Téma: Cibulky amarilek od firmy www.cibulky .cz
Dneska mi přišly poštou dvě objednané cibule od této firmy. Objednávku jsem odesílala v sobotu, ještě ten den mi oznámili,že ji převzali.V neděli oznámili ,že balíček budou odesílat v pondělí a dne ráno po 8 hod jsem již zásilku rozbalovala. Rychlost s jakou moji objednávku vyřídili mě překvapila a musím říct ,že mile. Rychlejší to už být ani nemohlo :lol:
Psala jsem si o cibule Hippeastrum a Passadena. jedna byla zabalená originál i s obrázkem do síťovaného sáčku ,druhá jen v papírovém sáčku s rukou psanám názvem.Tohle je můj první pokus s nákupem poštou ,proto nedovedu dobře posoudit jestli jsou v dobrém stavu. Věřím ,že mi tady někdo poradí, jestli je mám namořit nebo ne. Mám doma Fundazol 50 WP v kterém jsem původně mořila česnek, ale na obalu je psáno ,že je vhodný i na pokojové cibule kytek.
Obě cibule jsou velké jedna má obvod 30 a druhá 28 cm. V proměru je to 10 a 9 cm .Obě jsou bělavé se zelenkavým nádechem,ale obě jsou na pohmat trochu pružné .Kořínky jsou sice otočené dolů ,ale u jedné zcela uschlé ,jen asi 1 cm částečně vyschlých zbytků bílých dužnatých kořínků tam ještě zůstalo.
Druhá má bílé dužnaté kořínky dlouhé asi 5-6 cm, uplně uschlé a polámané jsem ostříhala.
Důvod proč uvažuji o moření je ranka, kterou nejspíš způsobili nějakou lopatkou při vyndávání ze země.Je zaschká,ale hnědavá a trochu prohloubená.
V návodu píší, že před sázením máme cibule na několik hodin namočit do vody pokojové teploty, je to tak správné a mám je potopit celé nebo jen konec s kořínky?
Poradíte mi.? Já zatím ještě neviděla nikdy takto delší dobu cibule amarilek vytažené ze země.,jen ty svoje při přesazování a ty byly vždy tvrdé na hmat proto se mi tyhle možná zdají jako moc zavadlé.Myslím, že nemají žádnou tu červenou spálu, ani žádného červa se mi nezdá že by měli. Poradte mi prosím co dál! Moc děkuji. A ještě mě zajímá, jestli si někdo další objednával něco od stejné firmy a jak byl spokojený. Děkuji. Karen