211

Re: Nemocnice

Marcelka-to už má nové šupky ona bola úplne holá- myslíš, že ošúpať ?

212

Milko,mě připadá ještě hodně shnilá  ac .Kořínky super,ale to nahnilé..... :lol:  Ještě počkej,co poradí jiní....

213

Také bych jí ještě očistil, aby se nemoc nešířila dále.  Kořínky jsou pěkné, probouzí se k světu.

eda

214

první úmrtní list ta celá červená šla do háje  ac

215

A kruci  :lol:

216

CHudáčku ac  ac

217

Radku, tobě se lepí smůla na paty. Bude lepší, uvidíš.

eda

218

To byla Edo ta jak jsme tenkrát hádaly a jedna byla Ferrari (což je taky dost marod ) a tato červená já ji dal v květináči pod tu petku a pak jsem za dva dni zvedl tu petku a takovej puch a byla celá hnědá a plesnivá tak šla

219

To bylo rychlý, za dva dni konec, to jsem ještě neviděl. Co dělá Ferrari? Povyrostl alespoň trochu?

eda

220

Taky jsem dneska vystavovala úmrtní listy, hned tři  ac  Všechno to byly malé cibulky co jsem dostala, byly bez kořínků a totálně jim uhnilo podpůčí  ac  A to jsem je zalila jen jednou, trošku  ac  Jedna z nich byla Green goddes, ta mě mrzí nejvíc  ac

221

Edo Ferrari je napůl mrtvé no to jsou ty koupené a zalívané vrchem v obchodě ale hned jsem z něj sundal tu petku u něj to nebylo tak hrozně ale tato byla mooc

222

Jakou používate hlínu? Měla by být bez hnojiva a nejlépe strilizovaná. Zaliji párkrát Previcurem a cibulky hnilobu nedostanou a plíseň také neznají. Muj Double Record je stále pod flaškou už druhý měsíc a vypadá docela pěkně.

eda

223

Já mám pod petkou dvě-Intokazi a Picotee a jsou v pohodě..... an

224

Macku jakou používáš hlínu na záchranu cibulek?

eda

225 Naposledy upravil: Macek (26-03-2010 19:05:06)

No radši se neptej...normální pokojovku s perlitem a kropím je roztokem Previcuru,stimulátoru a lignohumátu......

226

já mám taky normec pokojovou prohnanou star.mikrovlnkou a napřed vykoupu v previcuru a pak zasadím a pokropím prev.

227

Pokojovka má ze všech substrátů kromě (řízkovacího a výsevního) hnojiva nejméně. Previcur také střídám se Stimulaxem. Lignohumát jsem při záchraně nepoužíval ale možná ho v budoucnu také vyzkouším. Hnojivo to není, ale přípravek podporující příjem živin. Nedostatek hnojiva podporuje růst kořenů. Jak se rostlinky v chudém substrátu chytnou a začnou růst, mělo by se začít hned přidávat hnojivo. Třeba se mnou nebudete ve všem souhlasit.

eda

228 Naposledy upravil: Macek (26-03-2010 20:21:24)

Edo,necháme si poradit-od toho Tě tu máme  an  an  an
PS: A JSME ZA TO RÁDI !!!!!!

229 Naposledy upravil: Radek (26-03-2010 20:06:13)

jo jo asi tak edo od toho jsi tady   an  ab  :cool:

230 Naposledy upravil: Jenny (27-03-2010 03:27:44)

Radku tak jsem na tom podobně...odchází mi Mambo...a další dvě to mají taky nahnuté.Všechny tři byly koupené v květináči, přestože jsem je okamžitě přesadila a očistila, nepomohlo.
Mambo má už semeník...takže co teď...obětovat ho a radši cibuli vytáhnout a znovu se pokusit o záchranu?
Poraďte.....

Jinak, jak už to tady taky někdo psal......je to 14 dní, co jsem byla v Hornbachu...a slečna brala hadicí a šmahem vše..... amarylisky tam teda neměli, ale ta voda v srdíčkách orchideí, fialky polité vrchem......musela jsem pryč, jinak by mě kleplo.

231

Ještě jeden dotaz, co dáváte pod PET, miminka?

232

marody, já také hned ty kupované přesazoval ale v tomto byla voda už vevnitř nedalo se nic dělat

233

Kupovala jsem v květinářství amar. v květináči byla promáčená když jsem to prodavačce řekla že pak zahnívá cibule tak se osopila co bychom za 62,-kč ještě nechtěli ab  ab samo byla chycená ac  ac

234

Jenny přesadit můžeš klidně se semeníkem, ,květem, nebo co tam zrovna máš. to není důvod odřezávat. Jinak může dojít ve vodě. Ale měla jsem zrající semeník na ořezané cibuli pro hnilobu.Při asi tak polovičním semeníku se mi rostlina nezdála, vyndala jsem jí a na půlce podpučí byly velké nové kořeny a na druhé půlce pokračovala dál hniloba, tak celou rostlinu jsem vyčistila, i pár nových kořínků už zase přišlo pryč ac  ale něco zůstalo, pak ošetřila jako pokaždý, nechala několik hodin osušit a znovu zasadila. Nevím jestli z amarylky něco bude, ale stále to žuje, ze 3 semeníků dozrávají dva .Nebylo to nic vzácnýho, beru to tak ,že se na nich učím co vše jde udělat.
Pod petkou mám rozřezanou cibuli - to je vetší část akoro 1/4 ,jinak drobné řízky jsem nastrkala do truhlíku a překryla igelitem.

235

Tento rok je veeeelmi úbohý , veľa nám odchádzajú :lol:  :lol:

236

Tak dopadlo Ferrari radši jsem fotil z té lepší strany http://sklad.obrazku.cz/t349734_Ferrari27.3..JPG  ac  ac

237

Radku já jsem na tom stejně s Elvasem ac  ac víc než půlka šla do koše ac  ac

238

Karen díky.

Jinak hlasím, že ta "starodávná" vínová vykvetla...takže pyluju  ad  , tak mi drže pěstičky.

239

Jasná zpráva-držíme,držíme  ad
A fotečky budou,budou  an

240

Budou  ab , dnes byla holka focena poprve.