Re: hvězdníky
Neboj.....
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » hvězdníky
Stránky Předchozí 1 … 18 19 20 21 22 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
To Macek- Macku můžeš mi prozradit jak se udělá to ušlechtilé popisování na fotu?Je to hodně náročný to umět
Zdeněk
taky by jsem to chtěla vědět jak se to popisuje?
Ty popisy se dělají v programu Malování Já to popisuji rovnou když zmenšuju fotky, v programu IrfanView
V malování je to hrozně jednoduchý a nemusí se nic stahovat
Marcelko, jak byl asi tak dlouhý stvol u tvého kolibříka??? (myslím toho na fotce tady nahoře)
Takže slibovaný včerejší nákup v Tesku Měli tam výprodej - kolibříky za 24,90 Kč a normální za 34,90 Kč. Celkem měli pět cibulí, tak jsem ani moc nevybírala, protože dvě byly na první pohled zhnilé, tak jsem vzala ty zbylé tři. Doma jsem čekala jaká hrůza na mě vykoukne.. cibule klasicky utopené v pochybném substrátu... stvoly polámané, zaschlé.. no žádná sláva... Ale když jsem vyklopila první cibuli z květináče, tak jsem koukala jak blázen, krásné bílé kořeny, cibule nebyly ani moc pohnilé, žádnou jsem neořezávala, pouze jsem odstranila dvě suknice - na každé. Dvě by měly být kolibří a jedna " sweet pink ". Ta má krásnou barvu, moc se mi líbila. Tady máte fotky... na první fotce je zachyceno jak vypadaly než jsem se do nich pustila
Na poslední fotce by měl být ten kolibřík - ale rozměry se mi moc nezdají, stvol je dlouhý 58 cm a květ je 13x12 cm
Druhý kolibřík bohužel nekvete, ale vykukuje malý květní stvol tak snad vykvete
A pokud by někdo tušil co je ta Sweet pink, tak budu moc ráda
Evi, s tou sweet pink máš šťastie..ja ju mám červenú..som sklamaná..ale inak má velmi peknú tmavšie červenú farbu..niečo medzi royal red a benficou
a ten posledný kolibri vypadá ako brazilská am. ja by som chcela brazilskú..aspoň semienko
Evy vy máte na nákupy těch amarilek fakt štěstí to není možný já nikdy nenarazim na žádnou a to po kytkách koukám pokaždé a ta cena je teda supr to se máš já se nedočkám fakt
Evčo!! Máš fakt šťastnou ruku, mně se to taky nepřihodí, já ovšem jen málo kdy přijdu někam jinam nežli k nám.
Koukni tohle je ta Baby Star od tebe. Jak jsem ji obdivovala když jsi mi ji dala jak rychle jí rostla cibule, přímo před očima tak co nasadila na květ,tak se skoro nehne. To jsou dvě fotky z poslední doby .Všimni si jak málo se zvětšil květní stvol.
Jak jsem se zaradovala, myslela jsem si že ty tři poupata půjdo ve stejnou dobu a že to bude poslední malá skupinka. Zatím roste jen jedna a to San Remo snad!? Přitom při dodání vypadala ta její cibule dost podezřele s těmi okousanými suknicemi.Poslední z trojice Carnival ,tak tomu iž se nechce vůbec.
Evi, ta oranžová amarylka je super
Ta oranžová byla i v Tescu v Mostě,tak zkuste oběhnout hypermarkety,třeba bude nabídka stejná ....a štěstí bude stát u Vás holky
Macek- já by sem ráda oběhla markety,ale bohužél nemůžeme ven zase mi všecko uteče ach jo...
Jo,to je blbý,četla jsem to....neboj,tady dostaneš pár semínek,nějakou tu cibulku a nebudeš vědět,co s nimi
Pro Evču, Blossfeldiae je hodně podobný, ale neznám rozměr květu.
Odkaz na kouknutí http://www.katerinaflor.narod.ru/kollek … ldiae1.jpg
Edo, Evča tam píše 13x12, ale myslím, že chtěla znát názor na Sweet Pink - nemůžu si pomoct, připadá mi jako Susan
Evčo, to je teda kauf! ta oranžová je úžasná, moc ti závidím
Já jsem myslel rozměr u Blossfeldiae.
Díky Pavle, rozměr si už doplňuji.
Komule, mě zase připadá více na Veru. Právě oranžová barva je přesně taková jako je ta tvoje Vera.
Edo, promiň, já už se do určování snad nebudu nikdy plést....
všimla jsem si ale, že ta Evina má v hrdle červený kroužek, se kterým jsem se tady taky někde ztrapňovala u jiné amarylky (a to ta moje Vera nemá), já fakt nevím - vy jste jiní odborníci
Komule, nic si z toho nedělej, já si také nejsem jist jestli je to zrovna správně. Je těžké určit odrůdu, když má odlišné zbarvení zkreslené focením. Vera a Susan jsou velice podobné. Na některých stránkách mají stejnou odrůdu s kroužkem někde zase bez kroužku a kterou si potom vybrat jako správnou. Trochu jednotní jsou v barvě, že Vera je oranžová a Susan růžová. Ale ani v barvách není všude stoprocentní shoda.
Všem moc děkuji za snahu o určení těch mých zázraků Byl to opravdu výborný kup, myslela jsem si jak budou všechny cibule zhnilé, a ony jsou přitom moooc pěkné. Jak tu růžovou tak tu oranžovou jsem zkusila opýlit, tak snad budou aspoň semínka Pokud se u některé ukáže mimčo, tak dám vědět A taky se pokusím znovu vyfotit tu růžovou - je nádherně růžová, nemá ani trochu nádech do oranžova Strašně se mi ta barva líbila A květ je velký 15x15 cm
Takto mi kvetl Jewel a přidávám fotku toho středu červeného.
je krásnej!!!!!!!!!!!!!!
Stránky Předchozí 1 … 18 19 20 21 22 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » hvězdníky