91

Re: Sortiment amarylisů v OBI

Moje byla taky trochu nahnilá, ale sloupla jsem jednu vrstvu a byla v pohodě, akorát nemá kořeny. Přesadila jsem ji a povyrost trošku jak stvol tak i listy tak snad bude dobrá ab

92

Ty moje chudinky se nehýbou ale jsou přesazené teprve  4 dny.nezaleju je jak po týdnu a to živou vodou ta jim dělá moc dobře.

93

Já jsem je přesazovala minulý týden, a zalila jsem je zatím jen jednou, vodou s kristalonem ab

94

Zdravím Evču, nechci moc radit, ale musím dodat svůj názor. S přihnojováním bych ještě raději počkal, zvláště po přesazení. V substrátech je většinou hnojivo na 6 týdnů a rostliny pro rozvoj kořenů potřebují spíše hlínu bez hnojiva. Další věc je, málo světla a proto by se měl spíše trochu přibrzďovat růst, aby nebyly listy slabé, světlé a vyhnané.  To jde docílit jedině chladem, méně vody a hnojiva. Jinak musím pochválit vaši fotografii, kde jsou hvězdníky s nádhernými listy. Musejí se sice vázat, asi pravě protože mají nedostatek světla, ale oni postupně s přibývajícím světlem zesílí. Je to vždy neřešitelné pro toto roční období, jesliže se nepoužívá umělé osvětlení.   http://www.sirmi.ic.cz/smajl/493.gif

eda

95 Naposledy upravil: milka 60 (14-01-2010 22:25:06)

Zaujal ma substrát na zakoreňovanie
http://www.e-bonsai.sk/zeolit.htm
skúste ZEOLIT ja už som Karen o ňom hovorila, ale odpísala, že nepozná ja som ho teraz primiešala do tych kúpenych- mokrych a zdá sa ,že idú dobre

96

Edo, mě se to přihnojování osvědčilo u muškátů a pak následně i u amarylek ab Samozřejmě dávám poloviční množství oproti běžné zálivce ad Já tomu hnojivu v substrátu moc nevěřím an Když jsem přihnojila hned po přesazení muškáty tak se daleko dříve ujaly a nasadily na květ oproti těm bez hnojiva, resp. pouze s hnojivem v substrátu ab Amarylky jsem už takhle hned přihnojovala v loni a bez problémů, tak myslím že jsem nic nepokazila (aspoň doufám) ab Jinak ty amarylky na okně jsou všechny odkvetlé a ty listy jsou pěkné, silné, mám je svázané protože jsou hodně dlouhé, Elvas vyhnal listy 70 cm dlouhé a přitom světla mají dost :rolleyes: Měla jsem strach je přenést do chladna právě kvůli listům, a navíc kromě vytápěných místností už pak máme jen komoru a sklep, kde je tma a velké chladno an tak jsem je nechala raději na okně v teple ab

97

Myslel jsem jen, že je nedostatek světla protože je krátký den. V letních měsících amarylky žádné vázání nepotřebují, pokud nejsou pěstované v místě kde není světlo. Listy 70 cm, jsou super dlouhé, blahopřeji.  http://www.sirmi.ic.cz/smajl/42.gif

eda

98

Já jsem se domnívala, že se ty listy tak rozpadají na strany proto, že jich je ještě málo. Potom později, až je jich pořádná kytice podepíra jeden druhý. Moje listy jsou  nejdelší 50 cm a 5 cm má v nejširším místě. Nejvíc se rozpadají u malých poprve samostatně zasazených cibulek a to má každá teprve 3 lístky.

99

Karen ta malá od tebe má 4 krásné listy ag

100

Jěště musím napsat a v duchu se omluvit už jsem přihlášen na tom luk..gla...byla to moje hloupá chyba a už mám i tam objednané tak mi dojdou 2+2 cibulky moje mne přerazí .....:rolleyes:

101

Radku ,mám ze stejné skupinky jak jsem ti dávala tu malou ještě 4 cibulky.Ta tvoje byla skoro největší. Ty moje mají po třech a jedna má taky 4 listy. Cibule od tebe raší vykukuje asi 2 cm květního stvolu. ab Proč lituješ objednávky ?   :"  přihlášen na tom luk..gla..."  myslíš ,že je to špatná fa.?

