Re: Amarylis-skupinka 3
Krásná!! Tobě toho stále tolik kvete!
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Amarylis-skupinka 3
Stránky Předchozí 1 … 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Krásná!! Tobě toho stále tolik kvete!
Jani, moc krásná skupinka, radost pohledět
No to je již pořádná kytice!!
Stále ti krásně kvetou, u mě se chystá jedna a to bude asi na dlouhou dobu poslední
To je teda úroda, a to jsi skoro před měsícem psala, že se pomalu blíží konec.
Moc nádherně ti kvetou. Já již jen obhlížím jak jim rostou listy, ale i z těch mám radost.
Moc pěkná skupinka je radost se dívat na krásné květy .
Také se těším za pár dnů mi na balkoně vykvete Evergreenek a k mé velké radosti pokvetou oba současně ( jeden můj a druhý od Vosičky) už se nemohu dočkat každý den je chodím prohlížet a těšit se o kolik narostly
Zdravím, konečně jsem se dostala k vložení těch pár fotek, co letos mám. Byla to bída... A pořád je. Cibulkám po letošních pokusech se zimováním sice narostly listy, ale hrozně se změnšily. V květináčích se úplně viklaly a mám pocit, že snad i přišly o většinu kořenů, i když jsem zalévala velmi opatrně. Teď už v květináčích zase drží, ale skoro neberou vláhu. Zalévám tak jednou za týden, možná i míň a substrát je pořád mokrý. A to je mám na zaskleném balkoně otočeném na západ. Aspoň už se dál nezmenšují a některým začaly růst druhé listy...
Tak aspoň slíbené fotky.
Krásná skupinka. Já lestos ani žádnou nevytvořila.
Pěkná skupinka moc se povedla
Anor, máš pravdu, že si každý musíme vyzkoušet, co bude v našich podmínkách (bytech) cibulkám vyhovovat a toho se držet. Nedá se striktně řídit jedním pravidlem...
Dnes dám jednu společnou. Jsou to další cibulky z výprodeje ze Spomyšli, kvetou už skoro všechny, že se na okno pomalu nevejdou... Tak se pokochejte taky...
Tak to je nádhera, krásně kvetou všechny, moc se mi líbí Gervase, ale ostatní jsou také pěkné a kvetou ti opět dlouho snad od jara máš pořád něco v květu
Ilonko díky! Postupně kvetou snad od začátku prosince. Toto jsou náhodně koupené přes jednu paní z facebooku. Dala jsem jí na výběr "volnou ruku". Poslala mi 12 amarylek, 3 barvy begonií a 3 lilie. Vybrala cibule pěkné zdravé. Jen odrůdy často nesouhlasí, což mi ale vůbec nevadí. Z těch 12ti na květ nejdou jen dvě. Ještě z mých starších pokvetou 2.
Jenže ty, co mám delší čas, tak jich hodně prodělává pohromu v podobě spály. Loni jsem nechala všechny pohromadě a letos některé ani nevyhnaly listy. Pečlivě jsem proto prohlížela, které letos dám na balkon na letnění. Která byla jen trochu podezřelá, prošla očistou a již jsou všechny v bedně ve foliovníku... Je mi z toho "do bréče"... (Omlouvám se! Vím, že na nemoci je jiná sekce.)
Dobrý den, můžete mi nekdo poradit proč má někdy hvězdník malý ba až trpasličí stvol, když jindy kvete s přiměřeně dlouhým? Letos se mi podařilo u dvou. Bohužel neumím vložit obrázek.
Děkuji.
Lustil
Vosičko, tak to je nadělení. Snad to cibulky rozchodí, budu držet palce. Skupinku máš nádhernou, tak aspoň nějaká radost.
Lustil: Kdo ví. Záleží nejspíš na síle cibulky, jak přezimovala, v jakém stavu má kořeny, kolik má světla, jak teplo je v místnosti... A někdy si potvůrky prostě dělají, co chtějí a my se můžem stavět na hlavu. Já letos měla na odrůdě DQ stvol dlouhý snad metr, možná víc a nahoře dva obří květy. Asi si dokážeš představit tu stabilitu... A to mi nepřezimovaly zrovna nejlíp.
Mám podobnou zkušenost pokut jde o délku stvolu. Fotky vkládáme přez http://img.janforman.com/.
Paráda
Jééé, bledá závist. Moje příšerky se konečně chytly, drží v zemi jak přibité a rostou listy! Ještě nad Apple Blossom visí otazník, ale už jednou se zvedla z hrobu a to byla v mnohem horším stavu, tak věřím, že to dá.
U vosičky to kvete stále stejně nádherně. Jak to jenom dělá???
Krásná skupinka a určitě se nedá říct, že by byla malá. U mne kvetlo najednou zatím jen maximálně 2 cibule.
Moc pěkná skupinka, u mě to také není s kvetením nijak slavné kvetou po jednom, žádnou skupinku to neudělá
Radost pohledět!!
Krásná skupinka Vosičko, gratuluji.
Z nedostatku času dám alespoň skupinku: nahoře Balentino, dole Lemon Star, Elvas, za ním Gervase a vpravo neznámá...
Mějte se všichni prima!
Stránky Předchozí 1 … 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Amarylis-skupinka 3