331 Naposledy upravil: Pavel (26-08-2012 08:54:25)

Re: Pokec o všem-12

Jirko, 6.týždňov iba v posteli, teraz 3.týždeň "chodím" s barlami a korzetom na chrbát. Neprejdem však veľa, len tak po byte. Na nohu môžem dostupovať tak na 30 percent, je stále pripuchnutá, ale to je vraj po zlomenine členka normálne. Mám zakázané dlhodobejšie sedenie, takže v podstate ležím, prípadne chodím. O dva týždne idem na ďalšiu kontrolu, o 4 týždne by som mal byť už bez korzetu. Potom ešte rehabilitácie, snáď aj kúpele, takže si doma ešte pobudnem nejakú dobu (2 mesiace určite). Ale cítim sa dobre, len je už nuda. No čo už, takto som si "vybavil" leto 2012.
  Niektoré amky mám doma, no práve H.mandonii, H.bukasovii, H.germa, H.papilio a ďalšie botanické sú vo foliáku. Dnes by som mal mať aspoň nejaké fotky ako to tam vypadá.

332

Re: Pokec o všem-12

To som veľmi rád že sa mu u teba darí.  an   ad

333

Re: Pokec o všem-12

Pavle tak už máš to nejhorší za sebou  a to je moc dobře. UImím si představit, jak jsi netrpělivý  a napjatý jak se vede amarylkám které nemáš pod dohledem. Myslím,že jsme všichni zvědaví s tebou.
Já se dneska chystala otevřít tunýlky  v kterých mám ostatní  semenáčky  a pár posledních dospělců.,ale pršelo skoro celou noc a tak z toho nic nebude. Snad zítra.

334

Re: Pokec o všem-12

Ahoj Pavle . Jsem ráda ,že se Ti daří lépe a hlavně , že jsi mohl konečně opustit postýlku. Teď už to bude jen lepší a lepší.Otok zmizí a noha bude sloužit jako dřív. Je to jen běh na trochu delší trať. Tak postupuj k cíli bez nehod a komplikací.
                                                                                            Myška

335

Re: Pokec o všem-12

Myško, moc dík.  an

336

Re: Pokec o všem-12

Dnes u nás vytrvale prší ,pršalo i v noci a já jsem moc ráda , že se konečně vše dokonale zaleje. Včera dopoledne jsem otrhala všechna červená rajčata , venkovní papriky i pálivé rohy a dnes s tím musím pracovat. Nechtěla jsem , aby mi rajčata rozpraskala . V pondělí se vracím po 5 měsících do práce. Na onkologii jdu na odběry ale až na konci října. Snad bude vše v pořádku. Už se na holky těším i na lidi na klinice.Moc času mi ale na zahrádku , moji lásku ale nezbude. Ještě jsem si včera popárala sako , chci si ho povolit ve stranách / šila ho kdysi švadlena , tak tam je docela dost látky/. Uvidím jestli to půjde. Dost těžko na sebe koupím něco v obchodě / měřím 150 cm / . Tak hurá do práce.
                                                                                              Myška

337

Re: Pokec o všem-12

Právě jsem došla ze zahrady. Máme tu zataženo ,ale zatím bez deště a bez větru. Pro jistotu jsem amky byla zakrýt igelitem. Deštík bych taky brala.

338

Re: Pokec o všem-12

U nás zatím neprší.A jak to znám tak asi ani nebude  ab

339

Re: Pokec o všem-12

KLASIK ŘEKL:CHČIJE A CHČIJE 15 STUPŇU ab  ab

340

Re: Pokec o všem-12

A U NÁS ANI NEKÁPNE ac  ac  ac

341

Re: Pokec o všem-12

Včera pršelo celý den i večer takový pěkný zahradnický . Déš´t se nám vyhýbal celé týdny.Díky špatnému počasí je sako hotové , povedlo se . Pejsci mohli jenom na dvoreček , i tak je chodba k nepoznání. Nyní je zataženo ale už neprší.Zbývá mi naložit beran. rohy . Amky mám z velké části pod střechou , na semenáčky mi ale pršelo. Mohla bych je dát do skleníku , ale mají přijít zase tepla a mohly by se mi tam upéct. Tak ještě uvidím.
                                                                                                         Myška

