude ti dělat potěšení i na svátky.
Moc pěkný květ a to zákoutí jak vosička krásně ohodnotila je skutečně povedené.
Děvčata, tak to zákoutí mě vůbec nenapadlo, nijak jsem o tom nepřemýšlela vzala jsem foťák cvak a bylo to, jenom jsem vytáhla žaluzii, aby bylo co nejvíc přirozeného světla. Květy má opravdu krásné moc se mi líbí.
Nádherná
Ilonko, kvetou Ti fakt nádherně. Barbados patří mezi mé oblíbence.
V Eurobulbu se mi konečně povedlo objednat opravdové Papilio, už je to jasný, čekám až budu se vypn
Ilonko, nádhera! Užívej si tu krásu v poklidu.
Jork, taky mám Papilio od Eurobulb. Tam jsem jej konečně sehnala. Loni už mi kvetlo. Letos zatím převádí "zelený kabát"=listy.
Mně dnes rozkvetla Jewel, ale květy má zatím jednoduché. Uvidíme, jestli se časem předvede tak, jak správně má být.
Jork, tak to už se moc těším na fotečku a jsem ráda, že to konečně vyšlo, mám asi tři, ale nikdy nekvetly, takže nevím jestli to vúbec papilko je
Krásný.
Květy s bílým středem se mi moc líbí! Jen co na něj někde narazím, musí být můj!
Ilonko, kvete nádherně, máš pěkný vánoční dárek
Letos nikomu nekvetl? Já jej získala přes jednu hodnou duši na fb ze Spomyšle z výprodeje. Otevřel sice jen první dva květy, ale snad to nevadí...
Ach jo, další kráska na kterou není místo. Je nádherná.
Koukám, že jsem na tuhle zapomněla. Mám ji taky a kvetla ještě v únoru, ale nezakořenila , zatím je nejistý jestli se udrží, ale kvetla pěkně. Mám ji koupenou u Nej. zahradníka.
Barbados je nádherný, kvetl mi po koupi loni a od té doby nic, snad mu prospěje letnění a pak se ukáže
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Barbados