Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-5
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Taky krásná a ve skupince ji obohatí. Taky jsem kdysi podobnou měla.
Pěkná, připomíná mi jednu mojí neznámou kolibří.
Také mi pořád nějakou připomíná, ale nemůžu přijít na to jakou, ale kolibří není má stvol dosti dlouhý tento třetí měří 59cm.
Tak mám taky jednu neznámou . Mám ji od Evči je to maličky květ o průměru 9 cm ale líbí se mi.
Tak kdyby snad někdo tušil o co by mohlo jít??????
A tohle mi vykvetlo místo koupené Minervy. O co by to mohlo jít nevím ??? Poradí mi někdo??
Co takhle abecedně hned vedle Minervy MILADY...třeba se ve skladu přehmátli
Máš pravdu barva je podobná,ale takových je víc na příklad i tato https://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cas … prise-.jpg
CHtěli by to vědět, co měli podobného v nabídce, ale já si bohužel stáhla jen ty fotky co jsem si taky ještě objednala. Tato záměna není jediná . ještě mi vykvetla místo Orange-souvereign Lady Jane tu jsem si ale objednala taky tak mám dvě.
Uvidím co se ukáže u dalších cibulí objednaných u stejné firmy. Jinak ale byly zdravé a u všech se ukazují i listy ...jen teda těch záměn třeba jsem měla jen víc smůly.
Mě vykvetla neznámá pod obchodním názvem Hot Pink řekla bych snad i stejná. Když jsem si porovnávala to co mi vykvetlo od prodejce Flora Magica a pak se dívala na nabídku Hadeco, tak mám podezření, že Hadeco je zdroj rostlin FM.
V Hadecu mají jednu růžovou , která je nápadně podobná té mojí.
Tohle určování mi moc osobně tedy nejde...
Téda, obě jsou pěkné, ale ta sytě růžová je úžasná. Vůbec by mo nevadilo, že mi místo Minervy vykvetla tahle kráska. Ale co je zač, to tedy netuším. Já Minervu mám, byla to taky záměna, ale já si objednávala Papilko. Karen, odkud jsi objednávala?
Nyní jsou již skoro uplně vyprodaní
https://www.nejlevnejsizahradnik.cz/Ama … _101_2.htm
brala jsem tam poprve, se zdravotním stavem jsem byla uplně spokojená a navíc se mi líbí právě to, že si cibule sami pěstují .aspoň to píší a tím pádem jsou přispůsobené našemu klimatu. Jen ze 3 co mi zatim kvetly byly 2 záměny.
Prvně, co se účastním společných nákupů z Holandska, se mi stalo, že došlo k záměně cibulek. Měla jsem objednanou Charismu. Už když se poupě začalo otvírat, zdála se mi jiná. No a vyklubala se z ní takováto kráska. Sytost barev (žlutozelenkavá) se mi foťákem nepodařilo zachytit. Stvol je vysoký 55 cm (druhý bude ještě vyšší) a květ má v průměru 16 cm.
Jani je kouzelná, super ať ti dlouho kvete a dělá radost.
Je moc pěkná
Páni, je moc krásná. Tahle záměna by mě ani nemrzela.
moc moc krásná
U této krasavice mám na štítku Aphrodite. Při otvírání poupěte jsem se radovala, že to bude ona. Když se květ plně otevřel, připomíná mi spíš Giant Amadeus, co již kvetl...
Já to vidím taky tak!!
Tak máš druhou stejnou, ale je moc pěkná, takže to tolik nebolí
Ten neonek nevím, nevím, pokud fotka strašně moc nezkresluje, tak by měl být růžovější. Ale Amadeus proč ne, vypadá jako on. Škoda, že ho máš 2x, ale zase je krásný.
U mě jdou na květ zatím 4 cibulky, z toho 2 nové, tak jsem zvědavá, co z toho bude... Měla by to být Daphne a Magical touch, doufám, že se trefili aspoň s jednou z nich.
O neonku tady nic nepíše, asi jsi se přepsala??????
Mě to přijde, že by to Aphrodite měla být. Co na to Pavel.
Šmarjá no jo... to je tak když sem píšu v práci, kde na mě mluví kolegyně, řve rádio, zvoní telefon a laboranti si z kanceláře dělají průchoďák. Omlouvám se.
Anor, vůbec nic se nestalo! Alespoň jste mi připomněla dobu zaměstnání! Taky děkuju za projevený zájem a názor.
Všem - Ta červená fakt vypadá na Hercules. A jsem ráda, že Aphrodite je ona! Má ten červený okrajíček, je plnokvětá, jen ta barva se mi zdála dosti sytá. Možná to je tím, jak je dobře "vykrmená". Uvidíme, jak se vybarví další květy a jak pokvete příští roky. Děkuji moc za vaše názory.
A je moc pěkná, Vosičko, i když je neznámá.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-5