342

Re: Pokec o všem-12

Ještě mám jednu prozbu , nevíte kdy by bylo dobré pohnojit růže KRISTALONEM  PODZIM? Píší v návodu 2x na konci vegetace . Ale kdy to je ? Jestli máte někdo zkušenost , tak prosím poraďte. Děkuji  Myška

343

Re: Pokec o všem-12

S růžemi ti neporadím .Letošní zimu prakticky nepřežily  a nyní u jedné z kořenů rostě zřejmě šípková.
Ale déšť přišel u nás taky .Začalo v noci a ten krásnej zahradnickej  pršel až do rána.  Amky jsem včera překryla igelitem. Vítr nebyl taky proto nechápu,proč mám do rána igelit na tom nešťastným foliaku  samou díru  jako by jej něco prokousalo,ale vysoko.Tak že místy tam pršelo.Odpolko se kouknu po dalším igelitu a tuto záhadu vyfotím. To je neuvěřitelný  jak mi letos pořád  něco ničí moji práci. Nejdřív nájezd krtků ,(ten se konečně nyní obnovil,ale už to tak nevadí, rostliny jsou zakořeněné až na pár chudáčků ,které se teprve nyní vzpamatovaly po tom prvním útoku a ukazují první listy.)Po krtcích serozpadl na foliaku potah a nakonec dnešní díry v igelitu   ab   
Už se jen směju teď už je to do třetice tak snad už je konec  ab  ab  ab

344

Re: Pokec o všem-12

Jo Myško já se ti zeptám na ten Krystalon  na druhém foru, tam je na tohle víc zaměřených lidí.

345

Re: Pokec o všem-12

Jsem také spokojený deštěm, protože jsem poprve vysel zimní cibuli a dlouhý mírný déšť vše krásně zalil a je doporučeno ji držet ve vláze.Mé amky jsou doma zaoknem,se zelenými listy žijou a jak bude dál poznam.Moucha má smůlu.

346

Re: Pokec o všem-12

Pro Myšku. Na hnojení růží Krystalonem  se mi dostalo této odpovědi :

Karen já bych myslela to hnojení tak koncem září.

347

Re: Pokec o všem-12

Karen děkuji Ti , jsem dnes poprvé v práci. Myška

348

Re: Pokec o všem-12

uf, konečně jsem tady, Jirkovi se omlouvám za neodpoved-nekam sem zasantrocil mail a uz presne nevim o cem to bylo ac

349 Naposledy upravil: karelex (06-09-2012 21:15:04)

Re: Pokec o všem-12

Lidičky to by jste nevěřili co se taky může stát. Z jednoho semeníku mi vzešlo jen jediné semínko.Rostlo, už mělo druhej lísteček .Měla jsem jej v kelímku na dvoře u ostatních  cibulí od sousedky.  Na dvorku chodí jen psejci a kočky. Za plotkem jsou ale slípky a jedna našla cestu kudy se dostat do přední části dvorka .Láká jí to tam, aby mohla sebrat žrádlo koček. No a ta potvora mi tu jedinou sazeničku sezobla. ac .Je jich tam několik kelímků  co mám nachystané pro Evču. Ta mrcha si vybrala zrovna tu jedinou.Jednalo se okřížení Popov + otec  Swet Nymph. ac  ac  ac

Evčo měla by jsi se stavit, než mi to zase nějaká ta potvora  sežere  ab  jsem tu sama Pepča je ve špitále.

350

Re: Pokec o všem-12

Karen, jsme teď na týden bez auta, je v servisu. Máme ho rok a jeden pitomec do nás nacouval  :mad:

351

Re: Pokec o všem-12

No to je mi tě teda líto.  Tak jak to půjde.

