Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Cibulky amarilek od firmy www.cibulky .cz
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Letošní podzim to každému docela vychází. Že by se Holanďané polepšili? Pasadena je nádherná a bylo by škoda, kdyby to nevyšlo. Stránku „cibulky.cz“ jsem vrátil zpátky, ale nemají už v nabídce žádný hvězdník. Možná opět na jaře budou něco nabízet .
edo já jsem je vykoupil poslední dvě Minervy nechala mi je paní jen za 79kč chtěl jsem původně bílou a Minervu ale napsala mi že už nestihla opravit stránky a že jest li koupím obě tak mi nechá místo 99kč za 79 kč no nekupto ..:D
Tak u Elvase mi kvete třetí květ a u Passadeny dva.Obě rostliny mají ale tak změklou cibuli a celkem žádný list se nesnaží.Passadena má od začátku malou špičku listu ale nezvětšuje se.
Elvas nic. Nevíš nějakou radu na podporu růstu kořenů? Obávám se , že s takovou to ty cibule nepřežijou.Už jsem je musela přihrnovat v květináči a uvázat, protože jak změkly uvolnili se a začaly se podezřela naklánět.
A ještě jeden dotaz.Passadena se považuje za plnokvětou? Ta moje moc teda není v prostředku má jen pár pokroucených lísků a taky pokud vím nemají plnokvěté bliznu - ale u téhle si myslím ,že blizna nechybí i když asi nebude funkční,protože je přirostlá k listu .Je ji vidět na fotce.Nebo se pletu a není to blizna? Zkusila jsem to opylit .
Karen, možná zkusit zalít Stimulaxem 2, používal jsem ho na podporu růstu kořenů po rozřezání cibule. Myslím, že to fungovalo. U velkých cibulí jsem to ale nezkoušel. Není to podle návodu, Stimulax se používá odlišně, spodní část rostliny se namáčí, myslím na 12 hodin. Na zalévání jsem ho ředil 1:34, jinak to chce trpělivost a čekat a to někdy i dost dlouho. Pasadena je trochu ochuzená a je zvláštní, že můj Double Record vypadá úplně stejně, středové okvětní lístky jsou zakrnělé a špatně vyvinuté. Jako kdyby to bylo od jedné firmy. Chybí také okrajová červená linka. Na ukázku posílám fotografii Pasadeny jak má správně vypadat. Blizna si myslím, že je to dlouhé uprostřed. Na mojí fotografii i na ostatních, které jsem prohlídl, není blizna vidět.
Edo, dík za odpověď, ten stimulátor se pokusím sehnat,copak o to, trpělivost bych měla , jen,aby to přežily ty cibule :lol: to čekání.
Ta moje Passadena se teda tomu tvému obrázku moc nepodobá ,ale v seznamu je ještě Passadena2 a té už se ta moje podobá víc.,Prašníky jsem měla určitě, jen zase dost deformované a některé byly místo na čnělce tak srostlé s listem,ale pyl se z nich sypal.Elvas bliznu neměl, pestíky s prašníkama ano .Opylovala jsem s něma tu červenou bezejmenou jinou kvetoucí jsem neměla a že je blizna u Passadeny jsem si všimla až dneska.Jaksi mě nenapadlo ji vůbec hledat . První květ ji má sice taky ale je docela vrostlá do listu a vypydá to .že je čnělka přerušená nebo aspoň hodně zůžená(doufám,že si ty názvy částí květů dobře pamatuju,už je to hooodně dávno po škole-mám zemědělku ale veter.)Double Record mám taky ale teprve se hrabe z cibule ale roste.
D
Mám to na okně podobný, jen mě nenapadlo svázat ty listy a pořád je někde lovím :rolleyes: :rolleyes: :lol::lol: Dobrý nápad,
No mě ty listy pořád někam padaly a měla jsem strach aby se nepolámaly tak jsem je přivázala, snad jim to neublíží :/ Ale zase je to doufám známka toho že se jim daří když mají takové listy
To je jasný amarylkám se krásně daří, už jsem tu největší taky zlehka svázala.
