Re: Přihnojování, substrát
Chci se s vámi podělit o pro mne novou zkušenost pokut jde o přihnojování. Po celou dobu co tyto krásné rostliny pěstuji jsem používala na přihnojení výhradně jen Cererit. Letos na jaře mi manžel přinesl omylem místo stimulátoru růstu (na podpučí a kořínky při sázení nových cibulek) toto tekuté hnojivo . Prodavačka mu jej dala s ujištěním že je to po samé taky na zakořenění.
Mně teda bylo jasný že to tak není, ale říkala jsem si že to vyzkouším a od začátku letnění jsem jej používala.
Před nějakou dobou jsem začala mít pochybnost jestli jsem neudělala chybu, pořád se mi zdálo, že letos mi jaksi ty amarylky od května co jsem je dala ven nijak moc neprospívají. Ale před 2 -3 týdny mě napadlo kouknout se na fotku loňských rostlin ze stejné doby a to jsem si teprve uvědomila že tomu tak skutečně je. Prostě jim letos jaksi nerostou nové listy, ale proč tomu tak je??
Přikládám pro srovnání loňskou a letošní fotku
Po tomto zjištění jsem okamžitě to tekuté hnojivo vyměnila zase za Cererit. Nyní je to tak 2-3-týdny co jsem se k Cereritu vrátila. No a dneska jsem si všimla že u některých těch silnějších amarylek začínají vyrážet ve střevu mezi zbytky starých listů nové. Tak jsem je prohlížela podrobněji a prsty roztáhla ty staré, listy abych měla jistotu že skutečně tam ty nové listy začínají růst a kolik jich tam vyráží. No a právě v tomto okamžiku jsem narazila na poupě. Bez toho rozhrnování bych si toho poupěte ještě ani nevšimla. Jde o Exotic star. loni kupovaná nová cibule. v listopadu. Od prosince, kdy začala kvést kvetlá až do února. Tak jsem moc zvědavá jak moc pokvete. Posledně měla 3 květní stvoly.