102

né objednávky nelituji ale jak jsem psal že se nemohu přihlásit a oni mi neodepsaly tak se omlouvám v duchu já tam pořád vyplňoval jedno písmenko špatně jinak jsem to včera vyzkoušel se zaregistrovat a napsal jsem to konečně dobře a tak už jsem rád že mám objednané ...:D

103

Na lukonu se podle mě zlepšily mě z 8 dodaných už 7 vykvetlo a všechny byly vpořádku teď čekám na tu 8

104

K zeolitu přidávám ho už ke všem kytkám a je to poznat.
Koupit se dá i u nás.
http://eshop-abex.webnode.cz/ostani-materialy/

105

Dnes jsem byla u nás v kaufu a měli tam amarylky ale ty malé je tam psáno kolibří série.Je fakt že asi 20kusů,ale našla jsem tam 4 barevné varianty.

106

helena napsal:

Dnes jsem byla u nás v kaufu a měli tam amarylky ale ty malé je tam psáno kolibří série.Je fakt že asi 20kusů,ale našla jsem tam 4 barevné varianty.

Jenom se chci zeptat, jestli to není tajné ab kde je to u nás?? ab Ve Znojmě ani v Brně v Kauflandu neměli naposledy ani jedinou amarylku, natož kolibří :rolleyes: Nemám na ně štěstí :rolleyes:

107

Vyškov,ale jezdím i do Prostějova a tam bývá sortiment stejný,jo a zapoměla jsem jedna stála 49,9kč

108

helena napsal:

Vyškov,ale jezdím i do Prostějova a tam bývá sortiment stejný,jo a zapoměla jsem jedna stála 49,9kč

Díky, tak to mám dost z ruky :rolleyes: Tu kolibří scháním už dlouho ale nikde tady v okolí ji nemají :rolleyes:

109

JitkaU2 napsal:

Tak já dneska vlítla do Baumaxu a měli tam výprodej těch v květináčích (sada Royal Red, Sweet pink atd.), ale cena 99,-většinou již napůl odkvelé, no ale neudržela jsem se jednu koupila - bílorůžovou. Ale doma jsem se zděsila - přesně jako u Karen, ubohá měkká cibule, ani jeden jediný zdravý kořen, zčernalé shnilé šlupky a červené flíčky. Tak jsem to  očistila, že to znovu zasadím, ale pak jsem si vzpomněla, jestli by nezafungovalo něco jako se rychlí hyacinty - že bych tu cibuli posadila na malou sklenici s vodou (voda jen do do 2/3), aby cibule byla těsně nad hladinou a nedotýkala se. Zvýšená vlhkost dole a sucho nahoře by, myslím si, mohlo vyvolat tvorbu kořenů bez hnití. Nezkoušeli jste to takhle někdo?

Ahoj,ještě nevím,co to udělá,ale zkusila jsem to samé.Je to teprve tři dny.a to u Sweet Pink 1,začal se otevírat květ na druhém stvolu,ale všimla jsem si,že se na cibuli utvořil tmavý měkký flek,tak šuúp s ní ven a hrůza v očích.Celý spodek cibule uhníval a to nebyla už týden zalitá.Tak stvol skončil ve váze a cibuli jsem ořezala do zdravého,ze spoda skoro nic nezbylo,tak jsem se s ní loučila a napadlo mě posadit ji do sklenice nad vodu ad.Tak uvidím,co se stane

110

Evča napsal:

Jenom se chci zeptat, jestli to není tajné ab kde je to u nás?? ab Ve Znojmě ani v Brně v Kauflandu neměli naposledy ani jedinou amarylku, natož kolibří :rolleyes: Nemám na ně štěstí :rolleyes:

