241 Naposledy upravil: janka (30-03-2010 08:19:49)

Re: Nemocnice

http://sklad.obrazku.cz/t352281_Elvaspol.30.3.10.JPGtakhle vypadá Elvas od Lukonu dnes ráno po 12h.koupáníhttp://sklad.obrazku.cz/t352282_Elvasdet.230.3.10.JPG ac  ac  ac

242

Edo prosimtě když dáváš nemocnou cibuli do PERLITU jak často ji zaléváš a přidáváš do zálivky ještě něco?

243

Jani, já perlit nepoužívám, sázím je do řízkovacího substrátu. Zalévám je jednou týdně a střídavě dávám Previcur a Stimulax 2.
35ml vody 2 kapky Previcuru
35ml vody a 21 kapek Stimulaxu.  Zalévám vrchem a umístím do místnosti, nesmí na slunce. Světlo zatím mít nemusí.

eda

244

Díky za radu ten Elvas co je vyfoceny nahoře mi dává zabrat ale je mi líto ho už vyhodit ještě mu dám šanci vyhnal kořínek tak to snad zvládne ac  ac
už se to zase seká

245

U mne dopadla uplně stejně jako ta tvoje  Double Roma mám na Rajčeti ve fotkách co jsem s ní podnikla. Ani jsem se nepokoušela ji sázet ale šla jsem přímo na postup o záchranu druhu. Teda pokus o vypěstování nové cibulky. Zdá se že snad budu úspěšná - pouští kořínky.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/31e_Amar … e_Roma.jpg

246

Snad to zvládne ,z tohoLukonu Glads se vůbec neozvali tak budu ráda když ho zachráním :cool:  :cool:

247

TO jak píšeš vypěstovat cibulku to je pro mě vyšší dívčí skusím to zatím takhle a uvidím :/  :lol:  :lol:

248

Než zasadím nové am. v čem je preventivně máčíte? :cool:  :cool:

249

Jani,já už všechny nově příchozí máčím v Dithane v teplejším roztoku

250

Díky já je taky vykoupala i když vypadaly dobře an

251

Tak takovéhle cibule bych já vůbec neléčíl,ihned bych je poslal zpět a nebo bych si radši kopil nové ad

252

Robe to je kdo z koho cibule nebo já  ag a někdy spála vyleze později aspoň z mé skušenosti :cool:

253

janka: mně spála vylezla,jen když jsem ji přelil,pak stačilo ji třeba 14 až měsíc nezalévat,nebo jen občas a spála zmizela an
já cibule vůbec neléčim...za 1. na to nemám nervy se koukat jak mi cibule umírá a za 2. ani nemám žadné přípravky na léčení spály nebo hniloby ad  :cool:

254

Já to taky dřív likvidovala  tady jsem se poučila co všechno jde udělat pro záchranu an nakoupila previcur a dithane an a skouším zatim mimo jedné jsem nic nevyhodila

255

Já jsem taky vyhodil zatím jen jednu,ale to byla moje chyba,viděl jsem krásnej květ a kvalita cibulky šla stranou :mad:
Když jsem ji vysypal ,tak byla zespodu plná žížalek,které si pochtnávaly na podpůčí a taky byla samo bez kořenů ac
Teď už si všdycky cibulku vysypu z květináče, abych věděl jestli vůbec má kořeny an  ab  :cool:

256

Janka ještě jsi tu!? Aspoň někdo, já nežli jsem se seka dostala už tu nikdo nebyl ani včera a dneska je to to samé  ac

257

Edo prosím tě, potřebovala bych si ujasnit jednu věc. Když jsem četla tvůj článek o cibuli po napadení mouchou jak jsi ji zachraňoval, myslela jsem si, že průběh růstu nové mladé cibulky probíhá  na stejném principu, jako když cibule, která nepustí kořeny vyžene stvol  a kvete. Víš myslela jsem si , že ten řízek z poškozené cibule vytvoří mládě  z uložených zásob ,ta pak vytvoří vlastní kořínky a ty teprve zakoření.Zbytek původní cibule pak odumře docela.
Mám několik maličkých řízků asi jen 1 cm širokých  a pak velký kus z jiné. Už jsem o tom psala všechny kousky mně pustily kořínky - cibulky zatím nevidím jen u některých zbytněla část původní suknice. Zato  některé už drží v půdě tak pevně,že ani nejdou nadzvednout.Vím, že se má mezi suknicemi řízku objevit nová cibulka ,jen jsem nečekala, že se ty původní řízky samy tak dokonale zakoření. Ta tvoje byla taky zakořeněná?

