Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Hydroponie
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
2 x týdně proliju keramzit roztokem Kristalonu Start ve dvojnásobné koncentraci než je doporučená a vypadá to slibně.Pokud se bude dařit i nadále,budu takto pěstovat asi všechny dospělé cibule.
To je neuveriteľné Jirko, ale priam si mi vyfúkol túto tému. V posledných dňoch som dosť čítal o tejto metóde a veľmi ma zaujala. Dá sa praktikovať aj na amkách. Je to možno trochu náročnejšie na starostlivosť - aj ked možno ani nie. Vyskúšal som si to tiež a amka rástla bez problémov. Možno by bol problém pri veľkom počte amiek - toho keramzitu (hydrotonu)by bolo potreba asi dosť veľká kopa.
Tiež na začiatku - pri zmene z pôdneho pestovania na Hydroponiu by mala byť amka zdravá, so zdravými koreňmi, opláchnutá od všetkých nečistôt. Myslím si že to stojí za to vyskúšať. Videl som takto pestované papilio a darilo sa mu úžasne.
A bude mít vzrostlá rostlina skvětním stvolem stabilitu?Nebude se vyvracet?
Pavle,keramzitu mám 100 l,takže s materiálem problém nebude.Jinak samozřejmě že jsem sázel se vzrostlými kořeny.
Karen, pri tomto pestovaní majú amky taký koreňový bal, že vyvrátenie nehrozí. Ono skôr asi bude problém pri zazimovaní. Neviem či by bolo moc vhodné amku dávať von a vysušiť tak všetky korene. Skôr by som ju nehal v kvetináči , dal do chladu a len mierne ovlažoval korene aby nevyschli. Len aby zase nebol problém s pliesňou a hnilobou. No treba to ešte vykoumať.
No dobre Jirko, ale čo keď budeš mať 200 dospelých cibúľ. alebo aj viac...
Keramzit není nedostatkové zboží a je naštěstí dobře skladovatelný a recyklovatelný.Jednoduše se vyvaří a propere,vysuší a jedeme dál.Jo a Pavle,200 dospělých už asi mít budu,já mám spíš obavu ,že se ustálím někde kolem 500 a to bude podle mě hydroponie to nejlepší řešení. No ale to bych předbíhal.
Jirko a 500 květináčů mít v bytě v hydroponii to máš kam postavit při zimování? Možná tak snad ty co zimuji v květináčích jako Papilko a ty co rostou i v zimě.U těch by to mohlo bejt snad výhodné, ale všechny co mám bych na zimu neměla kam poskládat.Proto jsem taky přešla na to zimování v novinách.To se ještě ukáže časem ,zvláště kdyby se tento způsob amkám líbilvíc.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Hydroponie