Tak konečne mám vychádzky od štvrtku, takže som už bol aj na kontrole vo foliáku. Nieje sa moc čím chváliť, ale nieje to až také zlé. Semenáčky sú na tom biedne ( sú to vačšinou len bežné kríženia), ktorých mi až tak ľúto nebude - ak neprežijú. Svokrovcom som povedal že radšej nech polievajú menej ako viac, aby cibuľky nepohnili. Takže boli viac v suchu a moc nerástli. Chcem ich však nechať zasadené aj cez zimu, takže stratu v lete by si mohli vykompenzovať odteraz ďalej do zimy a počas zimy.
Čo sa týka botanických druhov - veľké papilio stratilo cez letnenie skoro všetky listy (zostal 1) Včera som ho okukoval pozornejšie a zdá sa že nasadzuje nové listy a dokonca vykukuje aj špička kv.stvolu - tak snáď pokvitne. Aj ostatné druhy ako keby mali odpočinok - veľké aulicum je bez listu, ale začína rásť nový list, menšie dcérske cibuľky majú pár listov. Iba Germa sa v lete olistila z čoho mám nesmiernu radosť, pretože už bola minulý rok v koncoch. Menšie semenáčky od Maura z Brazílie rástli celkom dobre až na aulicum, ktorého malé cibuľky sú bez listov. O bukasovii som takmer prišiel ako o druh - jedna cibuľka zhnila, jednu zachraňujem, mandonii majú 1-3 lístky ale ako keby tiež odpočívali, blossfeldiae sa prebúdza. Neviem, ale mám taký pocit že tieto bot. druhy až na pár výnimiek v lete odpočívajú a začínajú rásť až takto v týchto dňoch. Akoby ich studenšie noci (možno dĺžka dňa)vyprovokovali k rastu. Postupne, v priebehu mesiaca ich začnem sťahovať domov. Niečo mám samozrejme aj doma po oknách - reticulatum - cibuľky - tie tiež akoby sa preberali k rastu okrem Mrs Garfield - to už neskutočne dlho trucuje, ale žije. Takže v celku taký podpriemer. Veď zdravie je prednejšie ako všetko ostatné. Cibuľky tak ako aj ja sa dajú časom do poriadku a všetko bude zas dobré.