Dneska jsem si taky v Kauflandu v Jirkově tři koupila-červenou,červenobílou a bílorůžovou,bohužel bez jiného bližšího označení .....a budu je hned přesazovat,protože jsou zasazené kompletně  celé cibulky :/ ad

111

Tomu říkám štěstí ab a tady opět nic ac Taky bych je brala asi všechny ab Tak hlavně ať jsou zdravé ab

112

Macek napsal:

Ahoj,ještě nevím,co to udělá,ale zkusila jsem to samé.Je to teprve tři dny.a to u Sweet Pink 1,začal se otevírat květ na druhém stvolu,ale všimla jsem si,že se na cibuli utvořil tmavý měkký flek,tak šuúp s ní ven a hrůza v očích.Celý spodek cibule uhníval a to nebyla už týden zalitá.Tak stvol skončil ve váze a cibuli jsem ořezala do zdravého,ze spoda skoro nic nezbylo,tak jsem se s ní loučila a napadlo mě posadit ji do sklenice nad vodu ad.Tak uvidím,co se stane

Macku, u mě zatím ta cibule nad vodou nedělá vůbec nic...zkoumala jsem podpučí a jestli je tam tak 2 cm zdravého. Tak pořád čekám. Ještě mne napadlo, jestli by mi nepomohl Lignohumát. Já o něm slyšela v TV Receptáři a i tady na netu jsou na něj odkazy kladné. Nechci tu dělat nějakou reklamu, sama to vyzkoušené nemám, ale je to údajně přírodní látka, která právě povzbuzuje rostliny k životu, tvorbu kořenů a tak. Asi dneska vyrazím do zahrádkářských potřeb.

113

Jitka:
Sama jsem to nedělala, ale kamarádka se snažila takhle nad vodou probudit amarylku a nepamatuji si přesně jak dlouho to trvalo, ale bylo to na týdny ne na dny. Nakonec si přece jen dala říct a pustila kořeny, takže to bude chtít asi dost trpělivosti.

114

sem dnes byl v Řepích a nemeli ani v obi ani v hornbachu jedinou amarylku:-( -ani zadny jiny hlizy či cibule

115

Jitko Lignohumát mám doma....použila jsem ho na orchideje a rostou jim některým pěkně silné listy a kořeny,ale nedokážu říct,jestli na tom má zásluhu ad
Jinak ta moje je nad vodou,spodek cibule zčervenal....a něco se tam děje an....Nemám teď svůj PC,ale všechno fotím a pak to dodám....

116

Dneska jsem vyfotila jak se daří Tropical Orange, už brzy vykvete, tak jsem zvědavá jaká asi bude ab Už jí vykukuje třetí stvol ad Cibule se zdá být zatím v pořádku, ale kdo ví co se jí klube pod suknicema an http://sklad.obrazku.cz/t296381_DSC03642.JPG http://sklad.obrazku.cz/t296385_DSC03643.JPG http://sklad.obrazku.cz/t296387_DSC03644.JPG

117

U mne jsou z  téhle řady zrovna ty dvě nejvíc nahnilé, třetí květní stvol má taky založený ale Royal Red, tahle  tvoje je u mne na tom o trochu lépe,ale do květu má daleko. Jinak na pohled jsou si velice podobné - sežíznutí, tvar cibule.-tak aspoň že vykvete u tebe aspoň přibližně uvidím jak mohly taky to moje vypadat. ab ab

118

Tahle cibule je seříznutá dost neobvykle, tak uvidíme jak poroste. Zatím se drží. Už se těším na ten květ an

119

tak jsem byl v Hornbachu v Řepích  bohuzel tam nemeli zadny hvezdnik, tak sem podlehl alespon cibuli plnokvete lilie a křínu-ten je myslim jako hvezdniky z celedi amarylkovitych-byla to megacibule...vazila asi kilo:-)

120

Ahoj je tady někdo z Hradce králové? Potřeboval bych vedět jestli mají v Hornbachu, OBI nebo Baumaxu Amarylisy, díky moc ad