1

Téma: Hydroponie

Můj první pokus o hydroponické pěstování se zatím daří,je to dvouletý semenáč: 
http://img.janforman.com/th/Hydroponielsgo.JPG

2

Re: Hydroponie

2 x týdně proliju keramzit roztokem Kristalonu Start ve dvojnásobné koncentraci než je doporučená a vypadá to slibně.Pokud se bude dařit i nadále,budu takto pěstovat asi všechny dospělé cibule.

3

Re: Hydroponie

To je neuveriteľné Jirko, ale priam si mi vyfúkol túto tému.  ab  V posledných dňoch som dosť čítal o tejto metóde a veľmi ma zaujala. Dá sa praktikovať aj na amkách. Je to možno trochu náročnejšie na starostlivosť - aj ked možno ani nie. Vyskúšal som si to tiež a amka rástla bez problémov. Možno by bol problém pri veľkom počte amiek - toho keramzitu (hydrotonu)by bolo potreba asi dosť veľká kopa.
Tiež na začiatku - pri zmene z pôdneho pestovania  na Hydroponiu by mala byť amka zdravá, so zdravými koreňmi, opláchnutá od všetkých nečistôt. Myslím si že to stojí za to vyskúšať. Videl som takto pestované papilio a darilo sa mu úžasne.

4

Re: Hydroponie

A bude mít vzrostlá rostlina skvětním stvolem stabilitu?Nebude se vyvracet?

5

Re: Hydroponie

Pavle,keramzitu mám 100 l,takže s materiálem problém nebude.Jinak samozřejmě že jsem sázel se vzrostlými kořeny.

6

Re: Hydroponie

Karen, pri tomto pestovaní majú amky taký koreňový bal, že vyvrátenie nehrozí. Ono skôr asi bude problém pri zazimovaní. Neviem či by bolo moc vhodné amku dávať von a vysušiť tak všetky korene. Skôr by som ju nehal v kvetináči , dal do chladu a len mierne ovlažoval korene aby nevyschli. Len aby zase nebol problém s pliesňou a hnilobou. No treba to ešte vykoumať.
  No dobre Jirko, ale čo keď budeš mať 200 dospelých cibúľ.  ab  alebo aj viac...

7

Re: Hydroponie

Keramzit není nedostatkové zboží a je naštěstí dobře skladovatelný a recyklovatelný.Jednoduše se vyvaří a propere,vysuší a jedeme dál.Jo a Pavle,200 dospělých už asi mít budu,já mám spíš obavu ,že se ustálím někde kolem 500 a to bude podle mě hydroponie to nejlepší řešení. No ale to bych předbíhal.

8

Re: Hydroponie

Jirko a 500 květináčů mít v bytě v hydroponii to máš kam postavit při zimování? Možná tak snad ty co zimuji v květináčích jako Papilko a ty co rostou i v zimě.U těch by to mohlo bejt snad výhodné, ale všechny co mám bych na zimu neměla kam poskládat.Proto jsem taky přešla na to zimování v novinách.To se ještě ukáže časem ,zvláště kdyby se tento způsob amkám líbilvíc.