Aspoň ti nebudou listy čouhat všude začali se i lámat tak budou aspoň v pořádku
Evčo super je to lepčí jak záclona já taky vážu teda zatím mám svázanou Karen a snad to nebude vadit listům ohledně slunce ?? co Edo? :/
Taky je vážu, když jsou moc dlouhé a slabší. Je to nedostatkem světla. Někdy nechávám uřiznutý svol delší a listy se pak o zbytek stvolu opřou. Jak se ušmikne těsně nad cibulí, listy ztratí oporu a lámou se.
To koukám, nevěděla jsem ,že to lze vložit i sem tak aby nám to rostlo a kvetlo
evča to ma vzrorove vysazene a naaranzovane,moc pekny
a jak ty, edo?! ukazs nam svoje letosni vypestky....musis toho mít lány!.-)
Karen, jsi velice šikovná a pohotová. Alespoň tu bude veseleji.
Mirku, lány toho nejsou ale skoro plná okna. Více jak polovina hvězdníků ještě spinká a počítám měsíc ještě bude. Nyní mají teplotu 11 stupínků a tak se jim dobře odpočívá.
Edo,dík za pochvalu, srandy není nikdy dost
ale teď už bude čas jít,spinkat jako ty tvoje amarylky
Mirku, mě se ty amarylky s těmi listy asi zbláznili Nejdřív jsem vázala květy a teď listy Druhá polovina cibulí je na druhém okně, a je před týdnem vytažená z komory, takže se začínají pěkně probouzet, přikládám fotku Takhle se mi vytáhli v komoře za světlem :rolleyes:, je to všechno odrůda Baby Star, nejdříve byly dvě velké cibule a tohle je z nich po dvou letech
mas to Evco paradni,primo vzorne
a na Edovy fotky se tesim...to bude neco az nas budes zasobovat fotkama.-)
Edo, pěstuješ ještě i jiné květiny mimo hvězdníků?
Karen, jenom trošku a ty nejběžnější kytky, fialky, bramboříky, muškáty, begonie, vánoční kaktusy a zlobivou Belladonnu s kterou mám jenom trápení a nechci se ji vzdát.
A tomu říkáš trošku??? :lol::lol: Taky mám fialky, byla to jediná kytka které se dařilo v Brně v paneláku,ale mám jich tak asi 30 taky si neumím představit,je rušit.Ale zabírají mi celé okno :rolleyes: pak ještě tořivek několik a potosy. Nechceš se zase ty podívat k nám na Super forum ?
Tam odtut máš většinu nových čtenářu a obdivovatelů amarylek. http://superforum.zive.cz/search.php?se … 8b3396a77f
My tam semeleme všechno ,od co k večeři přez jak komu co roste nebo neroste na zahradě až po kytky za okny
Všechny by to určitě moc potěšilo
Karen, já to fórum znám a vím, kdo tam z vás je.
ale nepsal jsi tam ,nebo tě nepoznáme?
Nepsal jsem tam. Mě už na to nějak nezbývá čas. Hrozně času strávím udržbou svých stránek i když to není nikde vidět a také vyhledáváním nových informací jako je třeba databáze hvězdníků. Ta spolyká nejvíce času.
Děláš to však bezvadně. Všichni se k tobě chodíme poučit když si s něčím nevíme rady.
Karen, také nevím všechno a stále se něco učím od druhých. Občas něco i zapomenu, ale tak už to chodí.
to ti edo verim, ze databaze odrud zabere pekne moc casu, ja jako pestitel a ted uz i slechtitel jirinek ti rozumim...jen s tim rozdilem, ze sem to vzdal-znamych odrud jirinek je radove vic jak 100tisic a kazdy rok jsou nově stovky odrud-to uz nelze:-)
tak jsem psal paní na cibulky dotaz a velice ochotně mi odepsala že připravuje nové stránky a nový sortiment cibulí Amar.bude mit i ty obrovské si te´d nemohu vzpomnět ten název a dá mi hned vědět jak stránky budou fungovat a byla opravdu velice ochotná ....
Souhlasím ,paní je velice ochotná.Při záměně se s ní bez problémů člověk domluví.Velice solidní jednání.Já měla od ní letos 3 cibulky,vše úplně jiné než jsem si objednala,ve všem mi vyhověla.Je fakt, že ona je jen prodává taky neví co ji dodali.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Cibulky amarilek od firmy www.cibulky .cz