258

pomoc odchádza mi ferrari nemá korene a hnije a musela som ho zas ošúpať..vyzerá hrozne...a ani intokasia nemá korene ac  ac  ac  ac

259

Zuzko, zkus vložit fotky toho Ferrari a Intokazie  an  Takhle se těžko pomáhá  ad  Kořeny mi taky většinou rostou později, třeba až měsíc po nákupu, záleží na stavu cibule.  Pokud hnije cibule, tak očistit do zdravého, vykoupat v Previcuru, nechat oschnout, dát Stimulátor růstu a znovu nasadit. Důležitá je zálivka, nesmí se to přehánět, dokud nejsou kořeny a listy, tak zalívám jen málo a trochu  an

260

Evi, budú fotky..neskôr..teraz sa mi nechce fotiť..ale sranda že lucky bamboo mi obrazil..prekvapil ma

261

Evi, tu to je http://img5.rajce.idnes.cz/d0509/3/3167 … C00042.jpg

väčšia cibula je intokasia menšia ferrari

262

Zuzko, zkus to udělat tak jak jsem ti psala, očistit až do zdravého, namočit do Previcuru na dvě hodiny, nechat do zítřka uschnout, podpůčí namočit do stimulátoru a nasadit, ani nezalévej, počkej s tím pár dní  an

263

Evi, previcur nemám nezohnala som..mám len dithane DG v tom už boli a nepomohlo

264

Zuzko já jsem použila hipermangan jako náhradu ale opatrně  s dávkou ,slabý, an taky jsem měla problem u nás sehnat previcur an cibule přežila a i kvetla ag hodně štěstí

265

Zuzko, Dithane taky můžeš použít, mělo by mo mít stejné účinky jako Previcur  an  Máčela jsi před tím jak dlouho že to nepomohlo???

266

Evi, neviem..3 hodiny asi..

267

Karen, záleží na tom, jak hodně červ poškodí cibuli. Když vykouše vnitřek a poškodí střed, kde vyrůstají nové listy, stará cibule přestane růst a kolem se po delší době vytvoří mezi suknicemi nové cibulky.  Je to stejné jakoby se rozřezala na dílky.
Když cibule je jen z části poškozená na jedné straně nebo nemá kořeny a přestože i odkvete, po nějakém čase začne stará cibule opět pokračovat v růstu.
Hnijící stvol může začít zahnívat uvnitř, zasáhne střed a potom nezbývá než cibuli také rozřezat, vyčistit, aby neshnila celá. Je to ale na uvážení, kdy se rozhodnout pro takovýto velký a radikální zásah.

eda

268

Náhodou Edo nikam jsi neodbočil ,to je velmi zajímavé co jsi napsal, A jedině takovými pokusy a nebo zjištěními na jiných forech se dovíme něco nového. Marci já si tenkrát v lednu taky myslela ,že ta tvoje chudina nemá šanci a je na vyhození .No a vidíš co jste dokázaly.
Já si uvědomovala že má amarylis velkou regenerační schopnost ,ale ona je to hotovej nezmar.   ab  Na jednom z mých maličkých řízků už je vidět něco co připomíná cibulku.Zatím se mi to nedaří vyfotit, není to zaostřený.
Edo moc dík za novinku.

269

Taky jsem ji chtěla vyhodit  ac  ac  ac ...A koukej na Picotee,teď už tu malou cibulku uvidíš  ad  ab  an
http://sklad.obrazku.cz/t355527_P1120346.JPG

270

Když to vidím tak mam šanci že se Elvas nakonec chytne an  an mate pravdu jsou to mršky houževnatý  :rolleyes:  :rolleyes: