Re: kříženeček
Teda roste pěkně.V úterý už budeme všeci čekat na foto.Je nádherný.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » kříženeček
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Teda roste pěkně.V úterý už budeme všeci čekat na foto.Je nádherný.
TEda komule to je ale napnelismus jak by řekl pan Werich Tak kdy to už bude to je jak k porodu
Tak co Komule - Evi, nebyla by už fotka? Jana
Aby Komule nebyla sama v očekávání jaký bude její kříženeček, pravě se rozvíjí jeden můj, který jsem opylil v roce 2007 tj. 3 roky.
Matka je Clown a otec neznámý červený. Zvláštní je, že květ bude pravděpodobně červený po otci a ke Clownu má daleko. Mám ještě jednu rostlinku ze stejných semínek a má úplně jiné listy. Tento na fotografii je má celé světlé a druhý zatím letos nekvetoucí má listy nad cibulí červené.
Ať je po tatínkovi nebo po mamince je to moc pěkný děťátko gratuluju
Edo, ta barva je docela zajímavá, může to být moc pěkný kříženec A to krásné modré pozadí je k tomu jak třešnička na dortu
To je paráda takto čakať čo sa z toho "vykľube". Gratulujem Edo, super.
edo, ty nas zas napinas, budes nas mit na svedomi! jsme napjati az hrůza
Děkuji za gratulace, jsem napnut jak to dopadne. Škoda, že nekvete jeho sourozenec, který má jiné listy, bylo by to zajímavé.
Tady nás pořád někdo něčím napíná ...Ať se daří...
Edo, jsem zvědavá co z toho vyleze.
Zítra máš svátek tak vše nejlepší....
nejprve gratulace Edovi. že se nám ale ta naše děťátka sešla, co ?!
vážení přátelé ANO! dneska vykvetl, takže se za moment s vámi podělím. Edo, je to velmi zajímavé, ale já dopadla úplně stejně. dělala jsem si díky těm proužkům velké naděje, že to bude celá maminka, ale skutečnost je úplně jiná. je to fakt velmi zajímavé...
takže zde je pohled z dnešního rána. já tedy nemám výtvarné nadání jako Eda, takže pozadí je in natura - stále kolem 20 cm sněhové pokrývky...
tak a teď jsem to forum totálně zahltila, než jsem ty fotky nahrála, 4x se mně to kouslo...
teda, on je plny! to je parada! pekne jsi to zatopila holandanum!!!!
no Mirku, koukala jsem na to jak blázen už ráno. upřímně - byla jsem trochu zklamaná, čekala jsem spíš silnější klony po Exotic Star, ale jak vidno - přání nestačí...
nicmene plnych odrud moc neni.. takze si myslim, ze se Ti stejne povedla, ackoliv nejsi plne spokojena, ale je to slusny a kord na zacatku!
Komule, blahopřeji ti k vypěstování krásného kříženečka. Proužky má po matce, double a bílá hvězdice po otci.
Super miminko....gratuluji
Komule, opravdu krásný kříženec, gratuluji
Teda Komule je parádní jak říkám je uplně jedno po kom je. gratuluju
Moc pěkný, máme si z čeho brát mustr jsi kouzelnice opylila jsi to na jedničku
A co nám asi vyčaruje Eda? to se brzy taky dovíme
Nu, tak je to na světě. Květ může vypadat ještě trochu jinak při druhém kvetení, až rostlina ještě více zesílí - je to poměrně běžné u orchidejí a afrických fialek, novošlechtění se hodnotí až při druhém a dalším kvetení. Jinak je hezké vidět, jak se namixovaly znaky obou rodičů. To bude bohužel i případ tzv. "čistých" semínek, která tu vznikají po samoopylení - taky z nich velmi pravděpodobně vyroste "mix", i když mi to nevěříte :cool: . Výjimka bude asi bílá barva, protože ta je recesivní a tak tam nemá co vypadnout.
Ale na druhou stranu je vidět, že se dá ke kvetoucímu hvězdníku dopracovat poměrně rychle. Lepší hnojení a způsoby pěstování blížící se optimu dělají své.
T.
Připojuji se ke gratulaci. Je to nádhera nádherná.Tiše závidím.Lenka
NÁDHERA. Koukala jsem na obrázky obou rodičů a fakt jsou v tom poznat Je to tak nějak 50 na 50. Také moc gratuluji!
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » kříženeček