352

Re: Pokec o všem-12

Tak konečne mám vychádzky od štvrtku, takže som už bol aj na kontrole vo foliáku.  ab   Nieje sa moc čím chváliť, ale nieje to až také zlé. Semenáčky sú na tom biedne ( sú to vačšinou len bežné kríženia), ktorých mi až tak ľúto nebude - ak neprežijú. Svokrovcom som povedal že radšej nech polievajú menej ako viac, aby cibuľky nepohnili. Takže boli viac v suchu a moc nerástli. Chcem ich však nechať zasadené aj cez zimu, takže stratu v lete by si mohli vykompenzovať odteraz ďalej do zimy a počas zimy.
Čo sa týka botanických druhov - veľké papilio stratilo cez letnenie skoro všetky listy (zostal 1) Včera som ho okukoval pozornejšie a zdá sa že nasadzuje nové listy a dokonca vykukuje aj špička kv.stvolu - tak snáď  pokvitne. Aj ostatné druhy ako keby mali odpočinok - veľké aulicum je bez listu, ale začína rásť nový list, menšie dcérske cibuľky majú pár listov. Iba Germa sa v lete olistila z čoho mám nesmiernu radosť, pretože už bola minulý rok v koncoch. Menšie semenáčky od Maura z Brazílie rástli celkom dobre až na aulicum, ktorého malé cibuľky sú bez listov. O bukasovii som takmer prišiel ako o druh - jedna cibuľka zhnila, jednu zachraňujem, mandonii majú 1-3 lístky ale ako keby tiež odpočívali, blossfeldiae sa prebúdza. Neviem, ale mám taký pocit že tieto bot. druhy až na pár výnimiek v lete odpočívajú a začínajú rásť  až takto v týchto dňoch. Akoby ich studenšie noci (možno dĺžka dňa)vyprovokovali k rastu. Postupne, v priebehu mesiaca ich začnem sťahovať domov. Niečo mám samozrejme aj doma po oknách - reticulatum - cibuľky - tie tiež akoby sa preberali k rastu okrem Mrs Garfield - to už neskutočne dlho trucuje, ale žije. Takže v celku taký podpriemer. Veď zdravie je prednejšie ako všetko ostatné. Cibuľky tak ako aj ja sa dajú časom do poriadku a všetko bude zas dobré.

353

Re: Pokec o všem-12

Přesně jak píšeš Pavle vše se dá časem do pořádku jak amky, tak hlavně tvoje zdravíčko to je nejdůležitější.
také moje Germa celé léto jen tak přežívala a teď když ostatní amky pomalu začínají zasychat, hlavně ty co je spálilo poslední horké slunko, začíná růst už vyhnala 5nových listů po květu bohužel ani náznak, kvetla poprvé a naposledy po koupi před 2lety.

354 Naposledy upravil: karelex (08-09-2012 21:44:24)

Re: Pokec o všem-12

U mne se probralo z letního spánku Papilko. Narosly mu už 4 nové listy,ovšem na květ se nechystá. Také kvetlo jen po koupení  v r.2010.Pak už nic.

355

Re: Pokec o všem-12

Tahle krásná můra si sedla na okno na chajdě pod Templštýnem. Nezná ji někdo?
http://img.janforman.com/th/Kopie06201001...sv59.jpg

356

Re: Pokec o všem-12

Pavle, jsem natom podobně.Zdá se mi že teprve teď začínají cibule růst a ožívat zvlášť ty botanické.

357

Re: Pokec o všem-12

Heleno moje amky se taky jaksi probudily k životu, ženou mladý listy, jsou jak nakopnutý když tu čtu že už se někteří připravují je ukládat ke spánku.Myslim si že je to zásah který by neměl být.Dokud každá rostlina má růstovou teplotu +15°C měla by růst, má vegetační podmínky by mě asi řekl zahradník Míroslav, ale jinak jsou na tom Ti kdož jsou v paneláku a +15°C jim nikdy nepřijde,vlasně jó ve špazu až mají cibule zabaleny v novinách u dolní díry ve špazu paneláku tam asi jó, ale mý amky budou vegetovat ještě v listopadu v mancardě v baráku za oknem, tak snad je to tak ok.

358

Re: Pokec o všem-12

Na rajčeti se nic neplatí. Máš tam kolonku "vytvořit účet" a až se zaregistruješ tak napravo máš zase nahrát fotky... Ty si vybereš jednoduše z počítače, můžeš k nim přidat popisky... je to jednoduché, je tam i návod jak na to  ad

359

Re: Pokec o všem-12

A nyní již lze vkládat i filmy.

360

Re: Pokec o všem-12

Dominiku..stačí ubrat to č a nahradit ho c a už to bude fungovat. Net prostě českou diakritiku rád nemá..takže rajce ne rajče(o: