1

Téma: Kdy sadit amarylis?

Pravě jsem obdržel poštou tři cibule amarylisu. Nevím, jestli je zasadit do hlíny již teď,
anebo je nechat jen tak a vložit do hlíny až na jaře. Neuschnou kořeny, když budou
jen zabalené do novin?

2

Re: Kdy sadit amarylis?

Ahoj Garry, já jsem takto koupené cibule amarylisů hned zasadila. Byly totiž dost naschlé a do jara by nevydržely:) Akorát to není potřeba moc přehánět se zalíváním:)

3

zalezi kdy chcete aby vam taky kvetly...

4

Také sázím hvězdníky ihned. Snažím se hlavně zachránit kořínky, které ještě na cibuli zůstaly. V hlíně lépe přežijí, neusychají tolik, zůstanou bílé a zdravé.  Jak píše Eva, pozor na zalévání.  Dokud rostlina neroste, nemá žádné listy ani svol musí se zalévat opravdu minimálně, jinak hrozí zahnívání.  V době vegetačního klidu v chladné místnosti stačí jednou za měsíc. V teplé místnosti stačí přibližně jednou za 7 až10 dní. ab

eda

5

tak za chvili budu muset vysadit Lemon Lime, velmi brzy po zatahnuti listu se ukazalo poupe, tak snad pokvete az bude venku chumelit..

6

http://sklad.obrazku.cz/t233871_amarylky002.jpg Ja mám tiež posadené a čakajú na jar:) ab Som rada ,že sa mi podaril dať obrázok-ved viete ,čo ma to sálo s Am. ,ktorý sa zmenšoval zdraví vás milka;);)

7

Ahoj Milko, pěkně se ti povedlo vložit fotku, mně se moc líbí jak je tam máš vyskládané vedle sebe. Už jsem tu fotku jednou obdivovala.Z maličkých cibulek od tebe jich roste 8 -ty už mají 1-2lístky dlouhé tak 15 cm,ale dalších 7 jich ještě nevyrazilo.Nevypadají ,že by jim něco bylo,na pohmat jsou cibulečky tuhé. Ty dvě koupené jsou zatím zasazené krátkou dobu. Psala jsem si s majitelkou firmy Cibulky .cz a říkala mě ,že loni zkoušela ty cibule a že to někdy trvá i víc jak měsíc nežli se probudí. Tak není kam spěchat.Trošku vody dešťové jim dopřeji 1x za měsíc. Ahoj Karen ab

8 Naposledy upravil: milka 60 (17-11-2009 21:24:54)

Ahoj Karen,myslím ,že tie malé sa prebudia a budú ok.Tie nové už pestuješ na kvet?,lebo ak ešte nechceš ,aby ti už  kvitli máš čas a cibulky tiež,ale keby som mala nové ,robila by som všetko ,aby som uvidela ich kvet-držím palce . Moje zatial oddychujú v chlade a v tme.milka

9

Zasadila jsem je na květ, držím se zdejších rad :lol:, dneska jedna z nich již vykoukla  je to teprve 8 den od zasazení. To jsem teda koukala.Pořád nemám foťák. :rolleyes:

10

tak zitra uz Lemon Lime i Evergreen musim zasadit, je videt, ze zelenou si hyckam a rostliny toho skoro zneuzivaji, Evergreen aniz by byl zasazen tak nahle zrychlil vyvin poupat a jeden stvol uz ční ze sacku asi 15cm! tak zitra pujdou !

11

Já přesazuji a přemísťuji rostliny do tepla, hned jakmile začnou poupata vykukovat. 15cm se mě zdá trochu hodně. Letos mě u jedné koupené cibule začalo zasychat poupě, ale snad to dobře dopadne. Je zajímavé, že jsou potíže vždy u nově koupených cibulek. Těžko se pak odhaduje, jestli takovou cibuli zalévat častěji nebo naopak.  ab

eda

12

ano, Lemon Lime uz mam od lonska a to poupe drzi a netahne...i tak ho spolecne s Evergreenem zasadim, ktere je nove a vzalo to hodne zhurta...